Reklama

Reklama

Henry Brogan (Will Smith) je elitní nájemný zabiják, absolutní profesionál, který bez pochybností vždy stoprocentně odvede zadanou práci. Při poslední zakázce se však k němu dostaly informace, které neměl slyšet, proto se ho jeho zaměstnavatel s těžkým srdcem rozhodne nechat zlikvidovat. Koho však poslat na člověka, který je v tomhle oboru nejlepší ze všech? Ideální by byl Henryho dvojník, o něco mladší, odolnější a odhodlanější. Ve společnosti Gemini, vedené technokratem Clayem Verisem (Clive Owen) už léta probíhá tajný projekt, který právě tuhle možnost nabízí. Henry se poprvé bojí o život. V patách má rovnocenného protivníka, který předvídá jeho každý krok a každý úder vrací o něco silnějším protiúderem. V doprovodu tajné agentky Danny (Mary Elizabeth Winstead) zběsile prchá napříč kontinenty, než mu dojde, že pokud má mít aspoň nějakou šanci na přežití, musí se svému pronásledovateli postavit tváří v tvář. V ponurých kulisách budapešťských katakomb se mu ho konečně podaří zahnat do kouta, ale když se mu podívá do očí, má najednou mnohem víc otázek než odpovědí. Proti němu stojí jeho o třicet let mladší Já. A stále ho chce zabít. (CinemArt)

(více)

Recenze (421)

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že námět a scénář nemají "oscarové ambice". Dokonce jsem tušil, že vznikl asi už hodně dávno, nejspíš v 90's. Ale v dnešní době je zkrátka dobrých akčních filmů jako šafránu, takže já jsem za každý nový rád. Je vidět, že režisér je zkušený (narozdíl od romantických hovadin typu Rozum a cit, které zde mají vynikající hodnocení, ale mě nebaví, tento s 57% mě bavil o mnoho více) a s akčními scénami si poradil na výbornou. Jen mě k jeho minulosti překvapilo, že film nejde víc do hloubky a není větší drama. Ale předpokládám, že to si producenti v čele s Jerry Bruckeimerem nepřáli. ()

Swoser 

všechny recenze uživatele

A cenu za nejhorší scénář roku vyhrává... Když jsem slyšel, že nový akční film, ve kterém hlavní roli hraje Will Smith a režie se chopil Ang Lee, tak moje nadšení bylo až na stropě. Po prvním traileru jsem začal být lehce skeptický, ale nechával jsem si čistou hlavu. Můj skeptisicmus se změnil v paranoiu a když jsem film konečně zhlédl, tak musím říct, že mé obavy byli správné. Co se týče pozitiv, tak Will Smith je jako obvykle dobrý, stejně tak Mary Elizabeth Winstead i Benedict Wong. To by bylo tak vše a přesunu se tedy k negativním aspektům tohoto "snímku". Kamenem úrazu je již jak jsem říkal scénář. Kolaborace tří scénáristů, kteří mají každý svůj vlastní styl má naprosto tragický dopad pro film. U akčních filmů neshledávám kvalitní scénář jako nutnost. Vyhledávám dobrou choreografii akčních scén a slušné efekty. Bohužel film nenabízí ani jedno. Film je natočen 120 snímky za sekundu (obvykle mají filmy 24), tudíž všechny bojové scény zbytečně rozptylují. A efekty omlazování fungovalo krásně ve filmech jako Avengers: Endgame a Captain Marvel, ale v poslední době It: Chapter 2 a právě Blíženec mě velmi znervózňovaly. Blíženec je typem filmu, který si pustíte v půl 12 na televizi, protože nemáte na nic jiného koukat a usnete v polovině, protože příběh je tak generický až to bolí. Film uteče rychle, ale zklamání trvá. 4/10 ()

Wancohoff 

všechny recenze uživatele

uplne fadny namet, ktorych tu uz bolo... a najviac to na kolena zrazali slabe digitalne efekty azda v kazdom zabere pri bitkach a prestrelkach.(neprirodzene pohyby). 40% ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Klasický akčný film s výborným WIllom. Akcia je natočená pekne, aj keď niekedy vyzerá hrozne umelo. Hudba vo filme skvelá no a dej ubieha rýchlo aj keď by som to asi skrátil o 10-15 minút. Dalo sa to spraviť aj lepšie aj horšie za mňa 4*. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Wille to snad nemáš zapotřebí?!...Bezduchý a stokrát omletý akčňák, který ničím nepřekvapil ( až na to, že on byl On zamlada), nepobavil ani nezaujal...Ani jsem to nedokoukala, protože té stupidity bylo na mě moc...Jo, ty digitální akční triky bitek byly sem tam k smíchu, ale rozhodně ne vtipné...Až na profackování Willa motorkou jak zde trefně podotknul verbal...Za mě 50% ()

Klajnik odpad!

