Reklama

Reklama

Earth: Den na zázračné planetě

  • Česko Země - Den na zázračné planetě (více)
Trailer 2
Dokumentární / Rodinný
Velká Británie / Čína, 2017, 95 min

Obsahy(1)

Snímek z produkce BBC Earth Films, tvůrců Zázračné planety (od r. 2006), představuje divákům všech věkových kategorií nezapomenutelné hrdiny: mládě zebry, snažící se překonat rozvodněnou řeku; pandu, která usměrňuje svého hravého potomka; rodinu vorvaňů, s oblibou pospávající ve svislé poloze; lenochoda toužícího po lásce a mnoho dalších. Během jediného dne putujeme spolu se sluncem od nejvyšších hor k těm nejvzdálenějším ostrovům, z hlubin exotické džungle až do labyrintů velkoměst. V každém koutě Země nacházíme fascinující obyvatele, k jejichž dobrodružstvím se díky revoluční technologii dostáváme blíže, než jsme si kdy dokázali představit. (Aerofilms)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (90)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Dokumenty BBC jsou bez diskuze to nejlepší na této planetě. Oni tohle prostě umí. Možná, jak tu někdo upozorňuje, záběry vytáhli odnikud jinud, nevím. Já jsem podobné zatím neviděl a to už jsem pár dokumentů shlédl. Nutno říct, že tady se ale tvůrci nezaměřili jen na zvířata. Tím se dostáváme k dech beroucím záběrům na západ slunce či Zemi z vesmíru. A to si dám klidně zase a znovu. Na celém filmu se vůbec podílel hodně zajímavý tvůrčí tým. Češi měli to štěstí, že se dabingu ujal Ivan Trojan. Myslím, že by klidně mohl dabovat vícero žánrových pořadů. Kdyby nic jiného, je to úžasná vizuální podívaná. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Nádherný dokument se spoustou zajímavých informací, nevěděla jsem, že by včela mohla zaútočit na kolibříka, netušila jsem, že se žirafí samci perou a mláďata leguánů bojují o život ihned po vylíhnutí, krása i krutost každého dne.. Nade vší pochybnost potěšení pro oko a naše krásná Země za doprovodu podmanivého hlasu Ivana Trojana, kterého mám ráda, tak jsem si to naplno užila od začátku do konce.. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Film je poskládán z drobných epizod, které by si jako mikro příběhy vystačily samostatně, ale jejich slepení dohromady mi nevadilo. Mláďata leguánů a hladové užovky, nesnadný úkol, jak nakrmit mláďata tučňáků, myška drobná překvapená za dne sovou pálenou, kolibřík a útočící včely, kterému pomůže, jak prosté, déšť, souboj žirafích samců a zebří hříbě, které nemá klid ani po překonání rozvodněné řeky, jelikož gepard má prostě hlad. To všechno a ještě více, pro mne pak třešinkou na dortu byly noční scény s příjemným, lehce hororovým laděním, nabízí dokument BBC, kde bych se snad jen klidně obešel bez čínské přítomnosti, jenže televize bez jejich peněz asi ne. Na působivá vizuální zpracování dokumentů si už zmlsaní diváci zvykli, a tak asi mnozí ani nedoceňují, jak náročné je natáčet přírodu. Já dostal očekávané a patřičně jsem si ho užil. ()

hackstolle 

všechny recenze uživatele

Ne že bych pana Trojana nemusel, spíš naopak, ale jeho komentář mi k tomuhle tématu moc nesedí. A k tomu tématu? Jen aby nám ta naše planeta zůstala ještě dlouho taková, jakou ji v BBC vykreslují. Poslední dobou mám spíš opačný dojem. Ať už na úrovni celosvětové nebo té za humny. 85, možná i těch 90%. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Redfordův komentář nezúčastněný, ale třeba by to časem rozjel, jenže to by v Oku nesměla myš lamelozubá přitáhnout v lamelozubech Trojana. Nejdelší reklama na T-Mobile v historii. Ale už aspoň konečně vim, jak vypadá jepice a že Opičí král je hulman kid, víc nepotřebuju. A rozhodně nepotřebuju ty řeči na konci, takže 3*. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (3)

  • Tvůrci natočili přes 60TB dat (přes 12 765 DVD). Ty se „sestříhali“ do současného filmu za 3 roky. (Will_X)
  • Při natáčení se nikdy nestalo, že by jakékoliv zvíře na štáb zaútočilo. (Will_X)

Reklama

Reklama