Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Král komedie Eddie Murphy se v tomto zábavném filmu stává zhýčkaným a sebevědomým africkým princem, který přichází do Ameriky, aby si tu našel nevěstu. V doprovodu svého přítele (Arsenio Hall) si Murphy záhy najde práci, byt a nové prátele i nepřátele a samozřejmě se dostane do spousty malérů. Murphy i Hall jsou ve svých rolích skvělí a rozhodně by Vám už kvůli nim tahle komedie neměla uniknout! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (440)

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Perfektní komedie. Jedna z mých nejoblíbenějších, při které naplno vynikne talent Eddie Murphyho i Arsenio Halla, který byl svého času jedním z nejoblíbenějších komiků v USA. Myslím, že kdo tento film neviděl v originále, je o dost ochuzen. Murphyho geniální měnění přízvuku v různých rolích je totiž skutečně vynikající. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Eddie Murphy pro mě asi v nejoblíbenější roli. Je super, že ani po tolika letech to neomrzí a že se dokážu stále u toho zasmát a bavit. Dříve jsem vůbec netušil, že si Eddie zahrál tolik rolí. Masky byly hodně kvalitní, jen když se pořádně podíváte, tak ho poznáte, stejně tak to bylo u Arsenia. Až teď jsem si všiml, že ten zloděj je vlastně Samuel L. Jackson :D ()

Reklama

Zodd 

všechny recenze uživatele

Ještě si pamatuji na intro hudbu připomínající “Lion Sleeps Tonight”, božského Murphyho v roli afrického prince a dalších mnoharolích (a to na vyšší úrovni než později), typický obraz 80. let v USA z jeho pohledu, jeden rodinný podnik připomínající určitého velikána (navíc se na to naráží), jednu romanci, scénu s bezdomovci, rodiče královnu a krále představující Jamesem Earlem Jonesem a Madge Sinclair (zároveň rodiče jednoho známého lvíčete z příští dekády), jednoho komika (tady ho můžeme znát z jeho animaného seriálu) a Samuela L. Jacksona! Nenucené a vtipné, přesto něco s Eddiem se mi líbilo více. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Najčastejšie vysielaný film Eddieho Murphyho v Československu. Cesta do Ameriky má dobrý nápad, netlačí zbytočne na pilu, Eddie prehadzuje kostými, čierni bratia mu prihrávajú, po všetkých stránkach nenáročná záležitosť. Môžem vidieť znova a znova, aj keď ju už dávno poznám naspamäť. Oddychovka bez trápnych vtípkov. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Víš, synku, mezi láskou a nevolností je velmi tenká mezní čára.“ - „To já chápu, ale až se ožením, chtěl bych, aby mě žena milovala pro to, kdo jsem, a ne pro to, co jsem.“ - „A kdo jsi?“ - „Muž, který si nikdy nezavázal tkaničky.“ - „Chyba! Jsi princ, který si nikdy nezavázal tkaničky. Já jsem si je jednou zavázal, ale je to přeceněný zážitek.“ Souhlasím s králem, co do zážitku se zavazování tkaniček podobně jako třeba sex hrozně moc přeceňuje…Cesta do Ameriky baví. Zpočátku hodně, to tam běží fóry jak na běžícím pásu, postupně s nimi zvolní, ale stále tu a tam nabízí něco k zasmání. Ale dle očekávání se jedná hlavně o úsměvnou a pohodovou romantiku s celou řadou drobných vtípků, občas povedených víc, jindy míň (vyloženě nevtipné bylo asi jen osazenstvo holičství). Eddie Murphy jako princ i zaměstnanec McDon…pardon, samozřejmě McDowell’s (!) je ve skvělé formě a krom něho jsou obstojnými nahrávači např. Arsenio Hall, James Earl Jones či v milé pidiroličce Samuel L. Jackson. Za mě to budou solidní 4*. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (25)

  • Herec John Amos, jehož Cleo McDowell má soudní spory s řetězcem McDonald's, pro tuto společnost ve skutečnosti kdysi pracoval (konkrétně v její vůbec první kanadské pobočce) a později účinkoval i v její reklamě. (NIRO)
  • Nařízením soudu musel Eddie Murphy (princ Akeem) odevzdat 19 procent svého honoráře Artu Buchwaldovi, který je spoluautorem námětu. Tuto skutečnost Murphy zamlčel a nechal se uvést jako jediný autor. (don corleone)

Související novinky

Cesta do Ameriky 2 míří na VOD

Cesta do Ameriky 2 míří na VOD

14.10.2020

Peníze na dřevo jsou peníze na dřevo. Zhruba tak se dá shrnout rozhodnutí producentů pokračování Cesty do Ameriky vynechat klasickou kinodistribuci a prodat snímek streamovací službě Amazon. Nový… (více)

Eddie Murphy se znovu vydá do Ameriky

Eddie Murphy se znovu vydá do Ameriky

13.01.2019

Kariéra Eddieho Murphyho (Dr. Dolittle, Norbit) nestojí v poslední letech za řeč, není tedy divu, že již nějakou dobu usiluje o návrat k jedné ze svých nejslavnějších rolí. Chce totiž natočit… (více)

Famufest otevře brány do pekla

Famufest otevře brány do pekla

13.11.2017

Film o vyrůstání ve vietnamské komunitě, cesta dvou ukrajinských uprchlíků za svobodou nebo experimentální pohled na socialistickou architekturu, to vše a dalších více než 120 filmů nabídne 34.… (více)

Reklama

Reklama