všechny recenze uživatele

Když už Ang Lee chtěl prezentovat technologie a posouvat úroveň kinematografie, měl to dělat na konceptu, který by za něco stál. Děj tohohle filmu byl jistě otřesnej i na devadesátky. Proto se ho nikdo neujmul. Co se technologií týče, tak docela fail. Mladý Will třeba v té poslední scéně v kampusu vypadá strašně a vysoký framerate nebylo mnoho kin schopno pojmout. Akce je sama o sobě spíš průměrná, když né zrovna umělá a nevkusná. Hlavně že Will Smith leakoval před vydáním, jakej je Ang Lee genius a blablabla, PR kecy. Na jeho místě bych se teď propadal hanbou. Gemini man je jenom důkazem úpadku profesního úsudku režiséra a hlavní “hvězdy” (bejvávalo) pokleskě prestiže všech zúčasněných. ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Will Smith je pořád v pohodě, Mary Elizabeth je taky příjemná a tak i ty občas zdlouhavé "kecací" scény úplně nenudí. Akce je pomálu, a snad s výjimkou motocyklové honičky není zas tak extra. Logika příběhu má díry, vhodné pro přípravu ementálu. A snad nejhorší je vizuál. Prvních několik záběrů vypadá jak dokonale uhlazená CG. Pak se to sice zlepší, ale pocit reálnosti Ang Lee svými experimentálními postupy stejně nenavodí. Pořád mám pocit, že pro iluzi reálného obrazu je nejlepší klasický kinofilm a 24 fps. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Ledva priemerny akcak, v ktoreho zavere mi chovanie postav uz prislo uletene. Mnohe akcne sceny sme videli vo vynikajucich bournovkach, ci inde a prevedene lepsie. Obcas ich tuna tak zrychlili, az to bolo neprirodzene. Nehovoriac o tom, ze snaha o "emocne" CGI ma skor rusila, ako utvrdila v jej autenticite. Mary Winstead je drsnacka a pohladna na oko, ale film ako celok mi zabavny prisiel cca do polovice. Som rad, ze som sa nenechal zlakat do kina. Tie prachy by za to nestali. Na zabitie nudy. Approach with caution. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Gemini je rutinní výplachovka, kde Will Smith bojuje s Willem Smithem, kteří poté bojují s dalším Willem Smithem (logiku asi každý pochopí), ale nutno říci, že tady je jedině akce, která rozhodně zaujme a honička na crosskách je jedna z nejlepších akčních scén tohoto roku. I když na mě tenhle snímek zapůsobil spíše lepším dojmem, musím konstatovat, že Ang Lee by se měl soustředit na jiný žánr, protože to mohlo být natočeno daleko lépe. Čisté 3* ()

piranha 

všechny recenze uživatele

To jsem snad viděla prvně, že akční scény můžou být tak nezajímavé. Ani rozhovory v průběhu filmu tomu moc nepřidaly, bylo to jako pokládání jedné věty za druhou bez přirozené návaznosti. Až ten konec se mi líbil. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Od filmu Blizenec som necakal ziadne zazraky,ale dostal som viac ako by ma napadlo,Will Smith tradicne fajn po hereckej stranke,Mary Elizabeth Winstead to trosku cele okraslila,sympaticka zena,akcne sceny boli super,kamera bola uzasna a aj samotny pribeh sa mi pacil,nemam vyhrady,takze je to jasne...:-) ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Až na to, že film je total blbost, celkem vážné téma, realistický problém ... je redukován na pokus o vtipnou akční podívanou s nechutně a násilně vloženým CGI v soubojích a většině akčních scén, že sem málem zvracel ... Will Shit mi byl kupodivu opět v jednom ze svých filmů sympatický ... Clive Owen jako příjemný bonus - však dějově a provedením odpad - I have spoken ... ()

P.J.2 

všechny recenze uživatele

Blizenec je nadherny film ktery ale promrhal svym potencialem. A primo do usi bijici byly ty postsynchrony mladeho Smithe. ()

ElStupido 

všechny recenze uživatele

V novém filmu od tvůrců Hulka a Hry o trůny se Fresh Prince musí vrátit zpátky v čase, aby zabil sám sebe v budoucnosti, protože je jediný (když nepočítáme Bullseye), kdo dokáže trefit komára v letu v autě jedoucím 100 km/h za pomoci párátka a gumičky do vlasů. Když ale starý Will ujistí toho mladého, že se o goralku mohou podělit z předu, z týlu, tak odloží M60tku a... ale to už je příběh na jindy. ()

Související novinky

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Pokračování Avatara nebudou mít HFR

Pokračování Avatara nebudou mít HFR

23.10.2019

Režisér Ang Lee (Pí a jeho život, Ulička slávy) dlouhodobě vsází na to, že vyšší snímková frekvence (HFR) je budoucnost kinematografie. Jeho poslední pokus přesvědčit diváky, že má pravdu, nicméně… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Reklama

Reklama