Reklama

Reklama

Aterrados

  • angličtina Terrified
Trailer

Lidé, kteří zmizí bez zanechání stop, brutální nevysvětlitelné vraždy, mrtví, kteří se vracejí z hrobů, hlasy, které vychází z vodovodu, předměty, které se pohybují a nemají žádné vysvětlení, tak tyhle nevysvětlitelné události se odehrávají v Gran Buenos Aires, kde tři sousední domy jsou spojené se samotným peklem. Tři paranormální specialisté Allbreck, Jano a Rosentocka, spolu s detektivem Maza, se pokusí společně odhalit tajemství těchto domů. (ARI50)

(více)

Recenze (91)

POMO 

všechny recenze uživatele

Typicky argentinský bizardní mix povedených hororových scén a dialogového humoru, který zbytečně odlehčuje vážnou duchařskou linku. Jinakost argentinské mentality se holt promítá i do tvůrčího/diváckého vnímání filmové zábavy. Jakoby Argentinci nechtěli nebo neuměli brát horor naprosto vážně, přestože scary scény umí takřka na výbornou. Škoda. Dějová konstrukce i její dějiště zde byly fajn. [Sitges FF] ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Žeby to dávalo zmysel, to naozaj nie. Herci hrajú ako z telenovely s komediálnym nádychom. Napriek tomu je to celom intenzívna hororová jazda s kopou výživného strašenia, odpornými kreatúrami a niekoľkými fajn ľakačkami (jedna z nich je smrtiaca). ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Nič, či už Španieli alebo Argentínci sa tento rok nedokážu vymaniť z priemeru až podpriemeru. Tento horor rozhodne nie je nakrútený za veľký peniaz, ale potenciál som cítil. Je tu totiž načrtnutých viacero príbehov, ktoré súvisia s paranormálnou aktivitou. Úvodná pasáž, kde je pekne krvavo zmasakrovaná žena, nastavila latku neskutočne vysoko. Lenže potom, s výnimkou dvoch-troch zjavení, prípadne jedného malého navrátilca zo záhrobia, už tento film neponúkol takmer nič. Jednotlivé segmenty navyše vôbec nedržia pokope a žiaden z nich nijako nevyvrcholí. V závere by sa nejaké náznaky našli, takže som zbystril pozornosť, ale neprišlo to. Jedna dobrá scéna ešte dobrý horor neurobí. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Podivné incidenty se dějí v sousedství v Buenos Aires a jsou povoláni tři paranormální experti, aby se tomu mrkli na kloub. Herecky a příběhově film sice neoslní, ale pokud dojde na strašení, tak je film velmi efektivní především díky působivé kameře, která bubáky snímá jiným stylem, než jsme doposud byli zvyklí. Atmosféra je nepříjemně dusná, hudba solidní a na lekačky také dojde. Zaujme i kreativní vzhled podivných "Monster" a nahý Glum pod postelí byl znepokojivý až až. Highlightem je zřejmě hned úvodní scéna, kde vznášející žena se brutálně omlátí o stěny v koupelně. Velmi příjemné překvapení, při kterém mě mrazilo a měl jsem většinu času nepříjemný pocit. 75% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Prvých 40 minút pozostáva z dokonalých strašiacich scén. Takto som sa naposledy cítil, keď som v roku 2005 videl Ju-On. Desivá atmosféra, vymakané ľakačky, neskutočné napätie, bravúrne strašidelné nápady a jeden príšerný dom (či skôr ulica?). V druhej polovici sa to však bohužiaľ predsa len trocha pokazí, jemne sa v tom začínate strácať, čiastočne strácate prehľad a proste už to ku koncu nie je to, čo na začiatku. Paradoxne druhá polovica, ktorá sa pokúša o príbeh, je slabšia než prvá, ktorá pôsobí relatívne nesúvislým, ako keby až "poviedkovým" dojmom. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

