Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ringo Starr náhodou získá vzácný prsten, který je určen oběti, která má na konci dne zemřít. Z Indie do Anglie ho pronásleduje banda fanatiků, kteří mají za úkol Ringa najít, zabít, rozkrájet... Navíc je mu na stopě i šílený vědec, který chce za pomoci prstenu ovládnout svět. Kapela ho ovšem chrání, pomáhá jim i půvabná Ahme, a tak za poslechu She's got the ticket to ride, You´ve got to hide your love away nebo právě titulní Help! putujeme do Alp a dál. (Jinny)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Morien 

všechny recenze uživatele

Ten moment, kdy jsem jako malé dítě chtěla mít podobný domeček, kde by ze země vyjíždělo piáno, na tajných skrýších v knihách by se skrývaly další knihy, na zemi by rostl trávník a postel by byla jáma v zemi. A ten druhý moment, kdy jako dospělá začínám chápat, na co jsem se to vlastně dívala, a dávám si to do souvislostí. Nabízí se otázka, co vypovídá o mých mentálních kapacitách, když se cítím pobavena dílem, které jeho protagonisté sabotovali svým značným nezájmem. V téhle fázi beatlemánie už toho měli pokrk, neustálé koncertování jim válcovalo psychické i fyzické zdraví, a akorát management je neustále do něčeho angažoval, aby se kolotoč nadále točil. Každopádným faktem ale je, že pro nonsensové komedie tohoto typu mám slabost, Bažanti budiž dalším příkladem. Z čeho tahle tradice vůbec vychází? Kdybych měla uvažovat podle svých znalostí, tak bych řekla, že z Jacquese Tatiho, ale nejspíš tam musel být ještě nějaký mezičlánek. ()

sgt.paper 

všechny recenze uživatele

HUDBA-geniální Beatles co jste čekali HUMOR-tady to je dost ošemetná situace, určitě máme víc anglického humoru než v Perném dnu, ale někde to neni zas tak moc..... PŘÍBĚH-tady je první ale snesitelný zádrhel, provedení nápadu je podle mně perfektní, ale nápad už tak dobrý není, možná by to chtělo něco jiného se stejným druhem ale na nic nemůžu přijít HERECTVÍ-tohle možná dělá chybu humoru, přednes beatles není tak plynulý jako v perném dnu a možná proto si to nezaslouží 5 ale 4. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

V případě Beatles prostě nemůžu být objektivní, tohle je láska na celý život. Jenom zazní nějaká jejich písnička a ve mně se rozhostí takový příjemný pocit nostalgie a krásného požitku zároveň. Navíc tenhle film je prostě nádherná absurdní sranda, kde si postavy hlavně hráli než cokoli jiného. A na tohle slyším. Navíc je to špionážně akční. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

B L B O S T. Já jen čekal, kdy se zjeví Zohan či pan účetní se svou Opičkou. Ale musím ocenit režiséra, na děj mu zjevně stačila pauza na oběd. Ještě, že tam byla ta hudba. Mimochodem doporučuji ke shlédnutí žákům druhého stupně základní školy - zeměpis budou mít v malíku (v přeneseném slova smyslu). 55% ()

Barak 

všechny recenze uživatele

Fanoušci Beatles by si tohle asi neměli nechat ujít, ale pro ty ostatní - jako jsem já -, kteří Beatles neposlouchají, to taková nutnost rozhodně není. Takové silné "herecké" obsazení má asi nalákat diváky, že by to mohlo být super, když tam hraje jedna z jejich oblíbených skupin. Třeba jo, ale to je tak jediné, na co se jde těšit. Zápletka by ještě docela šla, ale dějově to stojí za houby - celé mi to přišlo docela povrchní, bez jakéhokoli většího "vykreslení" dějové stránky. Asi se mám spokojit s tím, že Ringo má prsten, který nejde sundat a že to má něco společného se smrtí či co.. nevím. Ještě že je to okořeněno tím britským humorem, který úroveň filmu zvedá výš, než by si zasloužil. O zábavu je rozhodně postaráno, což je jen dobře (ke konci už to ovšem taky slábne). A kdo by se těšil na to hlavní - Beatlesácké písničky -, tak ten taky zrovna dvakrát nadšen nebude, protože je jich tu jako šafránu. Když si to shrnem, tak z toho výjde naprosto nevyvážený mix, na který se jde vcelku bez problému koukat. Avšak pokud nejste fanouškem britského humoru, radši to ani nezkoušejte.... 5.5/10 ()

Galerie (137)

Zajímavosti (26)

  • John Lennon chcel pôvodne natočiť skladbu "Help!" v pomalom štýle Boba Dylana, ale pre úvod filmu bola potrebná rýchla klasická beatlesovka. Johna neskôr štvalo, že fanúšikovia nepochopili hlavnú myšlienku tejto pesničky - a to konkrétne, že sa cíti opustený, neistý a skutočne volá o pomoc. V 70. rokoch ju chcel prerobiť do podobného štýlu svojho sólového hitu "Scared", no bohužiaľ to nestihol. (kosticka7)
  • John Lennon o filmu prohlásil: „Help, to byla otrava, protože my jsme tehdy pořádně ani nevěděli, co se kolem nás děje. Ve skutečnosti Dick Lester s tím svým Batmanem předběhl dobu, ale my jsme v té době byli permanentně sjetý, a tak ty nejlepší věci, na kterých se válíme smíchy, skončily pod střihačským stolem. (ryccoly)
  • Režisér Richard Lester samozřejmě chtěl, aby Beatles skutečně lyžovali, ale protože nebylo možné riskovat jejich zranění, dostala čtveřice dubléry – byli jimi Herbert Lürzer, Hans Pretschner, Franz Bogensperger a Bernard Krings. Lürzer uměl anglicky, dobře lyžoval a jeho rodina vlastnila hotel Edelweiss, ve kterém se štáb ubytoval a dva týdny tu strávili i Beatles. Jak Lürzer vzpomínal, brzy padla určitá bariéra, zejména proto, že skutečné Beatles jejich dvojníci nijak neobtěžovali a také se nestavěli do role úslužných patolízalů. Za svou službu Beatles si za ony dva týdny vydělala čtveřice „náhradních lyžařů“ kolem 14 000 šilinků, přičemž standardní plat za tutéž dobu činil kolem tisícovky. (Robbi)

Reklama

Reklama