Reklama

Reklama

Arctic: Ledové peklo

  • Island Arctic (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Muž havaruje s letadlem uprostřed nedozírné ledové pustiny. Každý den dodržuje rutinní úkony a doufá, že se dočká záchrany. Jednoho dne se objeví vrtulník, silná sněžná bouře však zapříčiní pilotovu smrt a muž pochopí, že má jen dvě možnosti: zůstat v havarovaném vraku a připravovat se na jistou smrt, nebo se vydat na stovky dlouhou pouť s nejistým koncem… (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (425)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pre tento film vám vôbec netreba vedieť po anglicky, pretože Mikkelsen sa v kuse kuká do okna, potom sa kuká do snehu či na skaly. Hlavne ale nič nehovorí alebo niečo len tak zamrmle s doslova zamrznutým úsmevom. Dráma s vyslovene dvoma hercami, jedným takmer mŕtvym a druhým polomŕtvym. Všetko je postavené na Mikkelsenovi a jeho putovaní mrazivou pustatinou s malými prvkami napätia ale niekedy silnejšími situáciami za dobre vybranej hudby. Na Revenanta to iste nemá, ale aj takto sa dá natočiť film bez dialógov, hoci koniec mohol byť aj tragickejší. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(35%) ARCTIC je takové to klasické Survival, kdy hlavní hrdina bojuje v tvrdých podmínkách o přežití. Takových filmů bylo natočeno dost a musím říci, že o něco kvalitnější. Rozhodně nemůžu na tomto snímku nic výrazného kritizovat, ale nic nového mi to nepřineslo a nenašel jsem tam ani moc napínavých scén, které by stály za to. Hlavní herec filmu Mads Mikkelsen se posouvá z jeho útočiště (havarovaného letadla) dál a dál. Na jeho stanoviště havaruje vrtulník, ve kterém přežije jedna žena, o kterou se bude Mikkelsen starat a svou veškerou silou vůle jí bude všude na cestách brát s sebou. Takže v tomto směru působí hlavní hrdina jako dobrák co nemyslí jen na sebe. Ale to je asi tak všechno, nic významného se ve filmu neděje. Máme tu krátkou scénu s medvědem, ale ani ta mě moc nebavila. Občas se Mads trochu zapotí, lehce zraní atd – ale to je tak vše. Závěr je takový klasický, rychlý a nezáživný. Ani moc emocí nefunguje. Divím se, že je to hodnocením na CSFD v červených barvách. Ale to je každého věc, já vždy hodnotím dle sebe. No, takže docela značný podprůměr a ty slabší 2* jsou opravdu adekvátní. ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Arktická One Man Show Madse Mikkelsena. Herec, kterého mám velmi rád a který se pro tento "komorní" příběh nesmírně hodí. Zdejší hodnocení pod 70 % je do značné míry proto, že ne každého baví dívat se na člověka, který loví a jí ryby, rýpe se ve sněhu, kouká do nikam a spí (na druhou stranu každý správný chlap ví, že koukání se do nikam dělá muž velmi často). Mads Mikkelsen nemusí příliš mluvit, abychom chápali, co se mu honí v hlavě a jaké dilemy řeší. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Jen bílé pustiny, lhostejné... jen skály a smrt... Bylo by hřejivé, nádherné, být sobec a zmrd." 7 a půl hodiny dlouhý film... !!! Můj rekord. Přitom jsem zhlédnul nonstop, bez jakékoli pauzy na oddych! Několikrát jsem to už chtěl vzdát a vypnout to (se). Nevěřil jsem, že to dám, ale musel jsem pokračovat, protože jiná možnost nebyla. Bylo by to jasných pět hvězd na nočním arktickém nebi nad nekonečnými lhostejnými horami a neposkvrněnými bílými pláněmi, bohužel pátou hvězdu rozsekal na cucky rotor pohádkového vrtulníku. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Není nic před ani potom, divák je jednoduše vhozen do ledového pekla, ve kterém s bezejmenným pilotem bojuje o život. Společně s ním objevuje jinak neviditelnou hranici lidských možností, fyzických i morálních a dochází na rozcestí, na kterém jsou dvě cesty...pokračovat dál, nebo vše vzdát. Lidský instinkt přežití i nutnost pomoci bližnímu svému tady a teď, v klasicky precizní severské režii, která u mě drží tuto filmovou jednohubku v nadprůměru. [Kino Citadela - Litvínov] ()

Galerie (39)

Zajímavosti (12)

  • Postava Madse Mikkelsena se jmenuje H. Overgard. Přestože křestní jméno, které se schovává pod písmenem „H“, není přesně dáno, režisér filmu naznačil, že se jedná o jméno Hannibal. Je to odkaz na roli Madse Mikkelsena jakožto Hannibala Lectera v seriálu Hannibal (od r. 2013). (MeanWhile)
  • Mads Mikkelsen prohlásil, že šlo o nenáročnější natáčení v jeho životě. (ČSFD)
  • Ztroskotané letadlo má české označení OK-AGG. (berbis)

Reklama

Reklama