Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtveřici dlouholetých kamarádek pojí kromě pevného přátelství společná záliba v knihách. Pravidelně se scházejí ve svém dámském knižním klubu. Jednoho dne se ponoří do lechtivě erotického románu „Padesát odstínů šedi“. Tahle volba se ukáže jako více než inspirativní… Diane (Diane Keaton) totiž nedávno ovdověla po 40 letech manželství. Vivian (Jane Fonda) si užívá společnost mužů, ale závazkům se důsledně vyhýbá. Sharon (Candice Bergen) se i po desetiletích stále snaží vzpamatovat z rozvodu. A manželství Carol (Mary Steenburgen) spěje po 35 letech neodvratně ke konci. Vášnivý a živočišný svět pana Graye doslova obrátí jejich unavené životy vzhůru nohama. V dámách se opět naplno rozhoří touha po romantice a dobro-družství. Nová kapitola je nejen v knihách vždycky ta nejlepší… (Bioscop)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (147)

tomik99 

všechny recenze uživatele

Jako muž nedokážu asi úplně docenit tento film, protože je opravdu, ale opravdu směřován pouze na velice úzké publikum jednoho pohlaví. Přesto se na něj pokouším dívat objektivně. Pár vtipných scén tam rozhodně bylo, líbil se mi nádech filmu a poselství, které nese. I starší lidi (ženy) mají své potřeby a veškerá zábava nekončí po dětech. Jsem rád, že se snímek vyhnul nějakým sexuálním scénám, i když se o nich mluví prakticky celý film. Ve finále šlo tedy o průměrný film, který ale dle mého názoru mohou docenit pouze ženy, kteří se v něm najdou. Muži by zřejmě po dvaceti minutách vypínali nebo usnuli a musím říct, že i já jsem se musel dost snažit se na to dívat objektivním očkem, abych nakonec tento film nevypl. Naštěstí je to za mnou, vím, že se k němu již nikdy nevrátím, ale na druhou stranu chápu, že se někomu může (dost) líbit. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Tohle mě upřímně štve. Je to jako z továrny na film, který neurazí nenadchne. Neriskuje. Už snad 15-20 let recykluje herečky v rolích, ve kterých se cítí bezpečně. Diane Keaton? Viděli jste ji za poslední dobu jinak, než jako klasickou, spořádanou ženu, která se obětuje pro dobro rodiny a všech na úkor sebe. A pak tu náhle přijde zvrat a ona si vzpomene, že je vlastně žena a bla bla bla. To stejné zbylé dámy. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Takhle jsem se nepobavila už hodně dlouho. Ano, je to další z řady filmů, kde sledujeme partičku starších ženských, které si myslí, že svá léta mají za sebou a nakonec se v letadle zjeví božský Andy Garcia a ostatní chlapi a vyvedou je z omylu. Jenomže ne každý je jako tenhle film. Tady přátelství mezi Jane, Diane, Candice a Mary funguje na jedničku. Je to vtipné, dojemné, veselé a herecky naprosto dokonalé. Přesně tohle očekávám od americké komedie, že se zasměji, odpočinu a vypnu a tohle vám snímek dá - relax a smích a jako bonus získáte Andy Garcíu (ten chlap je čím dál tím hezčí). ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Film jednoznačně pro dámy. Samozřejmě, že už podle názvu je to evidentní, ale čekal jsem, že si přijdou na své i muži. Takhle je to čistě o čtveřici vitálních babkách, které si chtějí dokázat, že i v hodně pokročilém věku je zábavu mluvit, ba i dokonce provozovat, sex. Nejpříjemnější postavou byl pro mě Andy Garcia. 60% (with J.) ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Jestli budu v padesáti vypadat jako Andy Garcia v dvaašedesáti, budu spokojený. Jeho linka s Diane Keaton je s přehledem nejsympatičtější a nejvtipnější. Ostatní kamarádky jsou naštěstí jen vedlejší a ani se jim nedostává tolik prostoru, jako právě těmhle dvěma. V rámci romantických komedií to sice nevybočí ani o metr, ale nevadilo mi to. Je to natočené s chutí, oddychově, pohodově, že i při sledování máte dobrý pocit na duši. A Jane Fonda vypadá v osmdesáti neuvěřitelně. V závěru se to dostane od klasické komedie na vážnější drama, jak už tomu bývá, ale závěr je světe div se ten happy end, který od toho očekáváte a vlastně i chcete. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (13)

  • Candice Bergen hrala váženú právničku v súdnom procese v Bostonské zločiny (od r. 2004), kde spomenula, že možno raz chce byť federálnou sudkyňou práve takou, akou je Bergenovej postava v tomto filme. (Arsenal83)
  • Keď Diane (Diane Keaton) vyvolávajú v lietadle, letuška hovorí sedadlo 17D, ale keď sa zobrazia priestory nad hlavou Diane, tak je tam číslo 7. (Arsenal83)

Související novinky

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

Reklama

Reklama