Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Král komedie Eddie Murphy se v tomto zábavném filmu stává zhýčkaným a sebevědomým africkým princem, který přichází do Ameriky, aby si tu našel nevěstu. V doprovodu svého přítele (Arsenio Hall) si Murphy záhy najde práci, byt a nové prátele i nepřátele a samozřejmě se dostane do spousty malérů. Murphy i Hall jsou ve svých rolích skvělí a rozhodně by Vám už kvůli nim tahle komedie neměla uniknout! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (440)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Nile Rodgers: 1. Pride And Joy – Marvin Gaye ,2. Ooo Baby Baby – Smokey Robinson & The Miracles ,3. Mbube (Wimoweh) – Ladysmith Black Mambazo ,4. Livin' The Good Life – Sister Sledge ,5. I Like It Like That – Michael Rodgers ,6. I Got It – Eddie Murphy ,7. That's The Way It Is – Mel & Kim ,8. Comin' Correct – J.J. Fad ,9. Come Into My Life – Laura Branigan & Joe Esposito ,10. Better Late Than Never – The Cover Girls ,11. Transparent – Nona Hendryx ,12. Addicted To Love – Levert ,13. Coming To America – The System ,14. The Greatest Love Of All – Randy Watson & Sexual Chocolate ,15. To Be Loved – Jackie Wilson ,16. You're A Wonderful One – Marvin Gaye ,17. All Dressed Up (Ready To Hit The Town) – Chico DeBarge, ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Tohle je fakt neuvěřitelnej nekorektní nářez! Už jen ta písnička u úvodních titulků, nebo princův orchestrální budíček a obsluha při ranní hygieně. Královský penis je čistý výsosti. Princ už ale odrostl dětským střevíčkům a další věcí na jeho programu je svatba, kterou mu domluvil otec. Kupte si zásnubní trička! Pojďte! Všichni si kupte zásnubní trička! Není nad pěknou a oddanou manželku, ale: Koukám, že si rozumíte. Rozhovovor prince s jeho nastávající bylo opravdu silné kafe. A teď zvuk opice. Tahle nepřipadá v úvahu. Kde ale najít ženu hodnou urozeného prince? Queens! Takže hurá koupit letenky a letíme Concordem, hezky první třídou, hledat nevěstu do NY. Nejdřív je ale potřeba zapadnout mezi ostatní a ubytovat se v nějakém normálním hotelu. Je to ostuda co udělali tomu psovi. Teď už stačí jen sehnat si dobrou práci a úspěch u žen je zaručen. Ještě by to chtělo nějaké kulturní rozptýlení. Sexy bonbónky! Hrají pěkně, co říkáte? Škoda že je nepozvali na svatbu. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Cesta do Ameriky mi nepripadala vôbec zábavná. Nečudo, keď námet poskytol a produkciu zaistil samotný Eddie Murphy. Založiť film iba na kontraste medzi tým, čo mám a tým, po čom túžim si vyžaduje množstvo nápadov, ktoré mi vo filme chýbali. Takže u mňa tento rasovo segregovaný film prepadol. Nestačí mi, ak jediným kladom filmu je sympaťák stvárňujúci hlavnú postavu. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

"Polib mi prddel!" "Jo, polib mi ji taky." # Cesta do Ameriky patřila v dětství k mým nejoblíbenějším filmům, a i když šla s dalšími filmy úroveň Murphyho humoru dolů, tady je nezapomenutelný a uchoval si svou kouzelnou atmosféru i po nevímkolika zhlédnutích. Mimochodem až po letech jsem zaznamenal S. L. Jacksona v roli zloděje v obchodě. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie ze starých časů Eddieho Murphyho. Eddie zde hraje prince jedné africké země, který se nesmířil s nevěstou vybranou rodiči, ale odjel do Ameriky aby si našel svoji lásku. Spousta skvělých vtípků, již tehdá narážky na copyright (McDowell vs McDonald), spousta skvělých herců (např. malé roličky Cuby Goodinga, Jr. a Samuela L. Jacksona), vazbý na předchozí Murhypho filmy (Záměna). Prostě hodně vydařená komedie... ()

Galerie (110)

Zajímavosti (25)

  • Nařízením soudu musel Eddie Murphy (princ Akeem) odevzdat 19 procent svého honoráře Artu Buchwaldovi, který je spoluautorem námětu. Tuto skutečnost Murphy zamlčel a nechal se uvést jako jediný autor. (don corleone)
  • Název země Zamunda byl převzat z výstupu legendárního komika Richarda Pryora, který tak označoval fiktivní africký kmen. (NIRO)

Související novinky

Cesta do Ameriky 2 míří na VOD

Cesta do Ameriky 2 míří na VOD

14.10.2020

Peníze na dřevo jsou peníze na dřevo. Zhruba tak se dá shrnout rozhodnutí producentů pokračování Cesty do Ameriky vynechat klasickou kinodistribuci a prodat snímek streamovací službě Amazon. Nový… (více)

Eddie Murphy se znovu vydá do Ameriky

Eddie Murphy se znovu vydá do Ameriky

13.01.2019

Kariéra Eddieho Murphyho (Dr. Dolittle, Norbit) nestojí v poslední letech za řeč, není tedy divu, že již nějakou dobu usiluje o návrat k jedné ze svých nejslavnějších rolí. Chce totiž natočit… (více)

Famufest otevře brány do pekla

Famufest otevře brány do pekla

13.11.2017

Film o vyrůstání ve vietnamské komunitě, cesta dvou ukrajinských uprchlíků za svobodou nebo experimentální pohled na socialistickou architekturu, to vše a dalších více než 120 filmů nabídne 34.… (více)

Reklama

Reklama