Reklama

Reklama

Vadí nevadí

  • USA Truth or Dare (více)
Trailer 1

Vadí nevadí je poměrně nevinná hra, při které hráči, když na ně přijde řada, volí, zda pravdivě odpoví na nějakou choulostivou otázku, nebo splní obtížný/nepříjemný/ponižující úkol. Spojení „poměrně nevinná“ přestává platit ve chvíli, kdy v případě lži nebo nesplněného úkolu zemřete. Studentka Olivia (Lucy Hale) vyrazila s partou přátel na pohodovou dovolenou do Nového Mexika. Seznámení s pohledným sympaťákem je zavedlo do lehce strašidelných kulis zrušeného kláštera, kde si zahráli právě Vadí nevadí. Jak už to u téhle hry bývá, kvůli tajemstvím vyplouvajícím na povrch začala atmosféra poněkud houstnout. Opravdové husto ale nastalo ve chvíli, kdy jim onen pohledný sympaťák prozradil, že kdyby je ke hře nenalákal, tak by zemřel. A že teď dost pravděpodobně začnou umírat oni, protože organizátor téhle verze Vadí nevadí se s ničím nepáře. Dalo by se nad tím mávnout rukou, kdyby po návratu domů Olivia a její přátelé nenacházeli připomínky hry na každém kroku. Textovky, telefonáty, nápisy na zdech, dotazy náhodných kolemjdoucích – ti všichni opakují otázku „Vadí nevadí?“ A varianta, že by odmítli, nepřichází v úvahu. Poznají to ve chvíli, kdy to někteří z nich zkusí a zemřou. Jak hráči ubývají, hra nabírá obrátky a stupňuje náročnost. Jak zastavit smrtící kolotoč, když žádné standardní řešení neexistuje? (CinemArt)

(více)

Recenze (262)

ZHODNOTITEL 

všechny recenze uživatele

Nápad nebyl špatný. Provedení ale už horší. Navíc to není horor ve své čisté podobě ale víc se tam člověk setká s jakýmsi dramaticko psychologickým řešením situací, které často svým vzhledem připomínají americké televizní ulítlosti pro náctileté. ()

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele

Brutálne debilny scenár. Ešte aj tá zapletka s tým koho chce vlastne ten týpek š*ukať vzišla ako bejkárna. Dve hviezdy len za krásne baby a pár slušných scén. Naozaj len pár. No ale čo? Z 3,5 mega to zarobilo 90, takže Jason Blum je spokojný. ()

jkpj22 

všechny recenze uživatele

Solidní dvě hvězdy. Problém není ani tak ve filmu, jako v samotném nápadu, který je prostě moc slabí. Myslím, že v rámci možností to ale natočili dobře, jen si to prostě nezaslouží víc jak dvě hvězdy :-) ()

waltosin 

všechny recenze uživatele

Vadí nevadí? musím dát vyšší hodnocení protože jsem myslel že to bude nějaká demonicka sracka s primitivním příběhem a se směšnýma úmrtí jako to bejvá a je to nuda! Já se ale bavil a bál s napětím jsem čekal jak dopadnou vraždy démonem skvělý rozuzlení bylo překvapující a zajímavé, celkově spokojenost a výborný nápad na horor, který se podle me povedl. :) 70% ()

Aywes 

všechny recenze uživatele

Nečekaně zábavný. Slabší základ se postupně vypracovává do slušnýho thrilleru, který hlavně baví. Nepokládá nějaký filozofický otázky. Je to "jen" docela zábavný horor, který si pravděpodobně nebudete dlouho pamatovat. V dnešní době ale díky alespoň za ten průměr. ()

J.Mayen 

všechny recenze uživatele

K filmu jsem se dostal ne s moc velkym ocekavanim, ale jsem rad, ze jsem se nakonec odhodlal a filmu dal sanci. Je to sice jako dalsi z exploitaku pres kopirak ale ja se prekvapive bavil. Mam rad podobne demonicke filmy a urcite bych uvital i nejake pokracovani. ()

peeteno78 

všechny recenze uživatele

Podle mě dobrý film pro každého, kdo je fanouškem hororů s nádechem thrilleru. Místy mě možná trošku hlavní hrdinka iritovala, ale po většinu filmu jsem si sledování užil. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Veľmi priemerný hororový snímok, ktorého kvalitu odráža už len to, že som sa zrejme ani raz nepristihol, že sa bojím alebo niečo podobné. Teenage scary movie, ktorá bola navyše dosť nudná a ničím nezaujímavá. Jednu hviezdičku dávam navyše z milosti a aj kvôli sympatickej Lucy Hale. Inak to ale nebolo nič moc teda. 50 % ()

