Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Létajícím talířem, který na sebe bere podobu pivního soudku nebo kontejneru na odpadky, přistanou na planetě Zemi dva svérázní mimozemšťané A (M. Lasica) a B (J. Satinský). Cílem jejich mezigalaktické mise je poslat na rodnou planetu zprávu o stavu pozemské civilizace. Jako pokusný objekt jim poslouží bezvýznamný, průměrný vědec dr. Jánský (J. Menzel). Oba mimozemšťané mu svými dobrými úmysly způsobí řadu problémů, mimo jiné od něj odeženou nadějnou milenku Jiřinku (N. Konvalinková), znemožní mu odevzdat zprávu pro šéfa a vyhodí mu byt do vzduchu. Zatímco dr. Jánský je na pokraji nervového zhroucení a hledá odpočinek v lesní rezervaci, mimozemšťané posílají domů svá hlášení a vyrážejí do ulic poznávat výdobytky moderní společnosti… (Česká televize)

(více)

Recenze (232)

Riker 

všechny recenze uživatele

Nechápu, že tento film komouši nechali natočit. Já jsem tam našel né výsměch celé civilizaci, ale výsměch komunistické verbeši a jejímu režimu. Hláška z filmu OT: Jak byste se zachoval při návštěvě mimozemské civilizace? - ODP: Já se o politiku nezajímám, do práce chodím, okna zdobím, já chci mít klid. mluví za vše. Film jako takový bych hodnotil za 2 *, ale právě za toto "poselství mezi snímky" dávám 3*. ()

p.a.douch 

všechny recenze uživatele

Obsazení výborné, herecké výkony dobré, ale výsledný dojem jen tak průměrný. Proč to nevím. Koukat se na to rozhodně dá. 65 %. ()

kolly13 

všechny recenze uživatele

Zábavná, kultovní dvojice. Pamatuju si, jak mě to poprvé bavilo. Ty časy jsou pryč. Ps: připadne mi vtipné nazvat tohle jako sci-fi, i když to chápu. Což takové srovnání s opravdovým sci-fi žánrem (Start Trek, Vesmírná Odysea, Sunshine...). ()

rigby 

všechny recenze uživatele

V podstatě totální blbina, ale dvojice Lasica a Satinský je skvělá. Chvílemi se na to sice nedá dívat, protože je to už za hranou, ale některé okamžiky a vynálezy jsou úchvatné a mají nápad. Divák se i zasměje. Krásná totalitní komedie. 3+ ()

buchannon 

všechny recenze uživatele

Po XXX letech jsem se jal zhlédnout tento film a musím napsat, že v něm jsou i vtipné momenty. Aneb "Jak by jste reagoval na návštěvu mimozenské civilizace?" :))) Ale většinu času se jedná o typický podprůměrný československý film. ()

Kontryhelka 

všechny recenze uživatele

Tuhle bláznivou komedii jsem viděla několikrát a fakt se mi líbí. Já si nemůžu pomoct, pro spousta lidí je to kravina,ale mně se kraviny tohodle typu líbí. Nemá to hlavu ani patu,ale trochu vtipu tam je a Luděk Sobota taky nemá chybu. ()

Salvator 

všechny recenze uživatele

Oldřich Lipský tentokrát příležitost poněkud promarnil. Dobré vtipy se střídají s prostoduchými a film tak po celou svoji délku nemůže chytit potřebné tempo. ()

Igy007 

všechny recenze uživatele

Film, který stál jistě pakatel a přesto je to takový klenot. Gagy, dialogy, forma ... místy spíš působí jako film od Chytilové. Není to ten obvykle tak vyšperkovaný výpravný Lipský. Skoro jak nezávislý film ... snídaně v automatu, křišťálová studánka, vy kradete v samoobsluze, nádherný salát, zasraná zkurvená práce, na Zemi žijí lidé, náhodný sex, někdo mi ukrad auto, některé předměty tikají, jednu?jenom jednu?, laboratoř ale zejména UFO konference, když starý vědec vypije rozpuštěný kámen z Měsíce za sedm miliard ! To je prostě přesný - na komoru ! ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Ikonická komédia dvojice Lasica Satinský plná irónie a satiry na účet socializmu a ľudstva ako celku. Kopec zľudovených gagov. Od "kryštálovej studánky" až po "Ukradli mi auto..." Skvelé herecké výkony okrem hlavných predstaviteľov cez Menzla, Kopeckého až po Svěrákov štek s Cimrmannom. ()

Tomi_901 

všechny recenze uživatele

Dnes považujeme týchto ufonov za konzultantov a platíme im veľké sumy za ich dotazníky a analýzy. Po štvrťstoročí cela komédia nadobudla nový rozmer. Nadčasové, Verne by závidel... ()

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele

Nie je to žiadne veľdielo ale ako vždy pri dobrých českých komédiách pár hlášok sa uchovalo až do teraz: ˝Jsem křišťálová studánka napijte se prosím˝. A taktiež vízia návštevníkov z cudzej planéty, ktorý sa v našom svete snažia najlepšie zorientovať a je to fakt fuška sa mi veľmi páčila. ()

J.J.1972 

všechny recenze uživatele

"Jsem křišťálová studánka, napijte se prosím...Jsem křišťálová studánka, napijte se prosím..." Nie, táto komédia má podstatne hlbší význam ako len súhrn nezabudnuteľných komických hlášok. No a kto ten význam nenašiel, nech sa pobaví aspoň na tých hláškach a na chudákovi doktorovi Jánskom... ()

Související novinky

Zemřel Milan Lasica

Zemřel Milan Lasica

19.07.2021

Ve věku 81 let včera večer zemřel slovenský herec, režisér, textař a humorista Milan Lasica. Rodák ze Zvolenu má k dnešnímu dni na svém kontě přes stovku filmových a televizních rolí. Umění se… (více)

Reklama

Reklama