Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osmnáctiletý Nic (Timothée Chalamet) má na první pohled vše – skvělou rodinu, krásu, talent a přijetí na univerzitu v kapse. Přesto je v jeho životě trhlina, kterou vyplňuje drogami. Kde se vzala, a jak může David (Steve Carell) pomoci svému milovanému synovi ve chvílích, kdy se ocitá nad propastí? Emotivní snímek o síle závislosti a ještě větší síle lásky byl natočený podle skutečného příběhu Nica a Davida Sheffových, kteří své zážitky zachytili každý ze svého úhlu pohledu ve dvojici knih. Opravdovost pádů i naděje ve filmu umocňují představitelé hlavních rolí, kteří svými výkony dokazují, proč jsou řazeni k nejtalentovanějším hercům svých generací. (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (154)

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele

Agitek na téma drogové závislosti jsem si vyslechl ve svém krátkém životě vskutku hodně. Ale mnoho z nich z toho či onoho důvodu nefungovalo a člověk měl až z trucu chuť nějakou tu drogu zkusit, aby jim ukázal, jak jejich systém v tomto ohledu nefunguje. Zároveň jsem ale cítil lítost, protože předávaná myšlenka byla morálně správná. A proto dnes tak rád vyhledávám snímky na toto téma zaměřené a tento beru jako jeden z nejlepších. Přitom Felix na to šel od lesa a nejlehčeji, jak jen mohl, protože věděl, jak tuto skládačku poskládat tak, aby ve všech směrech fungovala. Vzal si jako hlavní premisu skutečný příběh. Příběh, jenž vypráví o vztahu starostlivého otce a závislého syna, jenž mimo jiné stojí na mezigenerační chemii a celkové emocionální síle a síle myšlenky, již vypráví. Do toho musel zákonitě obsadit herecky schopné herce, což se také povedlo. Nikdy bych neřekl, že kulturně silně zapsaný komediant Steve Carell by dokázal hrát něco tak mimo jeho hlavní zaměření, jenže já mu to sežral i s navijákem. To samé mohu říct o mladé naději herecké školy jímž je Timothée Chalamet. Dále musí využít i svůj um režíséra a scénaristy, což dokázal také. Režie je poměrně průměrná, ale scénář a hlavně práce s expozicí vzájemného vztahu ústřední dvojice je skvělá, dobře vložené flashbacky z různých období jejich života, vždy s jinou náladou, krásně vyobrazily, co měly. To vše podepřel silným soundtrackem, jenž dolaďuje potřebné emoce nebo podtrhává dobu, kdy se snímek odehrává, ale ze které záměrně netěží a nepoužívá ji jako berličku, jak to dnes dělá řada jiných. Vše popsané ale také lehce může diváka dosti odradit, protože Felix si dává na čas, takže snímek se vleče v pomalém tempu, aby se emoce a myšlenky správně rozložily, ale občas nějaká menší katarze přijde, ne však v takovém měřítku, aby dněšního diváka uspokojila. Mému vkus, jenž si právě pomalému tempu a budovaní velmi lahodí, se trefilo do noty a byl jsem nadšen a zároveň melancholicky potopen. Na konec si dovolím část textu ze skladby Beautiful Boy od Johna Lennona, jež ve filmu také je a jež mě svým načasováním dostala nepřipraveného a na emoční rozvrácení náchylného. "Close your eyes/Have no fear/The monster's gone/He's on the run and your daddy's here/Beautiful, beautiful, beautiful/Beautiful boy/Beautiful, beautiful, beautiful/Beautiful boy..." Silných 9/10, takhle se to má dělat. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

I přes silné téma a výrazný casting nepůsobí Beautiful Boy ve výsledku tak, jak by měl, a to především kvůli opravdu chladným emocím, což považuji za docela zásadní vadu, jelikož právě o silných a funkčních emocích by tyto filmy měli být, zde je ovšem ústřední vztah mezi zoufalým otcem a jeho drogově závislým synem zpracován odtažitě a nedramaticky, bez vypjatých scén, bez tahu na divácké pudy, což má pak navíc jen za následek lhostejnost jak vůči samotnému příběhu, respektive jeho vývoji, tak vůči oběma postavám, což je vzhledem k jejich obsazení o to větší škoda, jelikož jak Carell, tak Chalamet tu odvádějí přesvědčivé výkony, ale jejich role jim prostě nedovolují to ,,rozbalit,, ještě mnohem víc. Film jinak nemá ani příliš spád, častokrát dějově přešlapuje na místě, pár scén pak působilo až nechtěně směšně, a co se atmosféry týče, tu považuji za poměrně, v pozitivním slova smyslu, zvláštní a netypickou, a v podstatě právě se zmiňovanými herci patří k tomu nejpozitivnějšímu, co Beautiful Boy vůbec nabízí. Toto rodinné vztahové drama s drogovým pozadím zkrátka není podívaná, která by dokázala kdovíjak ohromit, na druhou stranu ale své nesporné kvality má, takže vyloženě ignorovat by ho bylo asi také škoda. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Když jsem si nedávno povzdechl u filmu Úsměvy smutných mužů, že k alkoholismu už snad nejde říct nic nového, ještě jsem netušil, že zanedlouho přijde do kin film, který bude sdělovat další "objevnou" skutečnost, jak je pro změnu špatná narkomanie. Beautiful Boy v tomto smyslu skutečně působí úmorným dojmem stokrát viděného a osobně ten film považuji za ztrátu času (těch 120 minut je skutečně nekonečných), neoslovilo mě nejen téma, ale ani obsazení a zpracování (přišlo mi to zmateně sestříhané a soundtrack mě dost iritoval). V závěru mi neuniklo, že v kině pár míst ode mě jedna holka dojetím brečela - vůbec jsem nechápal proč, tak moc mě ten film emočně minul. Btw. dodatečně mě napadly dva lepší filmy na téma "černá ovce rodiny", a sice Musíme si promluvit o Kevinovi a Americká idyla. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

celé to táhl Carrel.Chalamet přehrával až hrůza.Dřív byl v pohodě výchovný pohlavek.Dnes se na všem přiživují všelijaké organizace.Které ve finále nadělají víc škody než užitku.Do hlavy nikomu nevidíme.proč to mělo název Krásný kluk?Když ve finále šlo o feťáka?Jakože:  vidíte jak je krásný a jak dopadl?No fakt ústřední motiv jak bolavá noha. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Už je známé, že Steve Carell s přehledem zvládá komediální i vážné role a v tomto filmu je tím jediným dobrým. Příběh o drogově závislém synovi a otci, který ho chce zachránit, má v sobě vše, co byste od podobného filmu čekali, bohužel ale nedokáže nijak zaujmout a velice brzy mi bylo úplně jedno, jak to se všemi zúčastněnými dopadne. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (15)

  • Timothée Chalamet musel utratit 25 liber za poradce a doktora, aby se ujistil, že jeho jednání jako narkoman je realistické a autentické. (blans)
  • První scény natočené pro film byly podle Van Groeningena nejintenzivnější – zahrnovaly Chalametovu postavu, která byla hospitalizována kvůli předávkování drogami. Chalamet byl pověřen, aby pár týdnů před natáčením „hospitalizačních scén“ zhubl a následně se přibral, aby mohli dotočit scénu, kde se uzdravuje. (blans)

Reklama

Reklama