Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ringo Starr náhodou získá vzácný prsten, který je určen oběti, která má na konci dne zemřít. Z Indie do Anglie ho pronásleduje banda fanatiků, kteří mají za úkol Ringa najít, zabít, rozkrájet... Navíc je mu na stopě i šílený vědec, který chce za pomoci prstenu ovládnout svět. Kapela ho ovšem chrání, pomáhá jim i půvabná Ahme, a tak za poslechu She's got the ticket to ride, You´ve got to hide your love away nebo právě titulní Help! putujeme do Alp a dál. (Jinny)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Jedna velká zásadní výtka, která se kupodivu netýká šíleného děje (ten bych s přimhouřením obou očí přežil), ale boužel samoúčelnosti songů, které jsou do filmu násilně vpraveny a jsou tam vlastně zbytečně, protože v kontextu děje nedávají vůbec žádný smysl. Oproti Hard Day´s Night velký krok zpátky. 4.5/10 ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Také jste se nechali tak unést až na samou mez fantazie tímto prvním barevným filmem skupiny Beatles? Druhý z celkově čtyř oficiálních filmů Beatles a pro mě, bohužel, v oblíbenosti až ten třetí...Jasně, vede ten první téměř dokumentární Perný den, poté psychedelická Žlutá ponorka a pak řadím až Help a až poslední je úlet opět psychedelický, ale takový skoro až poloamatérský, The Magical Mystery Tour režírovaný Paulem. Pomoc nemá takřka nic společného se životem jako takovým této hvězdné čtveřice, jak tomu právě bylo v jejich prvním filmu, o to více se v tomto filmu vyzdvihuje jejich působivé hudební poselství. Ano, film je nezapomenutelný díky legendárním a nesmrtelným písním jako titulní Help, Ticket To Ride nebo You're Gonna Lose That Girl a i když má také nějakou ucelenější dějovou linku, samozřejmě velkou měrou spoléhá na popularitu této hvězdné čtyřky...Film je sice dost samoúčelný, ale na druhou stranu zde nechybí humor, akce, napětí ani trocha mysticismu. Kritika sice hodnotí film výš než Perný den, ale já jsem přeci jenom spíš pro ten první film ()

Reklama

lekr 

všechny recenze uživatele

Dobrý i když strašně ztřeštěný film. Pro fanoušky Beatles ( mezi které patřím i já ) jak dělané nicméně některé scény jsou natolik šílené že mi nad nimi zůstal rozum stát...slavné písničky jsou sice dobře zakomponované ale betales dělající čím dál větší šílenosti vypadají sice legračně ale někdy už hodně trapně.... ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Zábavná crazy komedie v dobovém duchu, to jest prošpikovaná absurdním humorem a hodně ulítlými nápady všeho druhu (zmenšovací paprsek, tanková bitva, šílení vědci a ještě bláznivější následovníci kultu bohyně Kailí). Několik odkazů na bondovky, různé akčně špionážní díla, sellersovky, všechno dohromady. ()

Bobofon 

všechny recenze uživatele

Beatles ve filmu zpívají sedm písniček, z toho čtyři složil John (Help!, You´re going to lose that girl, Ticket to ride a You´ve got to hide your love away), dvě Paul (The night before, Another girl) a jednu George (I need you). - - O textu a názvu titulní písně, která je jedním z největších hitů skupiny, John později řekl, že písní opravdu volal o pomoc. Byl v té době závislý na drogách, cítil se vyčerpaný a osamělý, trápily ho deprese a přemýšlel o sebevraždě. Ve filmu to naštěstí vůbec není poznat. - - Na natáčení na Bahamy si brouci vzali samé letní a plážové věci, ale bylo jim tam pak velmi chladno, protože tam zrovna panovala kalendářní zima. - - Při výbuchu nastražené bomby během hraní curlingu šlo o skutečnou nálož. Ringo později vzpomínal, jak s Paulem uháněli několik set metrů daleko a pak se ještě uklidňovali cigaretou marihuany. - - Vztah samotných Beatles k filmu nebyl jednoznačný. "Byl to dobrý film, ale nebyl to náš film," řekl o mnoho let později Paul. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (26)

  • Režisér Richard Lester samozřejmě chtěl, aby Beatles skutečně lyžovali, ale protože nebylo možné riskovat jejich zranění, dostala čtveřice dubléry – byli jimi Herbert Lürzer, Hans Pretschner, Franz Bogensperger a Bernard Krings. Lürzer uměl anglicky, dobře lyžoval a jeho rodina vlastnila hotel Edelweiss, ve kterém se štáb ubytoval a dva týdny tu strávili i Beatles. Jak Lürzer vzpomínal, brzy padla určitá bariéra, zejména proto, že skutečné Beatles jejich dvojníci nijak neobtěžovali a také se nestavěli do role úslužných patolízalů. Za svou službu Beatles si za ony dva týdny vydělala čtveřice „náhradních lyžařů“ kolem 14 000 šilinků, přičemž standardní plat za tutéž dobu činil kolem tisícovky. (Robbi)
  • Z filmu bylo vystřiženo několik méně podstatných scén, které se objevily na remasterované a digitálně upravené dvoudiskové DVD verzi, uvedené na trh v roce 2008. (Robbi)

Reklama

Reklama