Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kobiety mafii vypráví svižným tempem příběh mafiánské rodinky prolínající se s kariérou policistky, která je přeložena díky neortodoxnímu přístupu ke zločinu. Skončí ve speciálním týmu jako agent v utajení. I zde však nemá mnoho štěstí a právě pro viditelné výsledky téměř zhatí šéfovi zištné propojení s podsvětím. Proto začíná jednat na vlastní pěst. (PP66)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (91)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Můžeme lidmi manipulovat, zastrašovat je, ponižovat je, vyhrožovat jejich blízkým. Víc dělat nemůžeme, protože my jsme ti hodní." Tak toto hodnocení FBI mě naprosto nadchlo. Jestli své dobrotě agenti FBI skutečně věří, tak velká gratulace. Nicméně o to tady nejde. Tady jde o svět tvrdých gangsterů, kteří si vezmou do klína cokoli, od čeho chtějí vykouřit a na galantnosti nemají čas ani náladu. Jenže holky pohybující se v tomto světě jsou ještě tvrdší než oni gangsteři, na nějakou tu ránu nehledí, nejedno semeno spolknou a ještě se umí slušně mstít. Takže žádné sperma nepřišlo nazmar a zamotané to bylo tak, že jsem se ani nepokoušel předpovídat budoucí děj. Tady totiž nefunguje černobílý svět s hodnými poldy a zlými mafiány. Tady se nám organizovaný zločin propletl se strážci zákona tak dokonale, že to až nápadně připomíná skutečnost. Já jsem si to tedy užil, i když jsem se ani trošku nebavil. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Na hraně mezi třemi čtyřmi hvězdami, protože je to dost chaoticky natočené. Nedrží to pohromadě. Trochu i rozvleklé a možná i překombinované. A zase to nemůže být čisté, musí v tom být zapletena policie. Těch kurev a pierdolenia je hodně, ale mohu vám potvrdit. že Poláci na šachtě se baví podobným způsobem. Jinak ovšem platí to, co jsem napsal o Pitbulovi: Ostanim psovi. Naši tvůrci nejsou podobných kriminálek schopni. Navrch je tu chtěný, možná i nechtěný humor. Nejvíce mě bavila Sandra, dcera šéfa gangu a také manželka Cienia. Obě šly neskutečně na nervy! ()

Reklama

oasismanik 

všechny recenze uživatele

Kurva, tak toto bola kurva nálož kurva! Špeciálne od chvíle, keď sa prvý krát zjaví opatrovateľka, sa rozbieha šialený kolotoč udalostí, ktorý vám už nedá vydýchnuť až do konca filmu. Lahko bizarné postavičky sú absolútne brilantne napísané a zahrané a naozaj si nedovolíte čo i len tipnúť, čo sa odohrá nasledujúce minúty a len sa nechávate unášať tým bláznovstvom. Jasné, nie je to žiadna intelektuálna "podívaná", ale tie vyše dve hodiny vám uplynú kurevsky rýchlo kurva. Môj prvý Patryk Vega, ale určite nie posledný, poľská kinematografia ma momentálne najviac baví z úplne všetkých, vrátane americkej, a tak teda ukončujem túto recenziu obligátnym bravo kurva, bravo! ()

Othello 

všechny recenze uživatele

To je prostě tak, když máte urgentní potřebu napsat rozsáhlou a neúprosnou mafiánskou ságu a přitom nedokážete ani napsat koherentní scénář k Šel hříbeček na kopeček. Zároveň je to taky radikální upomínka na to, jak důležité je mít u filmu dramaturga. Zde si přicházejí a odcházejí postavy do příběhu nazdařbůh, několikrát se mění žánr, polovina věcí je naprosto nevysvětlených a motivace postav či vývoj situací jede opravdu na první dobrou. Režijně je to pak naprosté fiasco, protože film nemá žádnou metodu, formální koncept ani ksicht, takže celý vypadá jak seriál Ulice, kde se akorát víc znásilňuje a topí v kyselině. To zřejmě vysvětluje místní nadšení (oproti hodnocení 4,8 na imdb) a fakt, že Vega je v Polsku nejvýdělečnějším režisérem (tedy něco jako u nás Vejdělek či Troška). Pro televizní lidi holt dobrý. Dvě hvězdy za nasazení všech zúčastněných a cringe. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Začíná se stávat železným pravidlem, že úžasně vrstevnaté a vtahující kriminálky umí nejlépe filmaři z Polska. Kobiety mafii se do tohoto ranku počítá také, jelikož, až na pár děr ve scénáři, se jedná o vysokooktanovou kriminální podívanou plnou intrik, která Vás pustí a až do konce drží v patřičném napětí. Za zmínku stojí rovněž fakt, že snímek s mimořádnou pečlivostí vykresluje poměry a hierarchii v polské mafiánské struktuře. Skvělá práce! ()

Galerie (30)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu je možné zahlédnout pár automobilů značky Škoda. První při scéně, kdy dojde k hromadné nehodě na dálnici. V tomto případě se jedná o model Octavia. A potom také při scéně na benzínce, kde je možné zahlédnout dva modely Škoda Fabia. (Skarface)

Reklama

Reklama