Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ringo Starr náhodou získá vzácný prsten, který je určen oběti, která má na konci dne zemřít. Z Indie do Anglie ho pronásleduje banda fanatiků, kteří mají za úkol Ringa najít, zabít, rozkrájet... Navíc je mu na stopě i šílený vědec, který chce za pomoci prstenu ovládnout svět. Kapela ho ovšem chrání, pomáhá jim i půvabná Ahme, a tak za poslechu She's got the ticket to ride, You´ve got to hide your love away nebo právě titulní Help! putujeme do Alp a dál. (Jinny)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

BarVa13 

všechny recenze uživatele

Tak celý tenhle filmařský počin by se dal nazvat jedním slovem: BLBOST. Je to prostě strašná blbost. Ale baví vás takovým tím milým, nevtíravým způsobem, je to prostě odreagovačka s úžasnými Beatlesáky v hlavních rolích, což filmu dává určitou úroveň a jejich hudba ho vyzdvihuje do nebeských výšin. :-)) ()

sud 

všechny recenze uživatele

Totálně ulítlá záležitost. Ujeté komedie byli v té době ve Spojeném království v módě, s počínajícím fenoménem jménem James Bond začly být populární špionážní zápletky a hlavně - Beatles na vrcholu. Oproti "Pernému dnu", který ukazuje jeden "obyčejný" den slavné čtyřky, je "Help" nečím úplně jiným. Máme zde spousty postav i hodně humorných situací. Ovšem v druhé půli je film buď zdlouhavý, nebo zase hrozně moc uspěchaný a ztřeštěný. "Pernému dnu" se sice nevyrovná, ale i tak je to skvělá komedie s legendárními písničkami a pro fanoušky Beatles nezbytnost. ()

Reklama

GMVajgl 

všechny recenze uživatele

Film staví na praštěném příběhu a nových písních skupiny. V té době se Beatles ještě rozkoukávali. Johnovi a Ringovi bylo 25, Paulovi 23 a Georgovi jen 22, a údajně byli celou dobu natáčení zhulený. Jejich hravost jim nelze upřít a je to snad i klíč jejich úspěchu. I po dlouhých desetiletích láká pozornost náhled do jejich soukromí - viz autentický Get Back (2021). Help je ale spíš přetvářka, póza, experimentální a bláznivý hudební videoklip. Ruku na srdce: ten film moc nefunguje, i když hudba je fajn a některé vtipy se povedly. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Ten moment, kdy jsem jako malé dítě chtěla mít podobný domeček, kde by ze země vyjíždělo piáno, na tajných skrýších v knihách by se skrývaly další knihy, na zemi by rostl trávník a postel by byla jáma v zemi. A ten druhý moment, kdy jako dospělá začínám chápat, na co jsem se to vlastně dívala, a dávám si to do souvislostí. Nabízí se otázka, co vypovídá o mých mentálních kapacitách, když se cítím pobavena dílem, které jeho protagonisté sabotovali svým značným nezájmem. V téhle fázi beatlemánie už toho měli pokrk, neustálé koncertování jim válcovalo psychické i fyzické zdraví, a akorát management je neustále do něčeho angažoval, aby se kolotoč nadále točil. Každopádným faktem ale je, že pro nonsensové komedie tohoto typu mám slabost, Bažanti budiž dalším příkladem. Z čeho tahle tradice vůbec vychází? Kdybych měla uvažovat podle svých znalostí, tak bych řekla, že z Jacquese Tatiho, ale nejspíš tam musel být ještě nějaký mezičlánek. ()

XdanteX 

všechny recenze uživatele

Suchá Anglie a suší Beatles..svým osobitým způsobem. "So this is the famous Beatles ha?" "So this is the famous Scotland Yard ey?" Od dětství na to rád vzpomínám a pamatuju si určité scény do detailu. Vidět to po letech potěší:) Každopádně kdyby to stáhli na hodinovou délku vůbec by to neuškodilo...ba naopak ()

Galerie (137)

Zajímavosti (26)

  • Původně chtěli Beatles natočit western, v němž by hráli hrdinné mladíky ochraňující slabé ženy, ale z tohoto záměru nakonec sešlo. (Morien)
  • John Lennon o filmu prohlásil: „Help, to byla otrava, protože my jsme tehdy pořádně ani nevěděli, co se kolem nás děje. Ve skutečnosti Dick Lester s tím svým Batmanem předběhl dobu, ale my jsme v té době byli permanentně sjetý, a tak ty nejlepší věci, na kterých se válíme smíchy, skončily pod střihačským stolem. (ryccoly)

Reklama

Reklama