Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anglický pár s malým nemluvnětem se plaví na lodi u afrických břehů. Loď ztroskotá, sice se všichni zachrání, ale záhy jsou napadeni tygrem. Rodiče umírají, miminko ukryté pod dekou zachrání gorila Kala. Odnese ho mezi členy své tlupy, dá mu jméno Tarzan a vychovává ho jako vlastního. Jeho dobrodružný život v korunách stromů obrátí naruby expedice profesora Portera, který přijel do africké džungle studovat život goril. Tarzan si poprvé uvědomí, že je člověk, a zamiluje se do profesorovy dcery Jane. Čeká ho velké rozhodnutí. Zvolí život po boku krásné Jane, nebo zůstane se svojí gorilí rodinou? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (201)

Kass 

všechny recenze uživatele

Jak se na film odehrávající se v divoce tepoucím srdci afrického pralesa sluší a patří, vyznačuje se nespoutaně dynamickou a dravou animací. Tarzanovo vyprávění se tím stává lehce koukatelným nejen pro dětské, ale i odrostlejší publikum. V porovnání s ostatními Disneyovkami je "Tarzan" vyjímečný a zvláštní především tím, že zde tradiční písničky nezpívají hl. postavy (jak je obvyklé), ale pouze "vypravěč(?)". Závěr? ... pravděpodobně nejlepší Disneyovka od druhé poloviny devadesátých let. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pro staré disneyovky mám nekritickou slabost. Na Tarzana jsem kdysi vyrazil do kina se smíšenými pocit a ....prostě paráda. Po letech jsem si film pustil znovu a opět si vychutnával čarokrásné scenérie pralesa, vodopádů, stromoví. Kombinace klasické animace s 3D je šťastná a velmi citlivá. Osobně nemusím gorily, ale zde přirostou člověku k srdci. Akční jízda po křivolakých větvích stromů je bezchybná, v kině se mi chvílemi zatočila hlava jak na horské dráze. Dojemné scény jsou prostě disneyovské, když ale hrozí kýčovitá nabubřelost, objeví se lítá šelma, šílení paviáni nebo šílenec s puškou. Vtipné, krásné, dojemné i napínavé. Myslím, že W.Disney by z tohohle filmu měl radost. A hudba je tou pravou třešinkou na čokoládovém dortu s hustou šlehačkou! ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Fantastické prerozprávanie príbehu o Tarzanovi do žánru animovaného filmu pre deti. Na Disneyovku je to prekvapivo drsné (aj sa tam zabíja a umiera), krásne farebné, akčné, so skvelými postavami a nadupaným humorom. Len tou CGI animáciou si tu Disney pomáha až príliš a piesne Phila Collinsa, hoc dobré, mi tu úplne nesedeli (hlavne úvodnému zhustenému flashbacku by sa hodila viac dramatická hudba). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jestlipak víte, co je u Disneyho filmu dobrým znamením? Když se díváte s dětmi a nepřejete si, aby to neprostorové lineární kontinuum, co může dle Lenky Filipové za všechno, nekompromisně zkrátilo každou minutu nejmíň o 40 vteřin.. Skvělá animační i hudební složka, kdy se Muk místy přinejmenším vyrovnal bardovi Collinsovi a taky možná špetka té inspirace pro Jamese Camerona, který si v hlavě spřádal budoucí podobu dolary obrostlé planety Pandora. Pro morouse poukazující na celkový odklon od Burroughsovy předlohy podotýkám, že jim v tom mělo být jasno už po osmi minutách, kdy opice promluvily.. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Klasický parádní Disney tentokrát zasazený do džungle. Příběh o Tarzanovi zná snad každý a tahle pohádka je velmi dobrým zástupcem kvalitního animáku. Ač je však dobrý, jak chce, dokonalým Pixarům se rovnat nemůže. Velkým plusem je také hudební doprovod od Phila Collinse, který do filmu pasoval perfektně. 85% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (26)

  • Ve filmu je několik odkazů na starší sérii Tarzanových filmů s Johnny Weissmullerem v hlavní roli. Například fráze "Me Tarzan, you Jane", Tarzanův zápas s krokodýly nebo šaty Jane na konci filmu, které připomínají ty, které nosila Maureen O'Sullivan. (D3VIL)
  • V původním románu Edgara Rice Burroughse je Tarzan adoptován šimpanzi, jedinou zmíněnou gorilou je Bolgani - nepřítel Tarzana a jeho tlupy. Tantor je v knize starým, obyvateli džungle neoblíbeným slonem, Sabor lvicí, a Terk pomstychtivým šimpanzím samcem. Kerchak je pak vrahem Tarzanovy rodiny. Producenti předlohu pozměnili, aby byl film přijatelnější pro celou rodinu a nebyl příliš krutý. (D3VIL)
  • Rosie O'Donnell si dabováním v tomto filmu splnila životní sen, odjakživa toužila propůjčit hlas jedné z postav v Disneyho animovaném filmu. (D3VIL)

Reklama

Reklama