Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Temperamentní princezna Bean projde peklem, aby zachránila přítele, pozná tajemný osud, pro který je předurčena, a pomůže obnovit království svého otce. (Netflix)

Recenze (15)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhou sérii středověkého hybrida Simpsonů a Futuramy jsem viděl už v době premiéry, ČSFD se ale na základě čehosi rozhodlo ji pořád řadit do sezóny první a hodnotit odděleně se dá až nyní s příchodem třetího pokračování. První série není už tady vůbec překonána, ale pobyt v pekle je díky velkému angažmá Luciho přímo highlightem seriálu. [viděno na Netflixu] ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A druhá řada se více než podařila. Epická linka se rozvlnila do šíře, ale jednotlivé epizody přesto neztrácejí na pointách a nápadech, přičemž vše končí v téměř nervy drásajícím finále s nečekaně tajemným odkazem. A co se týká druhého stěžejního bodu povedeného dílka, možná jsem si prostě zvykl na obhroublou princeznu, dvojrozměrného démona a roztomile úchylné elfíky, nebo mi jednoduše suchý cynismus začal chybět, avšak výsledkem je, že rád zvedám hodnocení k maximu. Snad mne třetí pokračování nerozladí, mám co dohánět. ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sérei byla skvělá, sice se z větší skládala o chlastání, braní drog, podvodech a nějakého toho vraždění, ale skončila solidním dějovým zvratem. Takže druhá série, jen prostě zvýšila laťku, útěk z pěkla byl naprosto bezkonkurenční, ale i další díly sou super. Ale co dělá druhou sérii skvělou, je to že se zde prohlubují vztahy mezi charaktery a to hlavně mezi Bean a jejím otcem, bratrem, nevlastní mámou a jejími parťákama, kteří se prostě projeví, jako skvělý kámoši. Sem rád, že Bean už neni tak nasraná na všechno a na všechny a snaží se vyjít se svým otcem a Oonou. Sou zde díly, které nijak výrazně neposouvají příběh kupředu, spíš slouží jako zábavná omáčka, ale to zábavná je sakra důležitý, u žádného dílu sem se nenudil a o tom to je. ()

Orion12 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série , mi připadala o hvězdu lepší než předešlá , tvůrci více využili fantasy svět- máme tu více elfů , nastěhovali se i do města , bájnou zemi Marů v poušti, celý jeden díl v pekle - ten byl super, nové technologické město , zlobry , piráty , více magie. Prostě více fantasy a to já rád. Je tady i o něco více politky a pletichaření proti králi, animace je pořád na skvělé úrovni , hrozně pěkně animovaný svět , je pěkný jak tvůrci umí být kreativní. Ale hlavně , to co mi na první série vadilo - více vtipu , mohem více. První série byla fajn , ale já osobně jsem se tolik nenasmál , jako u zmíněných simpsonů ,tady vtipu bylo podstatně více a byl skvělej , hlavně Luci opět , některé jeho hlášky legendární. Solidních 80% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady jsem si dal s další sérií trošku na čas, ale nebylo to vůbec na škodu. Okamžitě jsem zapadnul do toho kouzelného hulvátského středověkého fantasy světa a bavil se po dobu všech deseti dílů. Nejzábavnější díl mi k mému překvapení přišel právě ten, který tu je nejhůř hodnocený – sedmý. Celé to ale bylo super a půlhodinový formát je na odpočinek po práci naprosto ideální. Závěr skončil hodně zajímavě, hned jsem se do další série musel pustit. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Približne v 22. minúte, keď Bean (Abbi Jacobson) hľadá Lucíka v pivnici, môžeme vidieť v ľavom spodnom rohu obrazovky na vrchu skrine bájny Necronomicon. Jedná sa odkaz na Lesný duch (1981). (DatneZW)
  • Scéna, kde ve snu Bean nemá pusu, je evidentně odkaz na prvního Matrixe z roku 1999. Zde Nyovi zarostla pusa a také si myslel, že to je sen. Nakonec se tedy ukázalo, že nebyl, ale to je vedlejší. (GejmronCZ)
  • V epizodě pronese Zog (John DiMaggio) v čase 19:25 větu: „Bite my shiny metal axe!“ Jde o odkaz na postavu Bendera z Futuramy (od r. 1999), kterého rovněž daboval DiMaggio, a jeho slavnou hlášku „Bite my shiny metal ass“, v češtině „Polib mi můj naleštěnej zadek“. Do české verze Disenchantmentu tato narážka bohužel nepronikla. (Akrman)

Reklama

Reklama