Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Novinář Chris Chandler přijde v Los Angeles o auto, které nutně potřebuje. Nečekaně mu pomůže neznámý muž, který mu daruje svůj luxusní vůz. Překvapený Chris později dárce, právníka Thorsena, vyhledá, a ten mu vypráví, jak byl před časem v nemocnici s dcerkou, která dostala astmatický záchvat. Lékaři si jich nevšímali, dokud je k tomu se zbraní v ruce nedonutil mladý raněný černoch, kterého nikdy dřív neviděl. Chris se rozhodne vypátrat o podivném řetězu dobrých skutků víc. Dostane se tak na stopu jedenáctiletého Trevora McKinneye, který žije na chudinském předměstí Las Vegas s matkou, alkoholičkou Arlene. Před čtyřmi měsíci dostala jeho třída od nového učitele Eugena Simoneta neobvyklý úkol. Vymyslet způsob, jak zlepšit svět kolem sebe, a pokusit se ho realizovat. Trevor přišel s nápadem, že pomůže třem neznámým lidem, a každý z nich místo aby mu pomoc oplácel, ji pak poskytne dalším třem. V rámci projektu přivedl domů bezdomovce Jerryho, dal mu najíst, nechal přespat v garáži a poskytl mu trochu peněz. Druhý, kterému se Trevor rozhodl pomoci, byl sám učitel, poznamenaný v obličeji popáleninami. Pokusil se dát ho dohromady se svou matkou, kterou se tak současně snažil ochránit před svým hrubiánským otcem Rickim. Později však nedokázal zabránit týrání spolužáka Adama trojicí rváčů a smutně konstatoval, že ani v případě Jerryho a učitele se mu snaha nevydařila. Netušil, že se jeho nápad šíří jako nenápadná lavina celou zemí. Ne všechny pohádky však mají dobrý konec. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (437)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Pošli to ďalej považujem za pseudoromantický film o utopickej myšlienke víťaziaceho ľudského dobra. Ako chlapec som videl film Keby všetci chlapci sveta a aj ten bol omnoho uveriteľnejší. Uznávam, že som napriek všetkému našiel niekoľko zaujímavých sekvencií, ale väčšia časť filmu bola typickým americkým výplodom falošných citov, okázalých gest a aranžovaných zápletiek. Scenárista, ktorého učili, že najdlhšie vydrží v pamäti posledná scéna, ju skonštruoval tým najhlúpejším spôsobom, akého bol schopný. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Jsem sice hodně v rozpacích, ale v zásadě lehce spokojený, protože i když dám jen 2 a 1/2*, bude to pro Leder nečekaně pěkné vysvědčení. Díky Drtivému dopada a Peacemakerovi se totiž tahle "hitmaker-ka" v mých očích vypracovala na post nejneoblíbenější režisér/ka. Tady naštěstí nemá co zprasit (i když třeba rutinní a patetická zvedačka od ležícího Osmenta mě poslala do kolen), stačí když zabere výborné herce a přilepí dokonalou hudbu Thomase Newmana, jenž mimochodem vykrádání sebe sama dovedl k dokonalosti a předhazuje Americkou krásu 2, a vcelku fajnová atmosféra je rázem na světě. Dvakrát škoda, že příjemnou náladu často přebíjí scenáristova zoufalost, jenž samoúčelně film dramatizuje, vkládá jednu doslovnou a hlavně zbytečnou příběhovou peripetii za druhou, aby nakonec skoro všechno zbořil nemístně vyhroceným slzopudným závěrem. Tenhle vyvoněný herecký ansámbl by si prostě zasloužil mnohem lepší vedení - a my všichni lepší film. ()

Reklama

Handle 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že z takového námětu se toho přeci jen dalo vytěžit víc, ale rozhodně to je zajímavý snímek k zamyšlení. Ani ne tak sentimentální, jako nesourodé a nedotažené. Nejhorší je na filmu asi ten konec, který opravdu nebyl potřeba. I tak je to však moc pěkný snímek s kvalitními herci. A těch myšlenek, kterých tam padlo! 70%. ()

