Reklama

Reklama

Dora a ztracené město

  • USA Dora and the Lost City of Gold (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dora miluje objevitelské expedice a tak vede své přátele na dobrodružnou výpravu, na níž musí zachránit své rodiče a vyřešit záhadu ztraceného zlatého města. (Cinemart)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (59)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Aj keď je to ťažko zaťažené na najmladšiu divácku obec, určite by som najprv pustil svojmu potomkovi trilógiu o Indiana Jonesovi. Ale ide o príjemné pozeranie, občas masívne trápne, občas masívne zábavné a detičky budú miestami skákať nadšením a potom sa možno začnú hrať po vonku na svojich hrdinov. A to si myslím, že nieje veľmi na škodu. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Když mé děti byly ještě malé, tak především dceřinu pozornost si právě tato hrdinka z džungle dokázala jako jedna z mála poměrně spolehlivě udržet, a popravdě řečeno jsem nyní nebyl ani příliš překvapen, když jsem se dozvěděl, že se Nickelodeon rozhodl Doru přenést i do celovečerní filmové podoby, jelikož mi veškerá ona seriálová animovaná látka přišla pro dobrodružnou dětskou podívanou jako opravdu vhodná a nabízející spoustu možností, a nyní mohu konstatovat, že to opravdu nedopadlo vůbec špatně. Samozřejmě, že každý potencionální divák musí vzít v potaz, že cílová skupina jsou děti ve věku řekněme 6 – 10 let, nicméně ani dospělé publikum nemusí zvedat oči v sloup, jelikož i přes onu celkovou naivnost, infantilnost a nenáročnost, disponuje Dora velice solidním spádem, milou atmosférou, množstvím dětinských, ovšem funkčních vtípků a hlavně spoustou sympatických postav a jejich výrazných hereckých představitelů, a to ať těch dětských, kde především vyniká již světem filmu protřelá Isabela Merced, tak dospělých, v čele s vážně vtipným Eugeniem Derbezem. Fajn pak působila i opička, jejíž zpracování sice bylo až příliš očividně počítačové, ale co na tom, když byla tak roztomilá a zábavná. Co se týče zápletky, tak i ta sice vyloženě podléhala dětskému publiku, ovšem ani jí nelze nějak vyložen kritizovat, a svým obsahem v podstatě dosahuje až měřítek klasických dospělých dobrodružných filmů. K Doře a ztracenému městu se zkrátka musí přistupovat jako k filmu pro nejmenší a z tohoto hlediska se jedná o vážně zábavnou a velice dobře odvedenou filmařinu. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Toto sa ani nedostalo do našich kín, pretože fenomén Dora the Explorer u nás... proste nie je fenomén. Ale dá sa to vidieť na Nickelodeone alebo HBO GO. Je to taká dotieravá vzdelávacia blbinka pre deti predškolského veku a zhodou okolností som to s dcérou kedysi pozerával, takže sme si pustili aj film... a výborne sme sa zabávali. Ale fakt výborne. Dora vo filme vyrástla, je z nej pubertiačka, musí sa z džungle (kde žije s rodičmi - archeológmi) vybrať na školu do L.A., nuž ale tam ju aj s bratrancom Diegom a pár spolužiakmi unesú zloduchovia, ktorí chcú pritlačiť na jej rodičov ohľadom pátrania po legendárnom zlatom meste v Amazónii. Je to fest uletená a milá detská jonesovka aj s mapami a pascami a pod., ale zábavná je najmä preto, že to vtipne upgradovalo tradičné prvky kresleného seriálu. Detská Dora hovorí do obrazovky a učí deti vyslovovať niektoré slovíčka, väčšia Dora napríklad nájde jedovatú žabu a vyzve diváka "viete vysloviť "smrteľná neurotoxicita"? Nechýba ani záverečná pesnička "We did it, we did it..." a ďalší text je "ale doniesli sme si z pralesa vyrážku, zrejme plesňového pôvodu". Priznávam, smial som sa nahlas. No a sú tam aj Štípák a Botička (zlodejský lišiak a Dorin verný opičiak). Prvého hovorí Benicio del Toro, druhého Danny Trejo. :D ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Příjemné průzkumnické dobrodružství se nestydí připomínat svůj "cartoonový" původ ani cílit na předškolní ročníky infantilním humorem o kakání, nicméně obojí updatuje velkou porcí roztomilé a uvědomělé nadsázky pro (nerdovské) puberťáky, do kterých vyrostli též jeho hrdinové (jak je tak krásně vidět na Isabele Moner :)). Hledání ztraceného inckého města v (digitálně) výpravném, pestrobarevném prostředí exotické džungle už ale v obehraném "tombraiderovském" finále ztrácí dech (i dospěláckou zajímavost). ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Poskladali asi najlepších momentálne dostupných latinskoamerických hercov a natočili dobrodružnú rozprávku. Len ich prítomnosť však nestačí. Veď taký Michael Peña v istých momentoch má byť scenárom sílene vtipný, výsledkom je však trápnosť. A čo "detské role?" Maximálne prehrávanie a amatérstvo. Ani zďaleka sa nedočkáme filmu v štýle Jumanji po stránke humoru či dobrodružného napätia. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení začalo 6. srpna 2018 v Queenslandu a skončilo 7. prosince 2018. (SONY_)
  • V momentě, kdy se Dora (Isabela Merced) s přáteli snaží otevřít bránu pomocí souhvězdí, svítí přesně nad nimi měsíc v dorůstající fázi a je poloviční. Ovšem když se jim o minutu později podaří bránu otevřít, před nimi se objeví měsíc v úplňku a navíc na úplně jiném místě. (Tommy6)

Související novinky

Dora průzkumnice obsadila záporáka

Dora průzkumnice obsadila záporáka

16.12.2018

V hrané adaptaci seriálové Dory průzkumnice se vedle herečky Isabely Moner (Transformers: Poslední rytíř) jako představitelky titulní postavy objeví čerstvě také herec Benicio del Toro (Sicario). Ten… (více)

Eva Longoria maminkou

Eva Longoria maminkou

21.08.2018

Eva Longoria (Zoufalé manželky, Manžel na zkoušku) se připojila k obsazení hrané adaptace pohádkové Dory průzkumnice Dora the Explorer od Paramountu. Herečka ztvární matku hlavní postavy. V roli Dory… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno