Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Děj II. série se odehrává ve 2.polovině 16. století (1558 - 1603). Lord Edmund Černá zmije je oblíbencem anglické královny Alžběty a rozehrává zde za pomoci svých přátel (Baldrick a Lord Percy) partii lsti a vtíravosti, jejímž smyslem je získat si přízeň královny a tím i moc a bohatství. Ale vždy se to někde zvrtne... (Fary)

Recenze (168)

B!shop 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od prvni serie neskutecnej kvalitativni posun, tohle je proste komedialni extratrida. Herecka sestava tu je opet stejna, tudiz idioti McInnerny a Robinson, ale Atkinson je tu az skoro k nepoznani. Pryc je pobihajici smesne vypadajici hovado, s bradkou mu to skvele sekne, vypada charismaticky a i kdyz tu je furt za loosera, dokaze sem tam vymyslet nejakej inteligentni plan a Beana nepripomina ani omylem. A jelikoz je postava lip napsana, ma co hrat a vyuziva toho naplno, takze hraje perfektne a do toho sazi jednu hlasku za druhou a nevyhejba se ani nejakejm sprostarnam. Kazdej dil ma navic zajimavou zapletku a je proste cemu se smat v jednom kuse. Jedina chyba na krase je misty otravna sestava Richardson a Fry, ktery tu jsou sice potreba, protoze kolikrat Atkinsonovi nahrajou na nakej vtipek a jsou v kazdym dilu, ale obcas je ta jejich buzerace otravna, treba v dile, kdy si z Atkinsona neustale delaj legraci mi lezli na nervy. Ale oba hrajou dobre a jsou tu jeste dost mlady. Celkove jasnejch 5*. ()

anatheman 

všechny recenze uživatele

Dost možná nejlepší ze všech sérií. Zřejmě tomu i pomáhá moje obecná slabost pro renesanci. Oproti první sérii je to obrovský kvalitativní posun. Ubylo infantilnosti a naopak přibyla promyšlenost. Následující série (které jsem taktéž ohodnotil 5*) jsou sice na podobné kvalitativní výši jako ta druhá... Ale těžko může něco trumfnout lorda Flashhearta (byť se objevil i ve čtyřce), popravy, zoufalou finanční tíseň (spojenou s úchvatným Percyovým zelenem), zámořské objevy s kapitánem Rumem a především epizodu "Pivo", kde se zpije i královna Alžběta I. a které se tedy opravdu těžce konkuruje. I když jsem kompletní Černou zmiji viděl již několikrát, dokáže neustále překvapovat a bavit. ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Takže prodáno. Mohu vám zaručit, že se v této luxusní komfortní vile nebudete cítit jako podpantofláci. Nuže, dokončíme naší transakci u džbánku vína?" "No počkat! Bude dojednáno, až uvidím ten Romeův záchod!" "Inu, co se týká podrobností ohledně záchodu, pak je tu nejmodernější větrané otvorové zařízení kombinované s velkokapacitní žlabovou soustavou ve střední Anglii." "Tím chcete říct, že serete z okna?" "Ano!" ()

rawen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série Černé zmije je o poznání povedenější - Atkinson konečně pochopil, že lepší bude nedělat už ze sebe mentála a doslova srší chytrým a břitce cynickým humorem. Rovněž Baldrick byl správně sesazen z role chytrého poskoka do role neoškrábané brambory. Tohle už opravdu za něco stojí. Viděno v originále (český dabing TV Nova bych dál už neunesl). Moc fajn. 8/10 ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Edmund v druhé sérii dospěl a vychytral. Už není takový magor jako v první sérii, ale dostal pekelně ostrý jazyk a neskutečně prořízlou pusu, kterou pronáší neuvěřitelně jedovaté hlášky. Navíc to Rowanu Atkinsonovi sekne. Jediným minusem je pro mě královna a služka. Ačkoli měli pár podařených vtipů, působili na mě spíš rušivě ()

Galerie (5)

Zajímavosti (7)

  • Rik Mayall si sám navrhl bizarní oděv, ve kterém vystupuje jako Flash na konci prvního dílu. Ostatní herci jej něměli spatřit, dokud se nezačala filmovat závěrečná svatební scéna a všichni padali smíchy, zatímco Mayall točil. (Kulmon)
  • Formát seriálu Černá zmije se v druhé sérii změnil poté, co bylo BBC značně nespokojenou s první řadou. (Kulmon)
  • V roce 2004 se seriál umístil na 2. místě v anketě "nejlepší britský sitcom" vedené televizemi BBC, ITV a Channel 4. (M4rkl4r)

Reklama

Reklama