Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osmnáctiletý Nic (Timothée Chalamet) má na první pohled vše – skvělou rodinu, krásu, talent a přijetí na univerzitu v kapse. Přesto je v jeho životě trhlina, kterou vyplňuje drogami. Kde se vzala, a jak může David (Steve Carell) pomoci svému milovanému synovi ve chvílích, kdy se ocitá nad propastí? Emotivní snímek o síle závislosti a ještě větší síle lásky byl natočený podle skutečného příběhu Nica a Davida Sheffových, kteří své zážitky zachytili každý ze svého úhlu pohledu ve dvojici knih. Opravdovost pádů i naděje ve filmu umocňují představitelé hlavních rolí, kteří svými výkony dokazují, proč jsou řazeni k nejtalentovanějším hercům svých generací. (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (153)

adam9 

všechny recenze uživatele

I když v jistých ohledech se Beautiful Boy nevymyká ničemu z toho, co jsme už několikrát viděli, herecké výkony ústředního dua jsou tím hlavním faktorem, který z příběhu dělá silný filmový zážitek... Jde čistě o vztah otce a syna a jejich vzájemné lásky, což film pomocí flashbacků několikrát ještě umocní, ale hlavně poukazuje na to, že drogová závislost se už dávno netýká jen lidí z okraje společnosti. Příběh o to víc dojme, když divák vidí z prostředí pohodové, vzdělané rodiny rozklad nadějného chlapce, který mohl dosáhnout "všeho, co kdy chtěl". Stačí ovšem jedno uklouznutí a pak se vše změní: starostlivý otec přestává svému milovanému šampionovi rozumět a nejhorší pro něj je, že mu není schopen nijak pomoct. Více v ext. recenzi. ()

Kamkon 

všechny recenze uživatele

Jednoho únorového dne roku 2020, kdy za okny zuřila vichřice a sněhová bouře a trvala celkem 3 dny, jsem se přisála si otevřela menu netových videoték a rozhodla se udělat si krásné filmové dny - původně jsme chtěla jít do kina, tak jsem si "kino" udělala doma - ne, steaming nikdy nenahradí moji drogu jako kino - jak příhodné k tomuto filmu, ale než se nechat zabít stromem padajícím pod náborem větru, tak raději biograf skrečovat a sedět doma. Pak jsem si o všech filmech, které jsem tehdy viděla, přečetla komentář tady na čsfd a rozhodla se zase začít psá kometáře a hned u toho nejvíce shazovaného filmu - BEAUTIFUL BOY JE BEAUTIFUL MOVIE! TOHOHLE FILMU JSEM SI POPRVÉ VŠIMLA NA ZADNÍ STRANĚ ČÍSLA ČASPISU NOVÝ PROSTOR A OD TÉ DOBY JSEM HO CHTĚLA VIDĚT A STÁLO TO ZA TO! Razantně tady smetávám ze stolu všechny hejtky a pokřivené názory: 1. 2 hodiny utekly jako voda a byla jsem z toho úplně hotová a hlavně potěšená a navíc jsem si ho po několika dnech pustila znova a kouknu se na něj ještě jednou - stojí to za to - začíná to nevině, pak se to ustálí na chvíli, ale víte, že to není všechno - skvělé vyvrcholení bez rozpatlanýho a utahanýho a ubrečenýho konce, ale uvědomění, prozření a třetí si doplníte 2. Nesnášela jsem komika Steva Carella a mám ráda dramatického civilního Steva Carella v tomhle filmu - není to další trapná tlučhuba, ale super herec 3. Tohle není další film o drogové závislosti, jaké jste viděli nebo které znáte - tohle je naprosto jiný pohled, který pojmenovává slovo "závislost" - je to něco, co vyplňuje prázdnotu ve Vás, co Vám chybí a bez čeho nejste kompletní a proto to musíte mít pořád dokola, ať tomu říkáte pervitin, čokoláda, sex, pivo, řízení auta, kouření, káva, čaj, čtení - párkrát jsem si představovala, co bych dělala, kdybych nemohla koukat na filmy - ou, to by bylo fakt těžký a asi na umření. 4. Úplně jiný úhel pohledu - napište mi, kdy jste viděli vyprávět příběh z pohledu otce - který začíná naprosto nevinně, kdy jednou nenajdete vaše dítě doma v posteli. Kdy se mu snažíte pomoct, ale nikdo to nedělá pro vás ale pro sebe. A pak to třeba vzdáte....dál neprozrazuji, ale nemůžu se ubránit srovnání s atmosférou "Gone Girl" - tohle je příběh, který se může stát každému a nemusí jít o syna, ale třeba jiného příbuzného nebo milovaného kamaráda. Možná by to na mě tolik nepůsobilo, kdybych několik takových příběhů neslyšela od známých nebo lidi, se kterýma jsem se setkala v zaměstnaní v roli dodavatelů nebo hostů. Ta atmosféra je tak obyčejná a blízká - až na to, že plno jinýc lidí chodí do práce na směny nebo na osmičku do kanclu a nemá čas jezdit přes půlku republiky nebo malovat stromy. Chování nevlastních sourozenců naprosto odzbrojující a civilní 5. Vyvrcholení v auto"honičce" a to, co tomu předcházelo, je velmi překvapivé 6. A ještě když tam hraje Timothy Chalamet - mhh, no prostě bomba! ()

Reklama

elanius 

všechny recenze uživatele

(8/2019) Beautiful Boy ma nezaujal ani tak námetom, toto tu už stokrát bolo, kto by sa ale netešil na duo Carell & Chalamet. Táto dvojka to dala samozrejme na plný počet. A nakoniec musím priznať, že aj to ostatné má niečo do seba. V jadre síce len klasická rodinná dráma, niečo nedefinovatelné ale zafungovalo a emotívne sa teda tento film vie dostať pod kožu. Čakal som minimálne jednu hereckú nomináciu na Academy Awards. (8/10) ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Steve Carell pro mě v tomto filmu naprosto exceluje. Je pro mě ukázkou, že tyto role pro něj jsou stvořené. Zní to až zvláštně, když je to dospělý chlap, ale přijde mi to,jako by "dospěl". Protože tenhle film je skvělý, i když (SPOILER) nejsem zastáncem happyendů - film bych ukončila cca 20 minut před pravým závěrem. Ale je to tak krásně "těžký" a reálný snímek. "Boj" ať už v realitě či mimo ni, ukázka volby, možností a ať už máme vše, co můžeme ke "kvalitnímu" životu mít či ne, je to jen na nás a je tu v nás, jak budeme v životě pokračovat, co budeme dělat a pokud vás to uvnitř "drásá", tak i když máte materiálně vše, můžete dopadnou i takto.. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Filmy o drogově závislých většinou netrvají dvě hodiny. Přesto je tento životopisný film velmi dobrý. Boj s drogovou závislostí je nesmírně náročný pro obě strany, jak pro dítě, tak pro rodiče. Obdivovala jsem Nicovu matku a hlavně otce, jak moc svého syna milovali. A též jsem obdivovala herce v hlavní roli, Timothée Chalameta, jak skvěle tuto těžkou postavu stvárnil. Film vhodný jak pro rodiče, tak pro dospívající či lehce dospělé děti. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (15)

  • Nic Sheff řekl, že film Beautiful Boy je jedním z nejlepších zobrazení aktivní závislosti, kterou kdy viděl. (jamedusa)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2018 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • V úvodní scéně otec popisuje Nicovy vlasy dlouhé až k ramenům. Ve skutečnosti ani nezakrývají jeho uši. (blans)

Reklama

Reklama