Reklama

Reklama

Akční drama ze současnosti se odehrává v západním Texasu, kde je prakticky nemožné odlišit poctivého člověka od psance. Dva bratři - Toby (Chris Pine), rozvedený otec s čistým trestním rejstříkem, který chce svému synovi zajistit lepší život, a vznětlivý bývalý zločinec Tanner (Ben Foster) - se rozhodnou společně vyloupit celý řetězec poboček velké banky, která jim chce zabavit rodinné pozemky. Tyto loupeže jsou součástí zoufalého plánu, jak opět získat pevnou půdu pod nohama i budoucnost, jež jim byla ukradena silami, proti kterým jsou oba bratři bezmocní. Pomsta je zpočátku sladká, dokud se však sourozenci neocitnou v hledáčku neúprosného, obhroublého texaského šerifa (Jeff Bridges), který si chce před odchodem do výslužby připsat na konto ještě jeden triumfální úspěch. Zatímco do splnění plánu zbývá jediná loupež, schyluje se k velkému zúčtování, v němž se střetnou poctivý strážce zákona a dva bratři, kteří kromě rodiny nemají pro co žít. (HBO Europe)

(více)

Videa (27)

Trailer 2

Recenze (481)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12miliónovTržby USA $27,007,844Tržby Celosvetovo $37,879,877Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,701,472Tržby za predaj DVD v USA $4,510,019║ V celku poctivý jednosmerný film o vykrádačoch bánk, ktorý nemá žiadne veľké odbočky ale určite strhne aj vďaka hereckým výkonom. /70%/ ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Texas má něco do sebe. Jižanská atmosféra odkapává z každého záběru. McCarthyovská poetika balíkova dokáže pohltit a Cave s Ellisem na tom nesou lví podíl. Příběh dvou bratří a jejich plán jak vyhrát nad nepřízní osudu symbolizovaném bankovními úředníky. Bridgesovy hlášky dokonalé, Foster sympaticky vyšinutý, Pine účelně minimalistický. Moderní western ve své nejlepší formě. Někdy i slepé prase dojde ke korytu. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Po celý čas som mal pocit, že sa pozerám na dobrý film. Vyslovene, dobrý film. Malo to atmosféru, dobré postavy, veľmi dobre spracovaný príbeh a aj postavy medzi sebou veľmi dobre komunikovali. No nevedel som prísť na to, čo robí tento film výnimočný oproti ostatným filmom, ktoré som videl. Prečo toľko kritikov chválilo "Hell Or High Water?" No musím povedať, že na to odpovedá posledných 35 minút, ktoré sú skutočne absolútne vynikajúce a dávajú tomu filmu úplne iný nádych. A musím povedať, že stálo to za to. Dvihlo to tempo, atmosféra sa úplne zmenila a všetky postavy zrazu mali úplne inú rolu. A záverečné dialógy na verande sú absolútne skvelé. Nebudem zachádzať do spoilerov, no musím priznať, že boli scénky, kde mi tuhla krv a čakal som, ako to dopadne. A to sa mi často nestáva. Doporučujem vidieť ako krimi film, rovnako aj ako drámu. Chris Pine je skvelý, Jeff Bridges je tiež vynikajúci a Ben Foster je v tomto filme pán. A dokazuje to. Čeknite si tento film. Hodnotenie: A- ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Přímočarý a správně jednoduchý moderní western s partičkou texaských chlapáků, kteří si jdou za svým, nehledě nalevo, napravo... Film skvěle vykresluje takovou tu jižňanskou prázdnotu a prostoduchost - ovšem v tom nejlepším slova smyslu tak, aby to mělo své kouzlo. Chlapáci tedy mají patřičné charisma a byť si pro nás nepřichystali žádnou sofistikovanost, působí aspoň jako reální lidé v reálném světě. 8/10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pojem novodobý western mě ze začátku trošku zarazil, ale koneckonců proč by ne. Film se odehrává v Texasu a kromě dobráckého šerifa, kterého tu naprosto luxusně hraje Jeff Bridges, tu jsou i dva kluci, kteří vykrádají banky a já se jim celý film snažím porozumět, což mi popravdě moc nejde a závěrečná pointa tomu také moc nepřidá. Nicméně kvůli prostředí a vzorovém představení texaské nátury, která se s ničím a nikým nesere, stojí za to tenhle film vidět. Mám i trošku pocit, že to je ten důvod, proč tenhle film vlastně vznikl. Taková náborařské video: "Staň se Texasanem…pokud na to máš koule." Dodatek: A tady ti pustíme film Hell or High Water, který nás představí v té nejsyrovější podobě a k tomu si ještě užiješ nádherné scenérie, se kterými kameraman nešetřil, aby tak zvýraznil krásu vyprahlé pustiny. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (18)

  • Timeline: 18. dubna 2012 bylo oznámeno, že Sidney Kimmel Entertainment zakoupila zlodějský film Comancheria, který napsal Taylor Sheridan. Společnost film financovala a produkovala spolu s Film 44 Petera Berga. Film měl svůj vlastní panel na Cinemacon 2016, kde byla oznámena změna názvu na Hell or High Water a Peter Berg se měl ujmout režie. Scénář vyhrál známý Black List nerealizovaných scénářů za rok 2012. 2. dubna 2015 bylo oznámeno obsazení Jeffa Bridgese, Chrise Pinea a Bena Fostera. David Mackenzie poté převzal režisérské otěže. CBS Film zakoupilo práva na distribuci ve Spojených státech. Natáčení probíhalo ve východním Novém Mexiku. Začalo se 26. května 2015 ve městě Clovis. Natáčelo se také ve městech Portales, Tucumcari, Ranchvale a Albuquerque. Film si odbyl premiéru 16. května 2016 na fimovém festivalu Cannes. Do kin se podíval v limitovaném množství 12. sprna. (Hal_Moore)
  • Rangeři Marcus Hamilton (Jeff Bridges) a Alberto Parker (Gil Birmingham) jezdí Dodgem Ram 1500 Quad Cab Big Horn 4. generace (ta vyráběna 2009–2018, tento vůz pochází pravděpodobně z roku 2013). Hamiltona ještě uvidíme na konci filmu ve voze Mercury Grand Marquis z roku 2003. (J.F.B.)
  • Rčení "come hell or high water" znamená dvě věci. Obvykle to znamená "udělej cokoliv je nutné, ať se děje, co se děje". Také to znamená "hell or high water clause", což je klauzule ve smlouvě, která říká, že se musí splácet dlužné částky nehledě na žádné překážky, stojící řádnému splácení v cestě. Obě definice hrají svou roli i ve filmu. (Hal_Moore)

Související novinky

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2017

Letošní nominace na Oscary totálně ovládl muzikálový La La Land. Jeho 14 zářezů dorovnává rekord Vše o Evě a Titanicu, zatímco si pomyslné stříbro a bronz rozdělila sci-fi Příchozí s dramatem… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Kdo bude moderovat Oscary?

Kdo bude moderovat Oscary?

06.12.2016

Za pár měsíců nás jako každý rok čeká předávání Oscarů. Hollywoodská smetánka se tentokrát sejde 26. února, a teď konečně víme, kdo jí bude bavit. Role moderátora se poprvé ve své kariéře ujal Jimmy… (více)

Reklama

Reklama