Reklama

Reklama

Arctic: Ledové peklo

  • Island Arctic (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Muž havaruje s letadlem uprostřed nedozírné ledové pustiny. Každý den dodržuje rutinní úkony a doufá, že se dočká záchrany. Jednoho dne se objeví vrtulník, silná sněžná bouře však zapříčiní pilotovu smrt a muž pochopí, že má jen dvě možnosti: zůstat v havarovaném vraku a připravovat se na jistou smrt, nebo se vydat na stovky dlouhou pouť s nejistým koncem… (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (425)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(35%) ARCTIC je takové to klasické Survival, kdy hlavní hrdina bojuje v tvrdých podmínkách o přežití. Takových filmů bylo natočeno dost a musím říci, že o něco kvalitnější. Rozhodně nemůžu na tomto snímku nic výrazného kritizovat, ale nic nového mi to nepřineslo a nenašel jsem tam ani moc napínavých scén, které by stály za to. Hlavní herec filmu Mads Mikkelsen se posouvá z jeho útočiště (havarovaného letadla) dál a dál. Na jeho stanoviště havaruje vrtulník, ve kterém přežije jedna žena, o kterou se bude Mikkelsen starat a svou veškerou silou vůle jí bude všude na cestách brát s sebou. Takže v tomto směru působí hlavní hrdina jako dobrák co nemyslí jen na sebe. Ale to je asi tak všechno, nic významného se ve filmu neděje. Máme tu krátkou scénu s medvědem, ale ani ta mě moc nebavila. Občas se Mads trochu zapotí, lehce zraní atd – ale to je tak vše. Závěr je takový klasický, rychlý a nezáživný. Ani moc emocí nefunguje. Divím se, že je to hodnocením na CSFD v červených barvách. Ale to je každého věc, já vždy hodnotím dle sebe. No, takže docela značný podprůměr a ty slabší 2* jsou opravdu adekvátní. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Že je film minimalistický, to se asi dalo čekat. Všehovšudy v něm skutečně uvidíte jen dva herce. Co jsem ovšem čekala, to by bylo nějaké ozvláštnění, nějaký twist. Nemusel to být zrovna útok medvěda, který by jedna z postav nepřežila, ale Arctic se drží velice při zemi. Rozhodnutí hlavního hrdiny ne tak docela rozumíme, protože o něm zkrátka nic nevíme a musíme přijmout, že je to prostě správný chlap. Atmosféra je na druhou stranu velmi sugestivní a za Madse mi byla zima. ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Není nic před ani potom, divák je jednoduše vhozen do ledového pekla, ve kterém s bezejmenným pilotem bojuje o život. Společně s ním objevuje jinak neviditelnou hranici lidských možností, fyzických i morálních a dochází na rozcestí, na kterém jsou dvě cesty...pokračovat dál, nebo vše vzdát. Lidský instinkt přežití i nutnost pomoci bližnímu svému tady a teď, v klasicky precizní severské režii, která u mě drží tuto filmovou jednohubku v nadprůměru. [Kino Citadela - Litvínov] ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Mads Mikkelsen má ten dar, že je divácky atraktívny a film v ktorom je na obrazovke takmer v jednom kuse i tak zožeriete ako malinu. Film je veľmi minimalistický, snaží sa byť čo najviac reálny, čo sa mu aj darí, ale po dlhšom sledovaní vás možno ako mňa začne trocha mrzieť, že tvorcovia mohli pridať aspoň dialógy. veľmi ma potešila scéna s medveďom, mohli to aspoň trocha predĺžiť a zdramatizovať, napriek tomu krátke, ale účinné. Pri troche snahy a šťastia to mohol byť excelentný film, ale tých detailov, ktoré vadia je tam viac. Mikkelsen samozrejme 100%-ný. Film tak na 70%. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Mám rád Mikkelsena. Mám rád polární pustiny. A úplně nejradši mám filmy o ztroskotání a přežívání v divočině. Takže tenhle flák měl být pro mě potenciálně jasná pětihvězda. Že je to prý film pomalý, kde se vlastně "nic neděje"? Ale to je naprostá senzace, takový filmy právě miluju! Žádný pitomý flashbacky, žádný klišoidní a uslzený návraty do minulosti, ve kterých Mikkelsenovi skáče kolem krku jeho malá princezna a říká mu "ajlavjů dédy" a tak podobně. Prostě jenom existenciálně strohej a syrovej survival, ve kterým sledujeme hlavního hrdinu při jeho každodenní přežívací rutině, paráda. Ovšem filmová realita mě nakonec přece jenom trochu zklamala. Největší problém mám s tím, že na mě Mikkelsenova postava působila naprosto neživotně, ploše, vyumělkovaně, nebyla mi ničím sympatická, popravdě prd mi na ní záleželo. A nebavily mě její monology. A nebylo to Mikkelsenem, ale ubohým scénářem. Tak ubohým, že bych chvílema dokonce uvítal nějaký ty flashbacky abych se aspoň dozvěděl, jak se náš hlavní hrdina do týhle patálie dostal, co dělá v civilu a tak. Ani záchrana (kvazi)asijské polárnice, ani setkání s ledním méďou Béďou nepřinesou silnější divácký zážitek. Pamatuju, jak se mi u DiCapriovy rvačky s medvědicí v Revenantovi zrychlil tep, tady jsem se jenom ušklíbal a mrmlal něco jako: "Proč mu sakra nenarveš hůlku do voka, ty demente?" A úplný závěr mě zklamal, posledních pár sekund filmu si rejža mohl odpustit a dal bych čtvrtou. Je to zkrátka jenom středoproudový vyměklý melodrama, blééé. Největší (a asi jediné výrazné) plus pro mne byly nádherné exteriéry z mrazivého islandského vnitrozemí, na které se mi z pohodlí postele příjemně koukalo. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (12)

  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 10. května 2018 na filmovém festivalu v Cannes, kde film po promítání dostal od diváků 10minutové standing ovation. (ČSFD)
  • Režisér filmu Joe Penna mal 2 rozdielne zoznamy hercov pre hlavnú rolu. Prvý bol zoznam hercov, ktorý s najväčšou pravdepodobnosťou rolu príjmu a druhý bol zoznam slávnych hercov, o ktorých bol presvedčený, že rolu odmietnu (napr. Tom Hanks). 2 dni pred začiatkom produkcie filmu sa režisérovi cez Skype ozval Mads Mikkelsen. Bol na druhom zozname. (Adam.Kubala)
  • Mads Mikkelsen prohlásil, že šlo o nenáročnější natáčení v jeho životě. (ČSFD)

Reklama

Reklama