Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neslavně známé léto roku 1977 bylo časem srážky disca s punkrockem, ale i létem, počas kterého řádil vrah, označený jako "Samův syn". Šílený maniak si vybíral milenecké páry a osamělé dívky. Dařilo se mu zabíjet a unikat beze stop, a jak teploty a počty obětí stoupaly, k pátrání se přidala i samotná mafie a občanské hlídky. Kadeřník Joey se svou partou povalečů dostali nápad, že vrahem je někdo z jejich čtvrti. Sepsali si proto seznam podezřelých a začali hledat toho, kdo jim bude nejvíc připadat jako vrah - někdo, kdo je jiný než ostatní... (Intersonic)

(více)

Recenze (207)

Tyler 

všechny recenze uživatele

Konečně důkaz, že Amerika sedmdesátých let byla jeden neskutečně velký bordel :)...Ale vážně - atmosféra filmu je nezapomenutelná, střídání výjevů z běžného života a psychedelických scén se Samovým synem, nevázanost té doby, střet disca a punku (Punk´s not dead!!!) a dusno horkého léta tvoří opravdu skvělou kombinaci. Navíc humor na správných místech, "trocha" neslušné mluvy a výtečné herecké výkony...A díky Spikovi Lee to všechno drží perfektně dohromady. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Další z newyorských příběhů Spikea Leeho. Příběh několika obyvatel Bronxu zasadil do jednoho léta 70. let, kdy zde řádil masový vrah. Ovšem tato kriminální zápletka tvoří pouze rámec příběhu, který je určitou sondou do života americké společnosti. Lee se obešel bez většího moralizování a tentokrát si (až na jednu krátkou scénu) odpustil i nastiňování "černošské problematiky". Zajímavému filmu s výtečnou retro atmosférou vévodí vynikající herecké výkony, zejména skvělého Adriena Brodyho a Johna Leguizama. ()

Reklama

Mahalik 

všechny recenze uživatele

V New Yorku je takové vedro, že se lidi navzájem zavírají do lednic, tváří se přejetě (no co by ne, když se v jejich ulici promenáduje vrah a chce zabít každou holku) a navíc je tam jeden pošuk, kterej má číro jako Travis Bickle a miluje větu: Punk´s not dead! Jmenuje se Adrien Brody...teda vlastně Richie a hraje ho Adrien Brody, tak je to správně a je to strašnej kruťas. A je taky to jediné, co si z toho budu za 20 let pamatovat, protože ten zbytek je, no přiznejme si to, je bez šťávy. Do tohohle filmu jsem vkládal obrovskou důvěru, že mě donutí být na pár minut magorem, ale nic.... John Leguizamo vypadá jako bílej Ray Koranteng (což ani tak nevadí), ale jeho herecký projev se projeví až na konci, což teda od té podobnosti vadí! Spike Lee kromě toho asi neví, že film se taky dá sestříhat a nechal ho nesmyslně natáhlej a být to o pár minut kratší, přilepím tu 4*. Naštěstí každou scénku vylepšuje Adrien, který nejenže aspiruje na mého druhého De Nira, ale on umí i sexy taneček při kterém rozzřeže nafukovací pannu. Pokud bych měl alespoň nějak Krvavé léto očistit od toho předešlého stíraní, tak vám rozhodně doporučuji podívat se na pasáž, kde Richie tančí na písničku od The Who. Naprosto geniální scéna! Ovšem jinak jsem celkem zklamaný.... a Spikeu přiště hybaj do střižny. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Hustý film a nejen pro atmosféru dusného léta ve městě, kde se spousta lidiček ve zprvu nesouvisejích dějích postupně proplete a zapadne do toho správného místa v mozaice, ale i stran role Adriena Brodyho, který se mi vryl do paměti výstavním čírem a rolí kluka s trochu jinými "koníčky", než je obecná norma, a právě proto, jakkoli je jinak bezelstný a neškodný, je trnem v oku těch "normálních". ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

70%. Zajímavý nápad odstavit hlavní téma filmu na vedlejší kolej a spíše se věnovat vztahům mezi ústředními postavami. Jenomže je to celé dost nedotažené a je tam taky až moc výrazných osobností, které si navzájem berou prostor a herci nemají šanci naplno rozvynout charaktery svých postav. Krom toho celkové vykreslení vraha je docela slabé a vůbec film dost vyzní do ztracena aniž by zanechal v divákovi hlubší dojmy. Paradoxně tomuto filmu o masovém vrahovy nejvíc prospívá když se děj netočí kolem něj. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (14)

  • David Berkowitz nebol odsúdený na 6 krát 25 rokov ako prezentuje film, ale na 365 rokov. (BlackTom)
  • Podle scénáře měl být vůdčím charakterem Richie a postava Vinnyho měla mít spíše vedlejší roli. (Chatterer)

Reklama

Reklama