Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Novinář Chris Chandler přijde v Los Angeles o auto, které nutně potřebuje. Nečekaně mu pomůže neznámý muž, který mu daruje svůj luxusní vůz. Překvapený Chris později dárce, právníka Thorsena, vyhledá, a ten mu vypráví, jak byl před časem v nemocnici s dcerkou, která dostala astmatický záchvat. Lékaři si jich nevšímali, dokud je k tomu se zbraní v ruce nedonutil mladý raněný černoch, kterého nikdy dřív neviděl. Chris se rozhodne vypátrat o podivném řetězu dobrých skutků víc. Dostane se tak na stopu jedenáctiletého Trevora McKinneye, který žije na chudinském předměstí Las Vegas s matkou, alkoholičkou Arlene. Před čtyřmi měsíci dostala jeho třída od nového učitele Eugena Simoneta neobvyklý úkol. Vymyslet způsob, jak zlepšit svět kolem sebe, a pokusit se ho realizovat. Trevor přišel s nápadem, že pomůže třem neznámým lidem, a každý z nich místo aby mu pomoc oplácel, ji pak poskytne dalším třem. V rámci projektu přivedl domů bezdomovce Jerryho, dal mu najíst, nechal přespat v garáži a poskytl mu trochu peněz. Druhý, kterému se Trevor rozhodl pomoci, byl sám učitel, poznamenaný v obličeji popáleninami. Pokusil se dát ho dohromady se svou matkou, kterou se tak současně snažil ochránit před svým hrubiánským otcem Rickim. Později však nedokázal zabránit týrání spolužáka Adama trojicí rváčů a smutně konstatoval, že ani v případě Jerryho a učitele se mu snaha nevydařila. Netušil, že se jeho nápad šíří jako nenápadná lavina celou zemí. Ne všechny pohádky však mají dobrý konec. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (437)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Propadneme, když nezměníme svět?" Jsem snílek, takže bych si hrozně moc přál, aby Trevorovo Pošli to dál fungovalo. Já na to jdu trochu jinak. Neztrácím totiž čas vymýšlením dobrejch skutků, ale když se objeví možnost zlepšit si karmu, tak jí vždycky využiju. A vesmír mi to vrací, takže když já potřebuju pomoct, tak se vždycky někdo objeví. Funguje to poměrně spolehlivě. Je tedy jasný, že mě ta myšlenka filmu hodně oslovila. Prostě jsem si ten řetěz dobra užil, ale rozhodně jsem přitom nechtěl vidět žádný velký rodinný trampoty a vyděračský slzy na závěr. ()

jahol 

všechny recenze uživatele

Ano, ten film těží z velmi zajímavého námětu, hrají v něm výborní herci - herectví Kevina Spaceyho a Helen Huntové, to je lahůdka a Joel Osment jim to rozhodně nekazí. A ten film má taky strašně patetickej konec (tak patetickej, že to dokonce zarazilo očekávanou invazi slzných kanálků i u Jahola, kterej poslední dobou bulí u všeho, co je jen trochu důvěryhodný) a to dokonce ve dvou scénách - Spacey a Huntová těsně po natáčení ve třídě a pak poslední minuta... a zpracování námětu do scénáře je občas trochu šroubované. Ale čtvrtou hvězdičku mu musím přidat za ty dvě otřepaný pravdy, za který jsem vždycky rád: 1) SKOREM každý z nás stojí za to 2) zlo NENÍ dělitelné na malé a velké. ()

Reklama

Cival 

všechny recenze uživatele

Jsem sice hodně v rozpacích, ale v zásadě lehce spokojený, protože i když dám jen 2 a 1/2*, bude to pro Leder nečekaně pěkné vysvědčení. Díky Drtivému dopada a Peacemakerovi se totiž tahle "hitmaker-ka" v mých očích vypracovala na post nejneoblíbenější režisér/ka. Tady naštěstí nemá co zprasit (i když třeba rutinní a patetická zvedačka od ležícího Osmenta mě poslala do kolen), stačí když zabere výborné herce a přilepí dokonalou hudbu Thomase Newmana, jenž mimochodem vykrádání sebe sama dovedl k dokonalosti a předhazuje Americkou krásu 2, a vcelku fajnová atmosféra je rázem na světě. Dvakrát škoda, že příjemnou náladu často přebíjí scenáristova zoufalost, jenž samoúčelně film dramatizuje, vkládá jednu doslovnou a hlavně zbytečnou příběhovou peripetii za druhou, aby nakonec skoro všechno zbořil nemístně vyhroceným slzopudným závěrem. Tenhle vyvoněný herecký ansámbl by si prostě zasloužil mnohem lepší vedení - a my všichni lepší film. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Moc krásný film, který mě hned od samého začátku velmi zaujal svým neotřelým nápadem a skvělou myšlenkou. Kamarád mi opět doporučil romantický film, které moc nemusím, abych ho povinně shlédl a nelituji. Rozhodně se mě to líbilo víc, než kdejaká sračka s Arnoldem , kterého zas můžu, ale film Sabotage mě velmi zklamal. Osment spolu s Dakotou Fanning jsou nejlepší dětští herci současnosti, zde předvedl opět po A.I. sve herecké kvality. Většina tu nadává na konec, ale ten jen potvrdil, že svět je na hovno. Jelikož jsem se ani trochu nenudil a v záplavě trapných akčních céčkových filmů a ještě trapnějších komiksů konečně zas hodnotnej film se spoustou skvělých myšlenek musím dát plný počet. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Efekty 5/10/// +herci, námět -mohlo to být i lepší/// Tak tenhle film mě svým námětem hned od začátku zaujal. Bohužel však jeho potencíál nebyl využit naplno a děj se více soustředil na romantickou línii než by bylo zdrávo. A je taky dobré podotknout, že slzopudný závěr mě nijak moc nedostal, přišlo mi to totiž hodně vyumělkovaný. Z jiné stránky filmu: Haley Joel Osment znova výborně zahrál a opět mě velice ohromil. Těším se na jeho nové filmy. Tenhle je zajímavej./// Celkem 65%/// ()

Galerie (66)

Zajímavosti (13)

  • Film vznikol podľa rovnomennej knihy od autorky Catherine Ryan Hydeovej. (Paela)
  • Kevin Spacey musel každý den před natáčením strávit v maskérně 3 hodiny. Před natáčením postelové scény, kde je pohled na jeho popálenou hruď, trvala maskovací procedura dokonce 7 hodin. (8smdesat)
  • Ve scéně, kde Mr. Thornsen (Gary Werntz) daruje Chrisi Chandlerovi svůj jaguár, Chris (Jay Mohr) zavtipkuje, jestli náhodou nechce, aby za to zabil jeho manželku. Mr. Thornsen odvětí, že to by bylo lákavé. Jde o takový interní vtip, neboť civilní manželkou představitele Mr. Thornsena je režisérka filmu Mimi Leder. (8smdesat)

Související novinky

Alfieho Ptáci po bayovsku?

Alfieho Ptáci po bayovsku?

19.10.2006

Šílená představa, řekl by si běžný divák, na jehož názor stejně vysoce postaveni mužové filmařského průmyslu moc nedají. Jenže když je hlavní role v takovém projektu nabídnuta australské krásce Naomi… (více)

Reklama

Reklama