fleker 

všechny recenze uživatele

doba pokročila tak daleko že neska už se dá poslat snad skoro všechno................... ZALEPIT ZALEPIT, NAPSAT BRNO POSLAT DÁL....todle mi rekli hned první den, nic jinýho prej při týdle práci nebudu potrebovat............jo, a este abych v práci nespal...ze se to prej nevyplácí... KDESI V DŽUNGLI KRABIC: ššššš---neviděli ste někdo jarouše? fffff-vod pauzy ne.... ššššš-to zas někde někde balí ty svý džonty žejo? fffff-tak to určitě ne ššššš-no jasně, ty abys ho nekryl... jarouš je svatoušek vid? fffff-no to taky, ale hlavně šéfe, jára je koksovej ššššš-bože rači už mi nic nerikej nebo nas tu vsecky zavrou O HODINU POZDEJI.... ššššš-takžes ho teda nevidel! fffff-sem snad rikal ze vod pauzy ne... O 10 MINUT POZDEJI... ššššš-tak už ho našli, je ve strakonicích fffff-ve srakonicich jo ? a co tam dělá ššššš-prej pije kafe fffff-von rozváží jo?ulejvák jeden, a me rikal ze dneska tu s nama bude az do konce ššššš-byl zalepenej v bedně, naka pani ho rozbalila ............v tvojí bedně!! fffff-to není možný,jak můžeš vědět že v mojí.. ššššš-podle písma fffff-tiskací tu snad používáme všichni nebo ne?! ššššš-tysi tu jedinej kdo kreslí vedle adresy zákazníka hrobeček fffff-tak to už potom nevim ššššš-a že nejseš nijak zvlast rozhozenej,to koukam, tobe to pripada normalni? fffff-no normalni zrovna ne, ale nějak mi to neprekvapilo, me uz se totiz neco podobnyho jednou stalo, ale neprislo se na to, a toho cloveka uz sem nikdy potom nevidel. ZPROSTREDKOVANE, DEN POTÉ- ZPOVED JAROUSE CESTOVATELE ....tak dala mi facku no,,,, ani ji moc neprekvapilo to že sem byl uvnitř, jako spiš to že tam společně se mnou nebyla ta lednice ,tak mi hned jednu třískla.... prej: přinesla sem manželovi z hospody džbán piva a nemám ho kam dát v tomhle vedru ....a já ji povídám,: "paninko zácházejte se mnou jako s chladničkou, no šup ho tam" a dostal sem druhou, za ty kecy ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Celou dobu někde na pomezí 2* a 3*. Přitom má film zajímavou myšlenku a hned tři herecký esa: Osmenta, Hunt a hlavně Spaceyho. Jenže těmhle třem pěkně zavařuje sama režisérka. Ta se zjevně snažila narvat do filmu všechno, čím by mohla vytvořit krásnej film, kterej přitáhne do kin masy lidí, všichni si popláčou a budou spokojený. Sama režisérka pak úspěšně dorazí na předávání Oscarů, shrábne ceny a do konce života jí budou chodit nabídky na další Americké krásy (teprve teď mě napadá, jaký je štěstí, že se jí Americká krása nedostala do rukou). Na druhou stranu, přiznávám... někdy to funguje. Chvílema se skutečně projevila část mé sentimentální melancholické duše, chvílemi část mé romantické duše a Spacey vypadal (příjemně?) zase trochu jinak... P.S. Toto budiž varováním pro nejméně tři lidi, které posílám v rámci dobrých skutků dál: k šedýmu saku nikdy nenoste bílý tenisky... ani k černýmu, ani k žádnýmu jinýmu. Prostě to vypadá příšerně... Sakra, s těmahle kecama bych se mohla pomalu přidat k módní policii... no fuj... ošklivá StarsFan... ()

Galerie (66)

Zajímavosti (13)

  • Pri natáčaní scény, v ktorej Helen Hunt dáva facku synovi Trevorovi, Haley Joel Osment požiadal herečku, nech ho skutočne udrie, aby to vyzeralo realistickejšie. Avšak režisérka Mimi Leder to odmietla. (jofffo1)
  • Většina exteriérů byla natáčena v Las Vegas a okolí. Interiéry domu McKinneyových se ovšem natáčely v Los Angeleských studiích. V Los Angeles se také natáčela noční scéna setkání novináře Chrise Chandlera (Jay Mohr) s matkou Arlene McKinney. (8smdesat)
  • Film vznikol podľa rovnomennej knihy od autorky Catherine Ryan Hydeovej. (Paela)

Související novinky

Alfieho Ptáci po bayovsku?

Alfieho Ptáci po bayovsku?

19.10.2006

Šílená představa, řekl by si běžný divák, na jehož názor stejně vysoce postaveni mužové filmařského průmyslu moc nedají. Jenže když je hlavní role v takovém projektu nabídnuta australské krásce Naomi… (více)

Reklama

Reklama