Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Svět umění nezná hranic. A to ani v případě Josephine (Zawe Ashton), která najde skvostná umělecká díla po zemřelém. Než aby je vyhodila, jak stálo v závěti, vezme je pod svá kurátorská křídla a začne je zpeněžovat. Jenže obrazy nejsou tak andělské, jak by se předpokládalo. Skrývají něco temného a hrůzného z malířova života. Na to se postupem času přijde, ale to už je příliš pozdě! (Rodriguez)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Dan Gilroy nemá vizuálny talent Toma Forda, či Nicholasa Windinga Refna a nevie písať prázdnych snobov ako Bret Easton Ellis. Výsledkom je dvojhodinové meh o akýchsi vraždiacich obrazoch, na ktorých nič znepokojujúce nie je. V téme vraždiaceho umenia je Carpenterovo Cigarette Burns stále neprekonané. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Môže umenie zabíjať ? Dan Girloy si myslí, že áno. Ale v akom slova zmysle ? Prostredníctvom namaľovaných obrazov Vetrila Deasa, ktorého jednak nájde mŕtveho kurátorka Josephine, pričom vytuší, že galéria Haze sa „preslávi”... Totiž ona pobýva taktiež v tom istom dome, v ktorom sú jednotlivé byty nepríliš od seba vzdialené, a tak jej stačí iba ruku natiahnuť, a stovky prác si jednoducho privlastniť. Šéfka Rhodora Haze bude v extáze nadšenosti. Jestvuje háčik, prečo by sa mali osoby, ktoré prídu do kontaktu s týmito obrazmi, obávať o svoje životy ? Je v nich zakorenená akási spirituálna čierna mágia, nasiaknutá vlastnou krvou samotného autora, čiže zhmotňujú sa, ožívajú, a dotyčnému spôsobujú neuveriteľné halucinácie, ktoré ho privádzajú do absolútneho šialenstva, keď si buď sám siahne zvláštnym štýlom na život, alebo sa skrátka vyparí, ako smrad. Postupne umierajú všetky hlavné postavy, „Zubatá s kosou” nemá vôbec žiadneho zľutovania, výnimkou nie je ani vyšinutý bisexuál Morf Vandewalt, ktorého fascinujúco stelesnil charizmatický intelektuál Jake Gyllenhaal. Brat Tonyho Gilroya, Dan, sa opäť vyšantil aj so svojou družkou Rene Russo, či Zawe Ashton ma podivuhodnou metódou hypnotizovala, a takýto hypnotický je celý film + prišiel mi ešte, ako mimoriadne zvrátený, skazený, nepríjemný, lebo takto uvažujete o všetkých týchto nesympatických pos... ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Už, když jsem viděl trailer říkal sem si, že to nebude pro mě a potvrdilo se mě to. V celém filmu jsou kromě 1 respektive 2 postav (Coco a ta černoška, ale z té se ke konci stane mrcha tak, že v podstatě 1) absolutně všichni nesympatičtí a každému jsem tu smrt vyloženě přál. Při sledování doporučuji přeskočit rovnou zhruba na 20 minutu kdy se něco začne dít do té doby , když to přeskočíte o nic nepřijdete ono celkově kdyby jste se na film dívaly rychloposuvem tak o nic nepřijdete. Z vražd zaujmou jen 2 (jedna s barvou a jedna s koulí) ostatní stojí vyloženě za pendrek (první třeba ani neuvidíme u poslední zase došly nápady scénář a logika) a vyloženě horor je zde pouze v 1 scéně. Čekal jsem, že zde bude aspoň vysvětleno kdo to dělá co to dělá proč to dělá a podobně, ale nedočkal jsem se. Jinak Malkovich je zde zhruba 10 minut a kdyby tu nebyl nic se nestane (snad mu to aspoň zaplatily) , ale pořád předvedl více než ten černoch co jen sedí a čumí na obrazy. Hororovost 20 Napětí 0 Sympatické postavy 40 Herecké výkony 0 Námět 40 Dám 40 procent za ty 2 vraždy a za tu perskou kočku co se zde objevila a předvedla větší výkon než všichni herci dohromady. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Absolutní herecký přetlak a neujasněná hororová mazanice z obrazárny. Hlavní hereckou hvězdou je Jake Gyllenhaal, hrající bisexuálního recenzenta obrazů, ovšem příběh se zdaleka netočí jen kolem něj, ačkoli jeho postava byla nejplnokrevnější. Jsou zde ještě Rene Russo, Toni Collette, John Malkovich a spol. a scénář jim přisoudil jen prázdné plky, které jsou prokládány jejich odklízením ze scény, aby už řeč také nabrala nějaký ten hororový směr. Z hororového hlediska to přinejmenším vázne, dialogů je prostě víc, než by muselo, zabití jsou esteticky neotřelá, určitě je zajímavá i historka kolem prokletého malíře, který svá umělecká díla po své smrti počastoval nadpřirozenou silou která brání profitu z nich. Větší záhadou je ale účast právě Jake Gyllenhaala na tomhle poměrně plytkém a postupně hodně předvídatelně pojatém kousku, který postupem času padá střemhlav do nezábavných vod, kdy děs ve filmu nedrží vydatnou stráž, a film se stává nechtěně směšným. Patrně Jake důvěřoval Danu Gilroy natolik, že příliš neřešil, do čeho jde, v minulosti už s ním přece točil a film Slídil neměl špatné přijetí. Role ostatních hereckých hvězd jsou rozházeny tak, aby na sebe účastníci nežárlili ohledně počtu natáčecích dnů. John Malkovich mně přišel krutě nevyužitý, Toni Collette se postarala o jeden z těch silnějších hrůzyplných momentů, kdy jí byla v galerii amputována ruka. Téměř dvouhodinová stopáž mně přišla přehnaná. Film střídal otravnou dialogovou nudu, působivé sekvence a perfektně úchvatného Gyllenhaala. Vrcholným záměrem bylo propojit nepříliš často aplikovanou ideu specifického umění malířství s úderným hororem, což podle mě nebylo konáno lehkým režijním štětcem. Plátno bez pořádně rafinovaných režijních a scenáristických tahů je prostě jen plátno, které zrovna velkým obdivem nezahrnu. Ze zvědavosti si jej ale určitě prohlédnu. 6/10 ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Originální je tak jediné, co se o filmu dá říct. To však nenahradí nudnou vyvražďovačku ve stylu Final Destination s uměním. Herecké obsazení je skvělé, ale i přes jejich výkony je to neuvěřitelně prázdný film, ve kterém se člověk nedokáže do žádné z postav (asi i záměrně) vcítit a tudíž je následně ani litovat. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (7)

  • Celosvětová premiéra proběhla 27. ledna 2019 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Natáčelo se ve městě Santa Clarita (Kalifornie, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama