Reklama

Reklama

TY - Série 1

(série)
Trailer 2
USA, 2018, 7 h 22 min (Minutáž: 42–48 min)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Brilantní manažer knihkupectví posedlý nadějnou spisovatelkou začíná nenápadně a strategicky likvidovat všechny překážky, které mezi nimi stojí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (60)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Dexter Ultra Light Edition. Pokud se nebudu soustředit na to, co všechno You od dnes již klasickýho Dextra vykrádá, tak i přesto zbyde pár pozitiv. You je místama zrcadlově přesným ztvárněním všeho, co činí dnešní dobu perveznější, než jakovkoliv jinou v minulosti. FOLLOW - Následovat. Slova, která zní již naprosto běžně, protože ten, kdo nenásleduje stovky lidí ve virtuálním světě, jakoby ani nebyl součástí společnosti - není v obrazu, nebo recipročně - není k vidění. Perveznost doby spočívá v tom, že se stalo normálnou, očekávanou součástí každodenního života: následovat ostatní. Některé míň, některé víc. Nikdy předtím v historii lidstva nebylo možné stalkovat lidi krok po kroku, den co den. Jsou tři zajímavé věci na tomto postmoderním jevu: 1. Lidem již příjde normální, že sdílejí potencionálně s celým světem svůj osobní život. 2. Člověk to všechno sdílí z vlastní vůle, zadarmo, a ve svém volném času. 3. Stává se běžným fetišem, že člověk touží po tom být sledován, a to co v největším možném měřítku.--- Ducha doby seriál You znázorňuje velice efektivně, ve skutečnosti jenom o chlup víc vygradovaném módu, než co je běžné v dnešní společnosti. Krom jevu FOLLOW pracuje You také s prvoplánovou lehkou erotikou, a se středně intenzivním nahlédnutím do probelmatiky psychopatů. Je vždy zajímavé sledovat, když nějaký film nebo seriál opouští standardní archetipy hlavních protagonistů, a sahá po kontroverzních, morálně nevyrovnaných postavách. Jejich přínos pro obrazovku může být přínosem jenom v případu, když je divák emočním intelektem schopný spracovat, co je ve snímku normální, a co je mimo mísu. Nebudu politicky korektní: You na mě působí sženštile, jakoby byl zaměřen na ženské pubertální publikum, ale říkám, dnes se to již nedá úplně vytřídit. Vzhledem k tomu ale je otázné, zda je tento kus dobrým přídavkem do videotéky náctiletých, nakolik obsahuje zdaleka víc morálně zvrhlé jevy, než kdysy za kontrovezním považovaný Game of Thrones, nebo prostituční How I Met Your Mother. --- PS: koncept skleněné kostky, do které může člověk zavřít každou pro něj iritativní osobu, je tady od nepaměti, a vždy dokáže přinést uvolnění napětí pro diváka, jakmile se tam ta daná otravná postava dostane, a ve většině případů živě již neopustí. ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stejně jako v knížce to Joeovi všechno vychází až příliš jednoduše. Jenomže stejně jako v knížce děj fantasticky šlape, social media stalking je nesmírně zábavnej a vy hltáte každej Joeův monolog, co si kvalitou nezadá s těma nejlepšíma momentama z Dextera. Pátou hvězdičku tu vybarvuje Penn Badgley. Díky němu je seriálovej Joe Goldberg v sympatiích o kilák před tím knižním. Beckalicious! 🍏 ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stalkerská romance gone wrong. Skvělá scenáristická i herecká hra se zápornou postavou ukázanou tak lidsky, že ji nejde nemít rád, přestože divák často je nucen přehodnocovat své postoje. Elizabeth Lail je nádherná a neuvěřitelně sympatická, Penn Badgley ji úžasně doplňuje vyváženým podáním magora a skvělého přítele. (nejlepší epizoda - Living with the enemy) ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Nebyla jsem si úplně jistá, jestli mě tohle téma dostatečně chytí, aby mě to bavilo. Nakonec jsem docela příjemně překvapená, ač to nějaké mouchy pro mou osobu mělo. Za první velkou považuji hlavně absolutní tupost a přelétavost hlavní hrdinky, sice své chování často objasňuje, to mi ale nepřidávalo na tom nějak více si jí oblíbit a soucítit s ní tak, jak se ode mě asi očekávalo a byly momenty, kdy jsem si jí její osud přála. Celkově je to ale stavěné na velmi zajímavé formě, ne jednou jsem si vzpomněla na román Collector od Johna Fowlese, kde byly i podobné symboly a prvky co se týče prostředí a zájmů hlavních postav. Tím, že jsme v podstatě neustále v Joeově hlavě, dodává to příběhu svižnost a opravdu to nenudí. Prvních pár dílů jsem sice musela jak se říká překonat, ale to mám ostatně téměř u všech nových seriálů. Druhou mouchou pro mě byla ta veškerá romantika, občas jsem jí byla až znechucená :D Ale naštěstí to potom vyvážil nějaký ten útok nebo vražda, tudíž to se dá taky překročit, protože tvůrci se opravdu snaží udržet divákovu pozornost a jsem ráda, že jsem zrovna měla víc času na to, abych si dala půl série naráz. Suma sumárum hodnotím velmi kladně, jen doufám, že druhá série už bude mít o hodně rozumnější hlavní hrdinku, se kterou se bude dát i sympatizovat. ()

stitch7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

/// Seriál, ve kterém nejspíš budete fandit narušené osobě. První řada YOU má dobře vykreslené charaktery, překvapivé zvraty a taky dějovou linku o Candace, kterou budete chtít odkrýt. Je proto škoda, že si seriál neohlídal víc to, že Joeovi spoustu věcí strašně snadno projde. Ať už jde jen o odposlechy telefonního hovoru z druhé strany silnice (v New Yorku!) nebo o první smrt, která potom nikoho nezajímá. První řada se oproti dalším také drží alespoň trochu při zemi, takže pokud vám dění přijde přehnané už tady, nemá moc smysl koukat dál. ()

Galerie (169)

Zajímavosti (6)

  • V epizodě zazní píseň „Heartstruck“ od Hamiltona Leithausera feat. Angel Olsen. (Duoscop)
  • Epizóda je venovaná pamiatke Nicka Gereffiho. (EvilMatus)

Reklama

Reklama