Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na počátku případu stojí anonym, který upozorní policii na příliš nákladný život Dagmar Králové, laborantky Chemotexu. Ta zjistí, že dívka si opravdu žije nad poměry a až příliš často objíždí hotely v okolí, kde se však nikdy dlouho nezdrží. Kapitán Záruba se rozhodne ženu předvolat a záležitost s anonymem ukončit. Králová má mezitím ostrou hádku s inženýrem Vaněčkem, který si v domku na předměstí zřídil pokoutní výrobnu alkoholu. Příčinou je mentálně opožděný řidič Eda Pelc, který přivezl kradené zásoby čistého lihu až k němu na dvorek. Ten cestou zpátky zastaví stopařce, kterou začne obtěžovat a když se dívka brání, nešťastnou náhodou ji uškrtí bezpečnostním pásem. Když se Králová zmíní o svém předvolání, vyvolá tím mezi všemi, kdo se na nelegální výrobě a prodeji alkoholu podílí, zmatek a ředitel hotelu Černý, který je šéfem celé bandy, se rozhodne výrobu ukončit a všechny zásoby zničit. Další den ráno je poblíž místa, kde policie nalezla zavražděnou stopařku, objevena druhá mrtvá žena, Dagmar Králová. Zpočátku se sice zdá, že obě zabil stejný pachatel, tuto domněnku však vyvrátí pitva. A tak se rozjíždí pátrání po dvou vrazích, jehož prvním výsledkem je odhalení pokoutní výroby alkoholu. Od té chvíle je už jen otázkou času, kdy si kriminalisté dají všechny části mozaiky zločinu dohromady a odhalí pachatele. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

xaver 

všechny recenze uživatele

Dnes již klasická ukázka z detektivné tvorby vznikající v období normalizace. Detektivní žánr obecně nebyl příliš poznamenán politikou, pokud nebereme v potaz samotné reálie a dobu, kdy snímek vznikal. Jinak velmi dobrá detektivka s výborným hereckým obsazením a výkony, jako spousta dalších z období let šedesátých a semdesátých. Zajímavá záplatka, která nenudí. Hodnotím mezi 3 a 4, ale vidím to blíž ke čtyřce. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

První půle patří Regině Rázlové. Vystavuje své dokonalé nohy, výstřih, do kterého by se vlezla vrátnice Chemotexu i s vrátným a závorou a při tom pojídá jahody skoro stejně vyzývavě jak Máša z ruského ministerstva zahraničí. Není se co divit, že slabomyslný šofér Lábus zapojí hadici a dostane sexuální choutky! A jak se nakupí mrtvoly jedna na první, převezmou otěže vzájemně si nepřející vyšetřovatelé s pestrými vázankami.. Jistou vadou je, že divák je před nimi pořád o krok napřed a společně se řeší jen motiv druhého mordu. Na druhou stranu překvapí zanedbatelné zabarvení jak ideologické, tak „clooneyovské“ u hlasu mladého Kanyzy a úplně poslední scéna přinese zamyšlení nad podobou příčiny, která to všechno rozjela. Byl to anonym, nebo chutě starého Brouska na „tuzexovou fasádu“..? ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Plejáda dobrých herců se sešla v mimořádně podprůměrné detektivce, která si chtěla hrát na "od každého něco". Vražda, fetující prostitutka, která je členkou gangu padělatelů alkoholu (škoda, že se příběh neodehrává během prohibice), úchylný řidič, zmatek a panika. Mno, chyběla tomu již jen ukázka zoofilie, případně pedofilie. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Detektivka nikoliv špatná, ale průměrná, prostě v té době se točily příběhy lepší a hlavně zajímavější. Pokoutní výroba lihovin je téma, které se o několik desítek let později dostalo cti, že byla středem pozornosti naší společnosti, ale existovala už tenkrát, kdy se o ní mnoho nemluvilo. O tom, že Králová byla nebezpečná pro své okolí od okamžiku, kd se o ní začala z úplně jiných příčin zajímat Bezpečnost, bylo zřejmé každému divákovi. A že vražda náhodné stopařky (Valerie Chmelová byla velmi podobná Rázlové) vyšinutým chudákem, toužícím marn po sexu, nemusela vůbec souviset s vrždou druhou. Ž jsem ten film už kdysi dávno viděl, vzpomněl jsem si až tehdy, když Eda Pelc lezl na komín a kriminalista Jelínek se za ním vydal na vysouvacím žebříku... ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Kriminálka sedmdesátých let, která patří k těm méně vysílaným. Ač se nejedná o převratný snímek a je to poměrně jednoduchá zápletka, je to taková pohodovka nedělního odpoledne. Výborné herecké obsazení a hubený Jiří Lábus v záporné roli, která je ale jiný "šálek" než Rumburak. V dnešní době, kdy proběhla republikou metanolová aféra s mnoha mrtvými, je tento snímek obrázkem o tom, že kšefty v této oblasti, tu kvetly již dávno. Vše doplněno neustálými záběry kamery na dekolt Reginy Rázlové. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Filmovalo se v Čáslavi, Dobříši, Benešově a Děčíně. (M.B)

Reklama

Reklama