Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Šestidílná minisérie vypráví příběh o nepřímé nadvládě mimozemské rasy Overlordů nad naší planetou po několik dekád, během kterých lidská rasa přichází o svou identitu, vzdělávání, kulturu.
Tento ambiciózní projekt televizní stanice SYFY je adaptací stejnojmenného románu od Arthura C. Clarka, jednoho z nejvýznamnějších spisovatelů žánru sci-fi. (geklon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Sice to spíše než k hard sci-fi inklinuje k líbivé popkultuře (citově pohnutý farmářský hezounek jako mluvčí mimozemšťanů - ehé?), nicméně výsledek je v kontextu adaptací sci-fíček překvapivě uspokojující - navzdory poněkud povrchnímu klouzání přes mnohé zajímavé motivy se dostavila obstojná atmosféra i audiovizuální zpracování (Karellen - pěkná práce). Závěr potěšil. Škoda jen, že bez znalosti předlohy nemusí být mnohé z příběhu srozumitelné (případně se může interpretace lišit); tahle zbraň je každopádně dvojsečná, jelikož mnohým čtenářům bude pro změnu vadit - a vadí - již zmíněné převedení látky do limonádovějších vod. 7/10 ()

Xicht0r 

všechny recenze uživatele

Bohužel značně nevyužitý potenciál. Minisérie se utápí v roztahané a ubrečené romanci, která má pramalý význam pro celkový děj. Čekal bych víc otázek, víc zamyšlení nad příchodem pseudo božské bytosti a hlavně více o životu v utopické civilizaci... Místo toho se dočkáme jen trapného křesťanského fanatismu, který ani není moc objasněný. Obecně spousta témat je jenom nakousnuta a nedovysvětlena upadají do zapomění. První část ještě drží diváka v napětí, v druhé přechází do patetického prorockého mysticismu, který nám úmyslně autoři ještě víc zahalují blábolama, které nedávají smysl. V poslední části se konečně začne taky něco dít, ale úkáže se scénáristická slabost , když "vědátor" Milo totálně selhává a jeho myšlenkovým pochodům jsem se musel jenom chechtat. Úplný závěr bych označil za vpodstatě nepochopitelný a neuchopitelný, ale to tak bývá, když se začnete zabývat metafyzikou. Předlohu od A.C. Clarka jsem nečetl, ale tak nějak si tipuju, že mimo počáteční "invaze" a závěru si scénáristi moc od autora nevzali, jelikož mi to chvílema přišlo jak když se koukám na jeden ze sta podobných produktů americké filmové/tv tvorby. ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Velice pěkná TV minisérie podle knihy slavného A. C. Clarka, kterou jsem ale nečetl. Nicméně celý film mi přišel přehledný, v postavách jsem se vyznal, jejich konání chápal a čekal na ono rozuzlení, které ač nebylo šokující, mě potěšilo a musím uznat, že repliky zde nenudily, efekty byly kvalitní standard a ač uvěřitelnost reálného světa občas drhla, vydržet se to dalo. Doporučuji všem fanouškům sci-fi kteří netouží po akci, ale po inteligentním ději a dávám palec vzhůru k Vládcům. 80% ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Konec dětství je tak trochu jako naše Válka s mloky, příběh je velmi specifický, nemáme zde titulní postavu a některé pasáže víceméně pouze popisují, co se kde a kdy ve světě dělo. Před tvůrce tedy přistál nelehký úkol, jak to celé uchopit a nečekaně se více zaměřili na lidské postavy, které v příběhu vystupují. Jejich příběhy tak byly trochu pozměněny, rozšířeny a časově se seriál přesunul do přítomnosti, kdy tu nemáme ani tak razantní skoky jako v předloze. Ano, spousta věcí by se dala udělat lépe, ale závěr je natolik silný, že jsem brečel asi posledních dvacet minut. A už jen kvůli takto silné odezvě musím dát této adaptaci 85% ()

Tereszka33 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, zda by byl pan Clarke s tímhle seriálem spokojený. Kniha bravůrní, předloha jako víno, pro sci-fi fandu naprostá povinnost. U seriálu je velké mínus, že se do toho tahají zase ty love story..proč? To proště nepotřebuju...Míň romantiky, více sci-fi! Vůdci perfektní, takhle jsem si je přesně představovala, škoda, že tvůrci nepředvedli více z jejich planety. Už u knihy jsem pořád nechápala, proč se to jmenuje Konec dětství, na konci pochopíte a pokud ne, sáhněte po knize, nezklame. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (3)

  • Film je na motivy knihy "Konec dětství", která byla byla nominována prestižním časopisem "Locus" v roce 1987 na nejlepší sci-fi román všech dob a v roce 2012 na nejlepší sci-fi román 20. století. (Martrix)
  • Natáčelo se v Austrálii. (Martrix)

Reklama

Reklama