Reklama

Reklama

Lesní rituál

  • Velká Británie The Ritual
Trailer 1

VOD (1)

Po tragické události, při které zemře jejich kamarád, se parta čtyř kamarádů vydává do švédské přírody uctít jeho památku a zároveň upevnit narušená přátelství. Po úrazu jednoho z nich a nepřízni počasí se zpátky do civilizace vydávají "zkratkou". Jak řekne jeden z nich - kdyby zkratka byla cesta, dávno by se jí říkalo cesta. A má pravdu - na co skupina v lese narazí, neexistuje příliš racionální vysvětlení a všichni musí bojovat s démony - ať už s těmi, na které nyní narazí, tak s těmi, které mají hluboko uvnitř po smrti kamaráda... (kery-)

(více)

Recenze (426)

Dagoussek 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem se i bála, při představě že bych zabloudila v lese, strávila noc v opuštěné chatě a měla takové noční můry a pak postupně přicházela o přátele kvůli velké potvoře, brrr...konec to bohužel při zjištění pravdy zabil. Kdyby to bylo více promyšlenější až do konce, mohl to být hodně dobrý horor. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Tak Švédové jsou teď multikulturní magoři, tak není těžké uvěřit tomu, že by si tam v rámci korektnosti schovávali i něco v lese :) . V rámci subžánru je to solidní, že by to však bylo něco zvlášť dobrého...to asi ne. 50%. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Lehce smutná záležitost takové jinakosti. Asi spíše nijakosti. Točí se to kolem jasného příběhu, který někdy lehce připomíná Trhlinu, která byla trochu divně odvyprávěna, někdy Apostle a dalo by se pokračovat. Takový turistický typ: nejezděte do Švédska! Umřete brutální a ošklivou smrtí. Tady hraje hlavní roli výprava. Poté když to nějak všechno je na jedno brdo a film ani tolik neplní požadavky hororu, tak nejde o nic světoborného. Naopak, jde o něco, co je hrozně promarněné a zbytečné. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Nezmyselné plahočenie sa po lese, kde nemajú čo robiť ľudia, ktorí sa boja aj zahúkania sovy - tak to naozaj neoceňujem. Nakoniec nejaký podivný jeleňo-neviemčo, vraj Odinov potomok, a zopár roztrhaných tiel. Vlastne tam skoro nič iné nebolo. Baterky v lese a značky na stromoch už vyšli z módy. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Malý a nenápadný hororový snímek, který nabízí divákům výtečnou a hutnou atmosféru, která dokáže vyděsit a zároveň díky postupnému odkrývání tajemství udržet pozornost a napětí z následujícího průběhu. Skvěle funguje také přátelský vztah mezi hlavními protagonisty, což je pro film klíčový prvek, neboť se díky uvěřitelnému poutu o postavy více strachujete a jejich konflikty vnímáte o to přirozeněji. Bohužel samotné rozuzlení příběhu je lehkým zklamáním, které sice přinese zajímavá a důležitá odhalení, ale svým pojetím působí tak trošku jako z jiného filmu, zejména svojí akčností a tempem, které nekoresponduje se zbytkem stopáže. Jako celek ale The Ritual rozhodně stojí za shlédnutí, neboť takovýchto malých, sympatických hororových projektů není nikdy dost. ()

Hugo01 

všechny recenze uživatele

Pořádných atmosférických hororů je v poslední době už vážně po málu a koukat se na všechny ty Wanovy kousky pořád dokola už taky není ono. The Ritual je rozhodně špička ve svém žánru, i když takové ambice nejspíš neměl. Do té doby, než se dozvíme, čeho se ve skutečnosti vlastně máme bát, může film způsobit nezkušeným divákům nejedno mrazení v zádech. Po 'odhalení' hutnost atmosféry sice klesne, ale pořád to na celkovém zážitku tolik neubírá. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Překvapivě povedený horor s dobrou atmosférou, normálně chovajícíma se postavama a napínavou režií. Ke všemu je film okořeněný severskou mytologií a dobrou hudbou. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

No ty vole hergot ! Od Blair witch další pěkný projekt, který většinu filmu sází na přírodní atmosféru a absenci digi-efektů, ale bohužel v závěru je celý ten pěkně fungující příběh a chemie mezi přáteli vč. výborných flashbacků zprcán kreaturou, která vzdáleně připomíná výsledek milostného románku mezi jelenem, psem, sobem a postiženým člověkem, obrovská škoda..................moje hodnocení = 6 z 10. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Poctivá blairwitchovská tematika. Ritual dokáže napínat a strašit bez výraznějších zvláštních efektů a nepotřebuje k tomu levné lekací momenty. Na druhou stranu zakončení mohlo být výraznější a některé herecké výkony i na minimalistický horor lepší. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Zchádzať z turistickej trasy aby ste si skrátili cestu lesom sa nie vždy vypláca. Obzvlášť nie v rozľahlých, studených švédskych lesoch... The Ritual je priam dokonale atmosferický horor, ktorý najmä počas prvej hodiny funguje ako dobre namazaný stroj. Od začiatku je badateľná kvalitná práca so scenárom, hercami, kamerou a predovšetkým perfetknou hudbou a zvukmi. Nočné scény v chatke, či stanoch sú doslova etalónom hororového filmu. Takto má vyzerať skutočne kvalitná režisérska robota v hororovom odvetví. Trochu ma sklamal samotný záver a vyvrcholenie, čo pripravilo The Ritual o piatu hviezdu. Napriek tomu sú dojmy z tohto atmosferického lesného kúsku viac ako pozitívne. 80 %!! ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Do polovice filmu som bol nadšený, po cca. 2/3 film strácal dych a ku konci som sa modlil za koniec, pretože príbeh, ktorý bol ešte pred chvíľou skvelou atmosferickou čerešničkou sa ubral pri rozzuzlení smerom ,ktorý toto všetko devalvolal. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Tři dva jedna Brexit. Chci si založit kvarteto s názvem Čtyři blbci v lese a jeden zabitý kamarád. Budeme hrát vikingský halekačky a snad se dostaneme i do Vegas, kde se přerazíme o nějakou tu ženu. Lepší než se přerazit (zvrknout si koleno) v nějaký díře Švédska a kulhat 14 hodin do hospody. No a když tam nedojdeme, tak nás aspoň pověsí na strom velkej Lokiho bastard. ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

Výborný horor, ktorý si môže vysokorozpočtovými hollywoodskymi hororovými blokbastermi vytrieť riť. Najmä ťaživý začiatok, plný neistoty, strachu a paranoje z neznámeho je výborný. Trošku to pokazil príliš doslovný záver, avšak nezostala po ňom žiadna pochuť, takže určite jeden z naj bubákov poslednej doby. ()

Reklama

Reklama