Reklama

Reklama

Zloději drahokamů

(seriál)
  • Velká Británie The Last Panthers (více)
Trailer

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Milionová krádež diamantů skončí tragicky. Proti sobě teď stojí lupiči, policie, pojišťovna a srbský gang. (Canal+)

Videa (6)

Trailer

Recenze (7)

VLADEK 

všechny recenze uživatele

Slibné první dva díly, které sklouznou do jakési euro-nízkotučné-náhražky, které je v závěrečných dvou dílech jen těžce stravitelná. Francozská linka příběhu je trapně předvídatelná, "bosenský" díl něco nepředstavitelného. Pokud jde o herecké výkony, tak západní kolegové (Morton, Hurt) jednoznačně pokulhávají za těmi východními, kdy srbské postavy mafiánů jsou něčím. proč stojí seriál za zhlédnutí. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Odcizení diamantů takřka nevyčíslitelné hodnoty, které má jedinou chybu. Jsou neprodejné. A pro tento seriál jsou vstupním MacGuffinem pro zabřednutí do evropského podsvětí organizovaného zločinu od marseillských vod přes maďarské slumy až po srbský gang s ambicemi. Filmová výprava, syrové a nekompromisní dějově, absolutně nečernobílé charakterově, skvostně zahrané (aby také ne s takovým ansámblem), působící v mnohém dost reálně a jedním zásadním zádrhelem. Snaží se to o osudovost skrze flashbacky, které propojují osudy jednotlivých postav. A zatímco ty krátké svůj účel plní, tak ten z páté epizody, který si pro sebe ukradne bezmála celou stopáž nikoli. Jakkoli sám o sobě špatný není, tak v šestidílné minisérii vyplýtvat celou jednu epizodu na něco, co o postavách neřekne nic moc nového, to vyloženě zamrzí. Navíc to ani nefunguje jako ono pomyslné ticho před bouří v podobě finální epizody. Každopádně i tak vynikající (nejen) kriminálka à la drsná žánrová francouzská škola sedmdesátých let. ()

Reklama

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Nějací hnusoši tam kradou, kšeftují se zbraněmi a řeší si své vitrogangové vztahy. Převážně je to dost nezajímavé a vleče se to. Otravují flashbacky, kterých je tak třetina stopáže. Spousta zbytečného mluvení a zbytečných záběrů, sem tam aspoň nějaká ta naturálnější akce. Mohl to být jeden slabší celovečerák, ale v tomhle zavatěném formátu je to docela opruz sledovat. (23%) ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Na Pantery jsem narazil náhodou přes Bowieho, ale chytlo mě to. Dokonce tak moc, že se mi nechtělo čekat týden na titulky a z hecu jsem si zkusil pustit 4tý díl v originále (angličtina + francouzština + srbština/srbochorvatština?). A asi si budu muset doplnit CV, protože přestože jsem francouzštinu studoval, tak jsem (pasivně) více rozuměl srbské části. No zkrátka jsem musel počkat na Sky, až přihodí titulky. BTW: Doufám, že to nekoupí nějaká česká televize, ať nám tu nevznikne dalších 20 domobran. ()

Matrix44 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý dej, ale celé to je tak amatérsky natočené. A dosť mi vadilo prekrúcanie histórie a skutočnosti a vykresľovanie Srbov ako tých zlých, jednak v konflikte v Srbsku medzi pôvodným Srbským obyvateľstvom a prisťahovalcami, a jednak tých ktorý v Európe predávajú zbrane a drogy. Ale realita je presne opačná. ()

Galerie (122)

Reklama

Reklama