Reklama

Reklama

Arctic: Ledové peklo

  • Island Arctic (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Muž havaruje s letadlem uprostřed nedozírné ledové pustiny. Každý den dodržuje rutinní úkony a doufá, že se dočká záchrany. Jednoho dne se objeví vrtulník, silná sněžná bouře však zapříčiní pilotovu smrt a muž pochopí, že má jen dvě možnosti: zůstat v havarovaném vraku a připravovat se na jistou smrt, nebo se vydat na stovky dlouhou pouť s nejistým koncem… (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (426)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(35%) ARCTIC je takové to klasické Survival, kdy hlavní hrdina bojuje v tvrdých podmínkách o přežití. Takových filmů bylo natočeno dost a musím říci, že o něco kvalitnější. Rozhodně nemůžu na tomto snímku nic výrazného kritizovat, ale nic nového mi to nepřineslo a nenašel jsem tam ani moc napínavých scén, které by stály za to. Hlavní herec filmu Mads Mikkelsen se posouvá z jeho útočiště (havarovaného letadla) dál a dál. Na jeho stanoviště havaruje vrtulník, ve kterém přežije jedna žena, o kterou se bude Mikkelsen starat a svou veškerou silou vůle jí bude všude na cestách brát s sebou. Takže v tomto směru působí hlavní hrdina jako dobrák co nemyslí jen na sebe. Ale to je asi tak všechno, nic významného se ve filmu neděje. Máme tu krátkou scénu s medvědem, ale ani ta mě moc nebavila. Občas se Mads trochu zapotí, lehce zraní atd – ale to je tak vše. Závěr je takový klasický, rychlý a nezáživný. Ani moc emocí nefunguje. Divím se, že je to hodnocením na CSFD v červených barvách. Ale to je každého věc, já vždy hodnotím dle sebe. No, takže docela značný podprůměr a ty slabší 2* jsou opravdu adekvátní. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Celkem podařený survivor, kouká se na něj minimálně stejně dobře jako na "Mezi vlky" nebo "Horu mezi námi". Já jsem se ale zrovna vrátil z dovolené v Norsku a včera jsem skoro celý den četl Welzlovy paměti "30 let na zlatém severu", a tak mne "Arctic" večer už jen dorazil - ještě že máme srpen, v zimě bych tento bezpochyby kvalitní snímek plný omrzlin a ledních medvědů za této konstelace raději oželel. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Chybí mi tam režijní skill, v potenciálu zkrotit na kameru přírodní živel, kterým oplývá třeba Kormakúr, jmenovitě jeho Everest. Arctic je menší, úspornější, výpravou zdrclejší a castingově výrazně chudší. Není to velká story, ale cesta a dělání klíčových rozhodnutí k přežití jednoho muže za nouzových podmínek. Survival příběh bude vždycky relativně cool a sugestivní, jelikož ten duševní přesah v základních instinktech přežití jedince jsou působivé a v(ď)ečné téma, ale Arctic mohl být možná rozehraný o trochu lépe s trochu barvitějším příbehem. Zkrátka nezbavím se dojmu, že Antarktidu šlo podojit více. Mikkelsen samozřejmě válí. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Mads Mikkelsen má ten dar, že je divácky atraktívny a film v ktorom je na obrazovke takmer v jednom kuse i tak zožeriete ako malinu. Film je veľmi minimalistický, snaží sa byť čo najviac reálny, čo sa mu aj darí, ale po dlhšom sledovaní vás možno ako mňa začne trocha mrzieť, že tvorcovia mohli pridať aspoň dialógy. veľmi ma potešila scéna s medveďom, mohli to aspoň trocha predĺžiť a zdramatizovať, napriek tomu krátke, ale účinné. Pri troche snahy a šťastia to mohol byť excelentný film, ale tých detailov, ktoré vadia je tam viac. Mikkelsen samozrejme 100%-ný. Film tak na 70%. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Z téměř ničeho se podařilo vytřískat docela hodně. Mads Mikkelsen se plahočí ve sněhu směrem na sever do kosočtverce a překvapivě se na to dá koukat. Nenudil jsem se. Hlavně tady se opravdu povedla jedna věc. V těch survival filmech mi ty postavy většinou postupně začnou lézt na nervy. To je třeba případ tady v komentářích několikrát zmiňovanýho filmu 127 hodin (2010). Ale v tomto případě, přestože o postavách vlastně divák nic neví, jsem jim přál, ať se k tý záchraně dostanou. Slabou stránkou je hlavně asi to, že je to prostě jenom na jedno zkouknutí. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (12)

  • „Natáčení bylo opravdu náročné. Jak fyzicky, tak psychicky. Potýkali jsme se s větrem silným 80 km/h, zmrzlým deštěm, sněžnými bouřemi, neprůjezdnými silnicemi, vozy s materiálem zaseknutými daleko na cestě, dveře aut nám urvala vichřice a na konci natáčení začal tát sníh. Kvůli počasí se natáčecí plán měnil snad každou hodinu. Ale i přes tyto brutální podmínky, zůstal celý tým nezdeptaný. Až čiperný. Obzvláště Mads. Na mysl mi přichází hlavně jeden záběr: Overgård je skoro kilometr od kempu, přichází k němu přes zamrzlé jezero. Skůtry v té době na jezero nesměly, takže trvalo snad půl hodiny jen se dostat k místu záběru. Mohl ho dablovat jakýkoliv člověk v červené bundě, ale Mads zůstal věrný svému závazku, že bude v každičkém záběru. Dali jsme mu vysílačku a šel… Tenhle záběr je můj úplně nejoblíbenější z celého filmu.“ – Joe Penna, režisér/scenárista. (Zdroj: Bohemia MP)
  • Natáčelo se 19 dní na Islandu. (Varan)
  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 10. května 2018 na filmovém festivalu v Cannes, kde film po promítání dostal od diváků 10minutové standing ovation. (ČSFD)

Reklama

Reklama