Reklama

Reklama

Heavy Trip

  • Finsko Hevi reissu (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Film sleduje neznámou kapelu z Finska, která se vydá na jeden z nejbrutálnějších metalových festivalů v Norsku. Začíná divoká jízda, na které je čeká spousta heavy metalu, vykrádání hrobů a ozbrojený konflikt mezi Finskem a Norskem... Pětadvacetiletý Turo trčí v zapadlé vesnici na severu Finska. Jediný světlý bod v jeho životě představuje amatérská metalová kapela Impaled Rektum, v níž zastává post zpěváka. On a jeho kamarádi už 12 let zkouší a zatím neodehráli ani jeden koncert. Pak je ale překvapí nečekaná návštěva z Norska – pořadatel Northern Damnation, jednoho z nejbrutálnějších metalových festivalů. Chlapci si uvědomují, že je to buď teď, nebo nikdy. Impaled Rektum, kteří se po zpackaném zahřívacím koncertu rozpadnou, se dávají znovu dohromady. Ukradnou dodávku, mrtvolu a rakev z místního hřbitova, nového bubeníka z léčebny pro duševně choré a utečou do Norska. Zatímco prchají před finskou policií, musí se postavit tváří v tvář norské armádě a jejich nechvalně proslulé jednotce "Delta", aby se dostali na svůj první opravdový koncert. (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (262)

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Svéráz národního detmetalu je možná nejfajnovější crazy komedie, co jsem viděl. Vyprávění (v nepokrytém klasickém schématu outsider a jeho kamarádi - milované děvče - konkurenční frajírek) dává nahlédnout, jak se asi mohly udát pradávné příběhy severské mythologie, což je také podporováno podivným bezčasím: Zdá se, že jsme víceméně v době vzniku filmu (jak také napovídá rok 2016 na náhrobku), leccos však poukazuje k dobám, v nichž všemožné detmetaly k chlapeckému dospívání na venkově neodmyslitelně patřily. Srov. kazety či pravěké mobily. Snad nějaká narážka na "modernost" severofinského venkova? ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Nestává se mi to často, ale dnes trochu bojuju s hodnocením. Nepřišlo mi to nějak zvlášť dobrý, drželo to pohromadě jaksi silou vůle, bylo to hodně přepjatý a na to, k jakým sáhli prostředkům, to zase nebylo až tak dobrý. Na druhou stranu mi to docela zvedlo náladu a bylo prima si uvědomit, že ti děsiví metalisti taky můžou být a často jsou úplně obyčejní, nesmělí, vyděšení kluci. Trochu mi to evokovalo nizozemský New Kids Turbo a New Kids Nitro, který mi sedly o maličko víc. ()

Reklama

Bigrambo 

všechny recenze uživatele

Brutální Symphonic Postapocalyptic Reindeer-Grinding Christ-Abusing Extreme War Pagan Fennoscandic Metalový nářez! Že jsou seveřani úleťáci, to jsem věděl, ale každým dalším filmem mě nepřestávají překvapovat. Já se skvěle bavil a také uši si přišli na své. \m/ (>_<) \m/ Impaled Rektum rulezz \m/ (>_<) \m/ ()

Blueeyes 

všechny recenze uživatele

Prve jsem vůbec ani nechtěla komentář psát, protože všechno podstatné již brilantně a hbitě sepsal Sarkastic a já to líp zkrátka nedovedu :-) Nicméně, pochlapím se. S touhle partou bych ráda šla na sklenku. Jsou to srdcaři a ten svůj skandinávský, symfonický, postapokalyptický, extrémně antikřesťanský metal dělají fakticky s láskou :-) (omlouvám se, všech přibližně dvanáct výborných přídavných metalových jmen prostě neudržím v hlavě, ale je to charakteristika k popukání) Heavy trip obsahuje zcela nezapomenutelné scény, kvůli kterým jej prostě musíte vidět. Takové netradiční focení promo snímku, orinální stage diving nebo sdělení, že "bejt buzík je jenom pro drsný chlapy" :-) Jen, aby bylo jasno, toho rosomáka mi bylo líto, ale vtipně líto :-D. Probudit v sobě zvíře by měl umět každej (chlap). Osobně jsem mezi třemi čtyřmi hvězdami, ale dávám za čtyři, pro každého člena kapely jednu. A taky proto, že tenhle severskej, absurdní, divnej humor já můžu. Ale upozorňuju, že pro fandy milých romantických komedií s něžným úsměvem tohle fakt nebude. A pokud je vám na zvracení ze zvracení... tohle taky nebude to pravé metalové pro vás :-) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JSEM METALISTA. MÁME SKUPINU. JINÍ KLUCI MŮŽOU HRÁT HOKEJ, VOZIT SE PO OKOLÍ, LOVIT KUNDY… MY HRAJEME METAL!“… /// Film pro fandy. Metalu. Ti vostatní budou jen tupě zírat na 4 pitomce, co chybějící intelekt doháněj tvrdostí muziky. A než chlapci dokážou, že maj fakticky metalovej přístup (a kuráž), předvedou několik banalit ze svýho loserskýho života na vesnici (dobrá… tak větší vesnici…), který by v normálním filmu… (ty vole, co to kecáš… dneska je možný všechno!). Postav není moc. Stejně jako děje. Prostě maličko. Příběh možná ze života… prostě taková píčovina! Co k tomu víc napsat? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju Symphonic post-apocalyptic reindeer-grinding - christ-abusing extréme war pagan Fennoscandy metal. 2.) Nemrdám. Hraju! (metal gamblere…!) 3.) Thx za titule „Katranh“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Galerie (51)

Zajímavosti (7)

  • Počas záverečných titulkov znie metalová verzia romantickej skladby „L'Été indien“, ktorú zložil Toto Cutugno. U nás je známa pod názvom „Ľúbim ťa“ v podaní Michala Dočolomanského. (mijec)
  • V originálním (finském) znění postavy mluví oulským dialektem. (Facillitant)

Reklama

Reklama