Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychologický thriller z blízké budoucnosti o tom, jak se špičkové technologie mohou vymknout kontrole, respektive jak se z dobrého sluhy může stát zlý pán. Andrej (V. Dyk) pracuje jako programátor u nadnárodní firmy, která se zabývá vývojem tzv. inteligentního domu. Ten má znamenat revoluci v bydlení, má být ovládaný pouhým hlasem a má svým obyvatelům zajišťovat maximální pohodlí i stoprocentní bezpečnost. Andrej je pověřen finalizací celého projektu a společně se svojí čerstvou manželkou, ambiciózní sochařkou Zuzanou (G. Marcinková), se stěhují do funkčního prototypu inteligentního domu, do luxusní vily z kamene a skla, stojící na samotě uprostřed nádherných hor. To, co se zprvu jeví jako pohádka, se ale rychle mění v noční můru. Dům projevuje vysokou chybovost, v okolí domu se začíná pohybovat tajemný neznámý a pak se kdosi začne dvořit Zuzaně, která na samotě uprostřed hor zůstává velmi často sama, protože její manžel opakovaně odjíždí na pražské ústředí firmy. Zuzana hledá pomoc jak u své kamarádky Moniky (Z. Porubjaková), která za ní pravidelně jezdí a které se ve vztazích s muži pravidelně nedaří, tak u podivínského souseda Maxe (O. Malý), který žije nedaleko odsud jen se psem, tak i u Andrejova šéfa (A. Hajdu), který se za všech okolností tváří tak vstřícně a empaticky. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (312)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Gabika Marcinkova sa rada sprchuje. :) Ne vážne, za prvých 40 minút sa štyrikrát vyzlečie. A tak je to dobre; nebyť nej a jej tela, a že ju ošuká vaňa, nestojí ten film za reč. Herci sú zúfalí jak dialógy, ktoré musia prenášať, scenár dopredu čitateľná zbierka klišé, réžia diletantská, hudba často nepasuje, trapné šedé filtre tomu dávajú look tv seriálu z 90.tych rokov, a miestami je to navyše značne nedomyslené. Čo mal napríklad znamenať ten vrátnik? Načo bola užitočná flirt scéna Dyka a Porubjakovej? Ok, ešte Hajdu sa aspoň snaží, ale na rok 2018 toto nestačí. Pointu odhadnete pri prvej kytici. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Co vznikne, když se po teenagerských komediích pustíte do dramatického, mysteriózního thrilleru? Vlastně jen další komedie, i když nechtěná. Jak přesně píše Oktavianus, pan režisér s panem Slivkou zřejmě na Primě zahlédli jeden z čarodějnických dílů rodiny Simpsonových a napadl je tento super filmový nápad, žel je také napadlo to natáhnout na sto osm minut. Režie je docela slušná, nicméně scénář je skutečně jedno velké faux pas, stejně tak celý vývoj děje i některé postavy (jediný soused široko daleko se super půdou či tajemná Andrejova kolegyně). K dobré režii by bylo potřeba přidat i scénář minimálně na stejné úrovni, možná příště. [Kino Citadela - Litvínov]. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Pokus o thriller selhává na vícero frontách. Scénář chvílemi vypadá, jakoby byl psán pro komedii, obsazení z valné části nefunguje (některé postavy jsou natolik nesympatické, že jen trochu cyničtější divák si jejich smrt přeje) a režisér evidentně přecenil svoje síly (i rozpočet), protože na technothriller evidentně nemá. To je nejvíce vidět u závěrečné akční pasáže, která zřejmě měla být dramatická, ale já už ji bral jako čirou komedii. Film tedy sbírá body hlavně díky Gabriele Marcinkové, kterou kvůli tomu opakovaně svléká, či nechá chodit jenom v sexy prádélku. Bohužel, to je na thriller málo. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tohle se mi hodnotí dost těžko. Silné 3* nebo slabé 4*? Jako, líbilo se mi, že to má napětí (a v závěru je teda funkční dost, až jsem čuměl), že v Česku konečně natočil film jiného žánru, než komedie nebo drama (a ještě pohádky se tu točí) a vlastně mě to skoro ani nenudilo, což je taky celkem zázrak, Gabriela Marcinková se tu snaží uhrát co může, jelikož je to skoro celé jenom na ní, jelikož ostatní role tu jsou vedlejší, taky to bylo celkem dobře natočené a na naše poměry i dobře zvládnuté, dokonce to bylo zvládnuté i technicky. ALE... Má to i negativa. Je tu dost nelogičností, dost děr ve scénáři (SPOILER jako, fakt pochybuju, že by ten dům získal takovou moc, aby ovládl každou elektroniku po světě... KONEC SPOILERU), sem tam to je i tak trochu naivní, ale to jsem schopný režisérovi (ale snad jenom českému), který doposud točil teen komedie a teď se pokusil o něco nového a vážného a napínavého, odpustit. Příště by to mohlo být lepší. Některé vedlejší role, konkrétně kamarádka Zuzany, jsou celkem blbě zahrané (SPOILER kamarádka jí najde na mobilu, kdo jí skrze ty kamery v domě sleduje a tlemí se u toho, jako kdyby o nic nešlo KONEC SPOILERU a těch momentů je víc). Co se nápadu týče, je tam toho hodně z jednoho čarodějnického dílu Simpsonových, tohle jsem jako fanoušek přehlédnout nemohl. Na jednu stranu, je zajímavý nápad to natočit vážně, na druhou stranu, fakt tam toho je z toho dílů dost vykradeného, naštěstí závěrečná pointa je jiná. A tohle všechno ten film prostě kazí. Zase upřímně, české filmy jsou tak strašně v háji, že tohle rozhodně patří mezi nejlepší filmy tohoto roku, aspoň co jsem zatím viděl. Když zavřu obě oči, tak by to na slaboučké 4* bylo, ale jenom kvůli tomu, že nic moc lepšího tenhle rok v Česku nevzniklo. Což je celkem šílený, jak zmiňuji u spousty komentářů k letošním českým filmům. Takže velmi, velmi slabé 4*. Btw, chtěli jste někdy vidět, jak dům znásilní ženskou? No prosím. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Mladý pár se nastěhuje do domu budoucnosti, který permanentně sleduje svoje obyvatele a plním jim veškerá přání. Brzy se ale ukáže, že to není zrovna bezpečné zařízení. A půjde o krk. Karel Janák natočil vizuálně zábavný film s hodně fajn Gabrielou Marcinkovou, bohužel mu ale podráží nohy hloupý příběh a neskutečně pitomé a nelogické zvraty. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (13)

  • Natáčelo se v Bratislavě (Staré Město a Petržalka), ve Vojenském obvodu Záhorie, v Tatranském národním parku (TANAP), na letišti Poprad–Tatry, v obci Reľov, na Spišské Maguře, Tatranské Javorině, na chatě Muráň a v Praze. Nemocniční scény byly natočeny v popradské nemocnici a v pražské Nemocnici Na Homolce. V Praze se též natáčelo v Danube House a v Galerii Chemistry. Natáčelo se 38 dní. (jungewolf)
  • Zbraň použitá ve filmu je odstřelovací puška SVD dragunov. (K98)
  • Když Zuzana (Gabriela Marcinková) přijde poprvé do nemocnice za postřeleným manželem, tak má manžel v prvních záběrech zalepenou pravou čast hrudníku, pričemž střelen byl do levé. V dalších záběrech už má zalepenou část levou, což je správně. (randalll)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno