Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Príbeh ambicióznej absolventky práva Ruth (Felicity Jones) a jej manžela Martina (Armie Hamer), úspešného právnika v oblasti daňových podvodov. Ruth, ktorá celý život bojuje za rovnoprávnosť sa stretáva s každodennou nedôverou zo strany profesorov, zamestnávateľov, ale aj priateľov a vlastných detí. Napriek neustávajúcim otrasom jej presvedčenia sa nevzdáva a odhodlane hľadá možnosť k zmene. Na svojej ceste nebojuje len so všeobecnou skepsou ale aj s tradíciami ukotvenými v spoločnosti už stovky rokov. 
Film sa zameriava najmä na náročné začiatky životného boja Ruth Bader Ginsburg, dodnes jednej z najvýznamnejších ženských osobností amerického právneho systému. (cingi.t)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (16)

silentname 

všechny recenze uživatele

"On The Basis Of Sex je viac-menej relatívne neškodný film a ničomu nejako neubližuje. Neťahá žiadne veľké karty, no na druhú stranu mi to nejako výrazne nevadí. Je zaujímavé vidieť v akej dobe Amerika žila ešte v 70-tych rokoch. A za čo sa muselo bojovať. Možno by bol film zaujímavejší, keby sa venoval viacerým prípadom, no na druhú stranu by potom bol podľa mňa veľmi rozutekaný a rozbitý a to tiež nie je veľmi dobré. Každopádne práca na maskách bola veľmi odfláknutá. Súhlasím so všetkými komentármi čo sú tu. Nikdy nie je pocit, že by Felicity Jones a Armie Hammer nejako starli. Súhlasím. Okrem toho má film podľa mňa aj problém so svojim tempom. Nemôžem povedať, že by ma nudil, no je spracovaný spôsobom, že tie dve hodiny, ktoré film trval pôsobilo oveľa dlhšie. A to nie je zrovna pozitívum. Horšie by bolo, keby som sa pritom nudil, no pri filme by som si nemal jeho reálnu dĺžku tak jednoznačne uvedomovať. Takže tam sa dalo niečo určite niečo spracovať lepšie. Ale herecké výkony sú dobré, postavy sú zaujímavé a musím povedať, že Michael Ginsburg je asi mojou najobľúbenejšou postavou vo filme. Snažil sa svojej žene pomôcť, čo najviac ju podporiť a stál pri nej vo všetkých okolnostiach. A okrem toho prežili spolu skutočne veľmi dlhé manželstvo a to je rozhodne dnes veľká vzácnosť. Som rád, že som film videl. Neviem či by som sa k nemu vrátil, ale som s ním celkovo spokojný. Viem, že sa tam dali veci spracovať lepšie, ale toto nie je najhorší životopisný film. Rozhodnite sa sami, či si ho pozriete alebo nie. Hodnotenie: B ()

TwoFace 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočené drama o začátku kariéry jedné z nejvýznamnějších žen 20. století. Notorious R.B.G zde úžasně hraje Felicity Jones, kterou skvěle doplňuje její filmový manžel Armie Hammer. Oba dva se svých rolí zhostili naprosto parádně a jsou to právě jejich herecké výkony, které toto právnické drama podle skutečné události táhnou nahoru. Určitě by se z životního příběhu Ruth Ginsburg dalo natočit mnohem víc, ale i tak je On the Basis of Sex dobrým filmem, který dokáže zaujmout, a který nenásilně a sympaticky prezentuje důležité myšlenky. ()

Reklama

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Tvůrci zaslouží ocenění. Ale kdepak tvůrci filmu. To tvůrci traileru! Takhle se totiž stříhá a režíruje trailer. Viděla jsem ho několikrát a vždy jsem z něj měla husinu až na zadku. A pak jdu do kina a čeká mě tohle. Postava Ruth je velmi nesympatická. Tím začnu, jelikož je to pro mě důležité. Ale kromě toho je tam spousta jiných věcí. Masky například. Film se odehrává mezi lety 1956-1972 a přesto Felicity i Armie vypadají v každém záběru stejně mladě. Jen jim rostou děti (dost nepřirozeně, pokud mohu soudit). Celý film se soustředí na dvě věci. Ruth a její rodinný život a pouze jeden JEDINÝ soudní případ. Žádné hnutí za práva žen, rovnost pohlaví atd. se nekoná. Typické soudní drámo, které vám toho moc neřekne. Nebo alespoň poslední dvě třetiny filmu. Celé je to smatlané tak nějak dohromady jakoby filmu nezbyly peníze na editory. Jsem opravdu hodně zklamaná. Toto ml být hit. 2* ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nech vás nepomýli názov. So sexom to nemá nič spoločné. Ide o sex - ako o pohlavie. A prepáčte mi, ale to je nuda. Vždy. To sa nedá proste dobre natočiť. Ako je jedna žena medzi samými mužmi a všetci na ňu pozerajú či je šialená, alebo sa na nej zabávajú, že čo tam vôbec chce. Áno, mali to ženy ťažké kým sa prebili cez mužov do mnohých funkcií, ale presne takéto snímky vyrábajú viac zasraných feministiek, ktoré by chceli mužov vykastrovať. Každopádne veľkým plusom snímky je skvelá Felicity Jones, ktorú poznáte z filmu Star Wars: Rogue One (2016). Aj ja som si snímku pozrel práve kvôli nej a rozhodne bola opäť úžasná a rozkošná. Takže aj za túto múdru voľbu, obsadiť do hlavnej úlohy Felicity, pridávam o 1 hviezdičku viac. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Daniel Stiepleman to dokázal. Natočil neškodnej film o feministických záležitostech pro každýho přesně tak, aby v éře #MeToo bezpečně nikoho nepobouřil a zároveň stihl vytěžit přítomný momentum. Awwww... zíííííííííííííííív. --- You braise a brisket, you don't bake it. Film o Ruth Ginsburg si mezitím zasloužil mnohem víc péče, než kolik se mu zde dostalo (stejně jako americkej přízvuk Felicity, ehm). Takhle ležérně orestován totiž opakuje jeden argument pořád dokola, soustředí se na jednu krátkou etapu Ruthina života, a sleduje všehovšudy jedinej soudní případ, kterej tak akorát napomáhá opakování toho jednoho samýho argumentu - že Amerika 60. a 70. let byla v otázce řešení postavení žen ve společnosti podstatně zaostalejší, než je teď, a že to Ruth Ginsburg měla proti haldě blahosklonných mužů věru mimořádně těžký. (Pozoruhodně, zdaleka nejsilnější sekvence filmu pro mě sestávaj ze slovní šikany Ruth - v obýváku a následně u soudu. Divný.) Whoa. Ne snad že by o 20 let později Ginsburg neřešila totéž s vojenskym institutem ve Virginii, kterej až do její intervence přijímal pouze muže, žejo. Jenže to by už vyžadovalo aspoň nějakou práci maskérů, řádnou porci rešerše a konfrontaci něčeho mnohem aktuálnějšího, tedy zákonitě citlivějšího. Kdežto On the Basis of Sex spíš působí jako takovej hatla matla projekt na styl "rychle rychle, dokud je to aktuální, svezme se na společenskym diskurzu a ukažme, že bejvaly i krušnější časy". Tak jo... tak teda dík. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama