Reklama

Reklama

Nejlepší

(festivalový název)
  • Polsko Najlepszy (více)
Trailer
Životopisný / Drama / Sportovní
Polsko, 2017, 104 min

Hrají:

Jakub Gierszał, Kamila Kamińska, Anna Próchniak, Arkadiusz Jakubik, Janusz Gajos, Artur Żmijewski, Magdalena Cielecka, Adam Woronowicz (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou filmu je sportovec, který nadchnul celý svět, ale v domovském Polsku je dodnes prakticky neznámou osobou. Fascinující příběh plný úpadků, návratů a nezvyklé síly je inspirován životem Jerzyho Górského, muže, který dokončil tzv. „běh smrti“ a ustanovil světový rekord v triatlonových mistrovstvích světa a mj. také dobyl titul mistra světa ve vzdálenosti „Double Ironman“ v čase 24 hodin, 47 minut a 46 sekund. Tohoto rekordu by Jerzy nedosáhl, jestliže by se v jeho životě neobjevily dvě ženy. Jednu ztratil, druhá se stala motivací, aby zabojoval o svůj život. (3Kino Fest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Bylo to jakési chabé. Celé by se to dalo rozdělit na tři části - fetka, odvykačka, sportovní a přitom ani jedna z nich mě nijak nechytla. Nejdřív mě zarazilo to jeho parukové háro a nelíbilo se mi to jeho zombie feťácké namaskování, to celé podkreslené máničkovskou profláklou hudbou. Je z toho až moc cítit nějaká polská filmařina (nic proti Polsku, ale ta atmosféra se mě prostě nijak nedotkla). Ten samotnej Jurek si zaslouží respekt. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+4* Polský film jsem si v posledních letech docela oblíbil a jsem rád, že jsem neodolal sice mému neoblíbenému sportovnímu tématu, ale zejména skutečnému příběhu jejich jednoho občana, který silou své vůle dokázal dosáhnout něčeho pro mě nepředstavitelného. Rozhodně to není klasický optimistický příběh, ale je myslím hlavně hodně inspirující pro všechny, co mají problém se závislostí na čímkoliv. V Hollywoodu by z něho udělaly doják a získal by Oskara, ale sousedi asi neměli takové ambice a tak není momentálně u nás ani po čtyřech letech moc známý. Určitě by si zasloužil větší pozornost, a to nejen kvůli příběhu, ale i díky jeho kvalitnímu zpracování, stejně také jako i po herecké stránce. Nemám problém mu dát palec nahoru a doporučuji všem. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ]  ()

Reklama

Tosi 

všechny recenze uživatele

Natočit tohle američani, posílaj to na Oscary. Takhle se holt překonávaj vnitřní démoni. Kluk co vypadal jako chodící mrtvola s permanentkou do márnice, nakonec vyhrál strašně náročnej závod nejen o ty medaile, ale hlavně ten svůj vnitřní. Výkon kluka v hlavní roli byl bez debat vynikající, zrcadlový scény doslova mrazící a nebýt toho, že film občas sklouzl do nechtěné komedie, hodnotil bych ještě výš. Takhle těsně pod pět. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Snímek vnímám spíš jako důležitý než povedený...Jerzy Górski byl od 16 do  30 let  závislým na drogách, v závěru své narkomanské kariéry vážil  50 kg, užíval denně heroin a vykouřil 100 cigaret.Cesta k vítězství v roce 1990 v  aironmanu mu trvala 6 let. Kniha se jmenuje Mocný což mnohem líp vypovídá o čem to je, než podivný název Nejlepší.... ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Skvělý film o síle vůle a nezdolnosti lidského ducha, podle skutečné události. Beznadějný narkoman několikrát padl na samé dno. Přesto pokaždé dokázal vstát. Osud mu přichystal spoustu překážek a nesnází, ale Jurek vždy zabojoval. Jakub Gierszal znovu skvělý, tentokrát v roli obrovsky fyzicky i psychicky náročné. Stojí za to film vidět. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v poľských mestách Wroclaw, Legnica, Swidnica a Glogów. Časť natáčania prebiehala aj v Chorvátsku. (MikaelSVK)
  • Zatímco na předchozí Palkowského film Bohové (2014) přšlo v Polsku do kin 2,5 miliónu diváků, což bylo v 38 miliónovém Polsku vnímáno jako velký úspěch, na výrazně nákladnějšího Nejlepšího jich do kin zamířilo „pouze“ 750 tisíc a z komerčního hlediska šlo o propadák. (klukluka)
  • Jerzy Górski byl od 16 do 30 let  závislým na drogách, v závěru své narkomanské kariéry vážil 50 kg, užíval denně heroin a vykouřil 100 cigaret. Cesta k vítězství v roce 1990 v aironmanu mu trvala 6 let. (sator)

Reklama

Reklama