Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ringo Starr náhodou získá vzácný prsten, který je určen oběti, která má na konci dne zemřít. Z Indie do Anglie ho pronásleduje banda fanatiků, kteří mají za úkol Ringa najít, zabít, rozkrájet... Navíc je mu na stopě i šílený vědec, který chce za pomoci prstenu ovládnout svět. Kapela ho ovšem chrání, pomáhá jim i půvabná Ahme, a tak za poslechu She's got the ticket to ride, You´ve got to hide your love away nebo právě titulní Help! putujeme do Alp a dál. (Jinny)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

honajz 

všechny recenze uživatele

Popravdě je to objektivně na čtyři hvězdy, ale Beatles těch filmů moc nenatočili, a navíc tenhle styl mám rád. Je to odklon od v podstatě sociologické komedie Perného dne směrem k naprosto, ale zcela absurdní komedii, do níž však blbnutí brouků zcela zapadá. A myslím, že nebýt Eleanor Bron, byl by film poloviční, na ní je vidět, jak si film a svou roli skvěle užívá, a nejen ona. Škoda jen, že jsem měl verzi z ČT, kde titulky překládal Pavel Kříž, a přeložil jen něco, občas některá slova vynechal, takže to není až taková bžunda. (Třeba v závěru je v titulcích "Nezajímá mě tvoje náboženství" u toho, co říká Ringo veleknězi, ale on říká "nepředplatil jsem si tvé náboženství", což tomu dává trochu jiný význam a právě v rámci té absurdity.) Líbilo se mi, jak zparodovali bondovky té doby - nejen melodií, ale také třeba lokacemi (Alpy, Bahamy). Líbilo se mi, že jeden fór dokázali pootočit o trochu výš daleko později (třeba "bílé útesy doverské"), to také nebývá zvykem, a ta palba hlášek mě skvěle bavila ("ne, pokud ji nespolkneš", "jiné náboženství... aspoň myslím") plus vojenské cvičení, Óda na radost dávno před EU... Jo, tady odbočím. Dnes by takový film nevznikl. Byl by - stejně jako tak byla nedávno označena díla Monty Pythonů - za genderově nevyvážený a rasistický. Ale náš Mirek Kalousek se zde musel inspirovat - ve filmu taky bláznivě pobíhají s nápodobou tibetské vlajky, což je celkem prča, když ve filmu Tibet "vyhlásí" válku Británii. Děj je prostý - tajný kult bohyně Kálí nemůže obětovat dívku ("z toho chrámu jsi pořád špinavá"), protože prsten dostal Ringo - vášnivý sběratel prstenů v té době - jako dárek. Komando z chrámu vedené vůdcem po něm jde (plus č. 4 mne dostal asi nejvíc) - a časem ještě britský vědec se svým nemotorným pomocníkem. Ten mi nejvíc připomněl našeho herce Libíčka, a v určité chvíli to skutečně mělo absurditu nejlepších Vorlíčkovo-Macourkovských filmů, zvláště Pane, vy jste vdova, ale třeba i Čtyři vraždy stačí, drahoušku. Oba vědci slouží vlastně ke kritice jisté britské namyšlenosti a poruchovosti britských výrobků, ale i ke špílcům směrem k Němcům nebo Američanům. Překvapilo mě, že vlastně opět se děj točí především kolem Ringa, jako v Perném dnu. A protože obecně mám rád filmy, kde dospělí nezapomínají na to být občas dítětem (viz seriál Castle), musím uznat, že mě film bavil a pobavil, a je mi líto, že podobných vlastně nevzniklo a nevzniká víc. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Jedna velká zásadní výtka, která se kupodivu netýká šíleného děje (ten bych s přimhouřením obou očí přežil), ale boužel samoúčelnosti songů, které jsou do filmu násilně vpraveny a jsou tam vlastně zbytečně, protože v kontextu děje nedávají vůbec žádný smysl. Oproti Hard Day´s Night velký krok zpátky. 4.5/10 ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

HELP! Na co jsem se to proboha díval? Nudné, nevtipné, okaté a špatně natočené. V tomhle někdo vidí něco úchvatného? Hudba Beatless je mi cizí, neříkám, že je špatná to není, ale je i poměrně ukradená a od chvíle, kdy si tihle pánové myslí, že jsou víc než Bůh tak po nich už moc psů neštěkne. Zaslouží si lepší film, než bláznivou komedii, protože v tomto případě už se radši podívám na Spice World. ()

burina 

všechny recenze uživatele

Dovolím si citovať užívateľku Sašenku165: "Co na tom, že je to roztahaný film - jsou to přece Beatles! :) - byly tam vtipy, jejich nejlepší písničky a hlavně oni. Já nic víc nepotřebuji!" Sama by som to lepšie nenapísala. Pre fanúšikov The Beatles povinnost a Ringo je tu božský. Najlepšia pesnička z filmu je I Need You. Tu si môžete pozrieť video:http://www.youtube.com/watch?v=hWyKlXpstzo ()

XdanteX 

všechny recenze uživatele

Suchá Anglie a suší Beatles..svým osobitým způsobem. "So this is the famous Beatles ha?" "So this is the famous Scotland Yard ey?" Od dětství na to rád vzpomínám a pamatuju si určité scény do detailu. Vidět to po letech potěší:) Každopádně kdyby to stáhli na hodinovou délku vůbec by to neuškodilo...ba naopak ()

Galerie (137)

Zajímavosti (26)

  • Kdeže všude to Beatles natáčeli? Nahrávací studio jim filmaři postavili ve twickenhamských ateliérech, alpskou sekvenci vytvořili v rakouském Obertauernu, vojenské cvičiště bylo situováno do Wiltshire, na Bahamách vrčely kamery v Balmoralu a na Paradise Island. (Robbi)
  • Původně chtěli Beatles natočit western, v němž by hráli hrdinné mladíky ochraňující slabé ženy, ale z tohoto záměru nakonec sešlo. (Morien)

Reklama

Reklama