Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poslední díl trilogie přímo navazuje na předchozí film Vyvrženci pekla (2005). Zbylí členové šílené psychopatické vraždící rodiny Firefly – sourozenci Baby (Sheri Moon Zombie) a Otis Driftwood (Bill Moseley) a jejich otec, zvaný Kapitán Spaulding (Sid Haig), zázrakem přežili mnohačetná střelná zranění, která utržili při přestřelce s policií, a byli umístěni do věznice s maximální ostrahou. Kapitán Spaulding je po několika letech popraven. Od uvěznění uplyne 10 let. Zejména Baby nedokáže žít v souladu s vězeňským řádem, páchá mnoho přestupků, a tak většinu času tráví na samotce. Během práce mimo prostory věznice Otise krvavě osvobodí jeho kamarád Winslow Foxworth Coltrane, známý jako Půlnoční vlkodlak (Richard Brake). Oba později přinutí ředitele věznice, aby do jeho domu přivedl Babyho. Trojice pak pokračuje ve vlně vražd, šílenství a chaosu. (noelcoward73)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (117)

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem horší kvalitu, ale rok těšení se za to také nestál. Sledujeme už pouhý odvar z Devils Rejects, který se strukturou svému předchůdci až podezřele podobá. Na druhou stranu je setkání s oblíbenými hrdiny potěšující a hlavně Otisovy hlášky a chování mají stále sílu - Spauldinga je škoda, ale naštěstí byl adekvátně nahrazen. Nejslabší díl trilogie, ale průšvih jako například v 31 se nekoná. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Rob Zombie ukončuje svou slavnou trilogii, ale jakoby mu někdo sešlápl nohu z plynu. Přišlo mi úsměvné, jak Zombie dělal odpočítávání na trailery, které ve výsledku stály za nic. Hodně mě štvalo úvodních 20 minut, ale potom je to vcelku slušná exploitation záležitost, kde vévodí Sheri Moon Zombie a dojde i na pár gore scén, ikdyž v tomhle ohledu jsem si sliboval daleko více ( především finále na to jak je akční, tak je, co se týče gore hodně nevyužité). Jakoby dnes tvůrci neradi překračovali hranice. Špinavý look i atmosféru to má, ale jinak film nemá čím moc zaujmout. Vyvrženci z Pekla byli o úroveň možná o dvě výše. 60% ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Rob Zombie není zrovna oslnivej režisér, což potvrzuje třetím pokračováním o běsnících vrazích Otisovi, Baby a Spauldingovi, kterého nahradil vrahoun Winslow Foxforth Coltrane, protože Sid Haig měl během natáčení závažné zdravotní problémy, proto ho Zombie musel přeobsadit (čehož si zřejmě nevšiml "zdejší hororový expert" Psychor, viz. jeho koment) a pár dní po premiéře zemřel. Zbytečné natahování a nezáživný děj nezachrání ani brutalita (o žádném gore až na jednu dvě scény se mluvit nedá, většinou jsou to jen šplíchance tmavě červené tekutiny a téměř vše digitálně vytvořené, takže v tomhle ohledu taky žádná sláva) a ani pořád dokola se pitvořící Sheri Moon Zombie, která mě brzy začala lézt na nervy. Mám pocit, že další snímek Roba Zombieho s radostí vynechám a když si k tomu vzpomenu i na jeho dva díly Halloweenu, tak věřím, že o nic nepřijdu. ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Zombieho třetí pokračování Tři z pekla - Pokračování hororů Dům tisíce mrtvol a Vyvrženci pekla. V předchozím dílu na konci filmu byli tři členové rodinky postříleni policajtama, všichni tři to přežili - Kapitán Spaulding - Otis a psychopatka Baby. Po vyléčení z přestřelky jsou ve vězení. Kapitán Spaulding je popraven. Otis a Baby jsou na útěku z vězení a s nima je tentokrát nová postava filmu, nevlastní bratr Otise a Baby - Winslow Foxworth Coltrane (Richard Brake). A vraždění může pokračovat, šílená rodinka nechává za sebou další oběti. Třetí díl už neni tak dobrej jako dvojka. Kapitán Spaulding je tam už bohužel jenom na začátku filmu, herec Sid Haig už byl v té době vážně nemocný a nemohl se zůčastnit celého natáčení. Bohužel po premiéře filmu Sid zemřel. Škoda ho, byl to vynikající herec a Kapitán Spaulding byla jedna jeho z nejlepších postav, ve trojce mi chyběl. Trojka už nemá takovou atmosféru jako přechozí díl, ale Bill Moseley, Sheri Moon Zombie a Richard Brake jsou skvělý. Gore efekty pořád dobrý, hudba supr - Nejlepší je song The Wild One od zpěvačky Suzi Quatro - Dobrá pecka (y) No nemá už tenhle díl takovou šťávu jako jeho předchůdce, jednička a dvojka jsou pořád lepší. Pořád se mi tenhle díl líbí víc než Zombieho horor z roku 2012 - The Lords of Salem, to je zatim jeho nejslabší snímek. Přesto jsem tomuhle filmu musel dát plný hodnocení, pořád mě to bavilo a nejvíc hlavní postavy, byla to fajn nostalgie od natočení dvojky po tolika letech. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Je to sice klasicky zombiovsky pozérské a ústřední charaktery jsou tak moc enoing a vylízané, že člověk fandí kdejakému volovi, co by jim konečně mohl zavřít hubu (což asi nebyl žádaný efekt), ale, na druhou stranu, je to i přes všechno to natahování, pitvoření a nechtěné parodování, v některých momentech zábavné a hlavně taky řemeslně naprosto s přehledem zmáknuté.. Ve výsledku je to mnohem menší zklamání než jsem -po Zombiho fiasku z minula- čekal, ale na to aby mě to nějak oslovilo, nebo nedej bože nadchlo, bych musel mít omezený rozhled a vkus náctiletého šulina.. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (6)

  • Film obsahuje potitulkové scény. (Duoscop)
  • Gang na konci filmu používá zbraně M4 s RIS lištami. Vzhledem k tomu, že se děj má odehrávat ještě v 80. letech, se jedná o hloupost. RIS lišty se začaly používat u zbraní až ve druhé polovině 90. let. Stejná chyba je i u pažeb těchto zbraní, tento typ se začal používat dokonce teprve kolem roku 2009. (SsgtJira)

Související novinky

Rob Zombie a adaptace kultovního sitcomu

Rob Zombie a adaptace kultovního sitcomu

09.06.2021

Americký režisér, scenárista a heavymetalový hudebník Rob Zombie (Vyvrženci pekla, Halloween) dva roky po uvedení svého posledního snímku 3 from Hell oznámil svůj další plánovaný projekt. A nemá jím… (více)

ČSFD skvadra zpět na Sitges Film Festivalu

ČSFD skvadra zpět na Sitges Film Festivalu

08.10.2019

Po úspěchu loňské filmové výpravy se čtyřčlenný ČSFD tým opět vydal na nejvýznamější festival pokleslých žánrů na světě. Hororoví fandové Filmmaniak, RUSSELL, Goldbeater a POMO (na spodní fotce zleva… (více)

Reklama

Reklama