blazma 

všechny recenze uživatele

Potřebuju se zeptat proč přeložili Truth or dare jako vadí nevadí? Nevím já tu hru znám jako Pravda nebo úkol či výzva :D ale dobře, Vadí nevadí je asi přijatelnější komerční název. Chápu, že vytvořit horror jedné z nejpopulárnějších her při kamarádském popíjení, je fajn nápad. Dokonce to ani nevypadá tak špatně, hra si vybírá dobré otázky, nic méně úkoly byli o ničem. Finále bylo docela zajímavé a celkem překvapivé, každopádně do toho nejspíš zapojila milióny lidí takže kdo ví jak by to teď vypadalo ve světě, kvůli jejího rozhodnutí :D Druhej díl by byla sranda sledovat. ()

Argeyyyy 

všechny recenze uživatele

Film s výbornou myšlenkou a slušným potenciálem, kterou nedokázal režisér využít. Z filmu vyčerpal strašně málo možností, které by diváka opravdu oslovili. 90% pasáží se dalo snadno předvídat, prostě kombinace všeho co v dnešní době vyšlo, od conjuringů až po robertky. Prostě, strašný. Myšlenka každopádně dobrá, řekni pravdu nebo si vyber úkol, nesplníš zemřeš. Odmítneš, zemřeš. Úkoly a pravdy byly celkem ostré. Spíš bych to nazval: Řekni pravdu, znič si život v psychické stránce, splň úkol, totéž, prostě i kdyby jste to zvládli, tak vás to poznamená do konce života. Co se týče lekaček, což byla dle mého názoru další pointou filmu, propadák, naprostej trash, předvídatelné, zvuk otevírání dveří samozřejmě hlasitost otevírání zvýší o 200%, protože proč ne viď. Takže jednoduše: Co jsem si z toho filmu odnesl. Skvělou myšlenku a potenciál hororu, kterou režisér nevychytal prostě, aby to zaujmulo, nesoudím ho, natočil filmy jako je Kick Ass 2 a never back down, což považuju za jedny z dobrých filmů, chtělo to jenom trochu víc času a zapracovat na tom. ()

Kushina 

všechny recenze uživatele

Do prdele.....celý film mě fakt bavil, byl zajímavý a chvílemi i napínavý a i když to bylo trapně průměrné béčko, tak jsem mu chtěl dát 3*, ale tím, koncem mě to neskutečně nasralo, protože nesnáším otevřené horory a hlavně takhle trapně, takže Wadlowe, díky tvým pomrdaným 2 minutám jsi ztratil *, pogratuluj si. 45% ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Truth or Dare je iba priemerný horor s prakticky apokalyptickým koncom. Príbeh je vláčny, rozťahaný a zo začiatku dosť nudný. Pointa má síce mystický charakter, ale vôbec nie je rozvinutá do uspokojivého stavu. Po čase dejová línia naberie tempo, ale priemernosti sa nezbavíme po celú minutáž. ()

tyzmrde 

všechny recenze uživatele

Mám z toho pocit že sem se díval na devadesátkový teenagerovský horor. Škoda že ten film tak moc zaspal dobu.... ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Tak, jako horor bych to nenazval, páč jsem se nebál ani vteřinu, ale ten nápad neni zlej a pokud to nebudu chtít brát, jako nějakej mega trhák, tak je to dobrej průměrnej film. Využítí potenciálu bych viděl tak na 70% a nenudil jsem se. Neni to nic, co by jste hltali každou vteřinu a klidně si u toho i něo uvaříte nebo tak, ale celkově mě zajímalo, jak se to vyvrbí a vyřeší. Konec každopádně dost zajímavej, z hlediska možností řešení. Za mě 3* a DOPORUČUJU ()

PatrikP4 

všechny recenze uživatele

Jedou jsem se lekl... Horor asi tolik ne... Spíš opravdu thriller, jen thriller... Lucy Hale mě už přesvědčila v Scream 4 že umí hrát a myslím že jediná tady aspoň trošku vynikne... Možná protože byla nejstarší... Jediné co jsem nečekal byl konec, to mě překvapilo proto tak vysoké hodnocení... ()

Reklama

Reklama