V pokojnom susedstve uprostred Buenos Aires sa odohrá viacero zvláštnych udalostí a následných záhadných úmrtí. Polícia si s prípadom nevie poradiť a na miesto je povolaných viacero paranormálnych špecialistov. Ani oni si ale nedokážu predstaviť, aké zlo pred nimi stojí. - Ešte som nepočul, že by bol remake nejakého filmu ohlásený pár dní po premiére v USA, ale Guillermovi del Torovi verím a viem, že keď v tomto videl niečo pozoruhodné, bude z toho príjemné prekvapenie. A v podstate som rád, že toto vznikne v americkej verzii pod taktovkou rovnakého režiséra, pretože mi tu chýbalo práve to sweet American intro, kedy policajt uloží dcérku do postielky, dá pusu manželke a vyrazí riešiť nejaký desivý prípad. Sem proste do akéhosi podivného susedstva pribehne pár nezaujímavých dôchodcov a ku koncu som už ani nevedel, čo sa to tam vlastne deje a čo tým chceli autori povedať. Inak je ale film štýlový, atmosférický a plný prekvapení. Mytológia je tu excelentná a del Toro to s duchmi vie poriadne roztočiť, takže som velmi zvedavý, ako nová verzia dopadne. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vodovodní neřád Buenos Aires produkuje tvory z jiné dimenze, kteří vypadají jako Glum, u kterého to skřeti přehnali s mučením na skřipci a dostat se jim na kobylku se pokusí nepodařená kopie Elise Rainier z Insidious a důchodcovské napodobeniny jejího věrného dua Specs and Tucker. Struktura příběhu působí zbytečně chaoticky, herci vypadají, že přišli z oper umazáni od mýdla a i přes střídmou stopáž není nouze o hluchá místa, nicméně tu a tam proběhne sympatický záblesk děsu, který udrží vaši pozornost až do oblíbené praktiky vysvěcení benzínem. A kdyby nic, úplně poslední lekačka vyzkouší, jestli byste mohli chytat za River Plate.. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Namachrovaná exhibice hrůzy a démonických lekaček (což je v tomto případě zároveň plus i mínus), jejíž triviální synopse se dá shrnout do jedné věty. Působí to spíš dojmem několika krátkých filmů dohromady, a i když tomu nosný pilíř nechybí, postrádám zde podrobnější zasvěcení do děje, detailnější postavy a více dialogů. Na odreagování ale dobrý, na tyhle pekelný brány by byl i Hellboy krátkej. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Bubák ve dřezu, ne, pod postelí, také ne, ve skříni! Příjemné překvapení. Očekával jsem průměrnou duchařinu, jenže ve skutečnosti tu žádné duchy nenajdete. V paralelním světě žijí bytosti, které pronikají do našeho světa. Velmi jim chutná lidská krev a mají spojení s tekoucí vodou. Jenže jim chybí patřičná těla, a tak obsazují lidská. Temnou atmosféru podporuje výborná hudba, vcelku slušná je i kamera (musím ocenit, že nedošlo na Parkinsonovo FF). Vše spěje k děsivému konci a poslední záběr potěší. Snímek si drží napětí po celou dobu, milovníci gore ale budou zklamaní, jelikož vybíjená v koupelně je hned na začátku a takové drobnosti, jako jsou střepy v očích, je jistě neuspokojí. Já byl spokojen, že místo hloupých démonů přišly bytosti, bytosti z jiných světů... ()

Cappuccino

všechny recenze uživatele

Atmosféra Aterrados nebola vôbec zlá, ale nezmyselný dej ma postupom času začal akosi nudiť. Hlavné postavy navyše príšerne postrádali charizmu a vôbec som sa nebál o ich životy. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Naprosto nesnesitelný film. Nebavil mě a v pro mě chaotickém a vylozeně dementním ději jsem se dokonale ztratil. Vyjma pár scén se slušnou atmosférou to pro mě byla veskrze ztráta času. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Argentinský strašeníčko tak trošku jinak. Ale jo, ono to nebylo zas tak špatný. Manželka byla po dokoukání evidentně připosraná, protože prohlásila, že se psem ven musím jít já. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Hnilobák u stolu sedí, do louže mléka hledí." Lehce ujetý, busem přejetý a jak španělská bota trýznivý argentinský horor, podivně multidimenzionální. Víc dimenzí ovšem vyžaduje i víc okének. NORMÁLNÍ OKÉNKO: [][] Kde je bubák? A) Ve skříni. B) Pod postelí. C) Pod peřinou. D) Každou chvíli jinde. E) Bacha, za tebou!  [][] Správná odpověď je... Baf! NENORMÁLNÍ OKÉNKO: [][] Hnijící, již týden mrtvý chlapeček se vám nasáčkuje do kuchyně. Jaká je normální reakce?  A) Děláte jakoby nic. B) Nalejete mu sklenici mléka. C) Pozvete sousedy a společně děláte jakoby nic. D) Nenápadně se vytratíte do obýváku a tam se oběsíte. [][] Konkrétně na lustru. PARANORMÁLNÍ OKÉNKO: [][] Mít v domě duchy vám ušetří: A) Čas. V jiných dimenzích je ho dost.  B) Práci. Při rekonstrukci koupelny nebudete muset staré dlaždičky otloukat ručně. C) Peníze. Vaše žena tím otloukáním dlaždiček získá trvalou trvalou. D) Rozhodování, zda vzít ženu do cirkusu, obludária nebo do Pelhřimova. [][] Správná odpověď: Hnilobáka do mrazáku! A paranormálním (z)jevům třiapůlkrát sláva! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Příběh mi přišel jako strašlivá chaotická píčovina, která namixovala dohromady, co jí přišlo pod ruky. Líbilo se mi však ztvárnění bubáků a snímek disponuje potenciálem vás místy pobavit dosti neotřelým přístupem a svěžími nápady. Chtělo to trošku charismatičtější herce a zbytečně tolik nemotat děj a mohl být můj zážitek podstatně lepší. [58 %] ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Jestli mě v poslední době něco vystrašilo a tím myslím jakože kurevsky vystrašilo, tak je to právě tato Argentinská pecka Aterrados. Už jenom ta úvodní scéna v koupelně, jasně dala najevo, že u tohodle budu chcát strachy. Po celou dobu jsem měl husí kůži a hrozně nepříjemný pocit strachu, kdy jsem se párkrát musel podívat za sebe. To už se mi opravdu dlouho nestalo. Nekompromisní atmosféra, skvělé zvuky, uvěřitelní herci, děsivé scény, no prostě bomba jako blázen. Věřím, že kdybych si tohle pustil s drahou polovičkou v noci (a já to udělám), tak jí budu muset minimálně týden doprovázet na záchod. Paráda, Paráda, Paráda. (424. hodnocení) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Argentinská hororová perla, kterou jsem náhodou objevil na disku a vůbec jsem tak nevěděl, do čeho jdu. Originální ve všech ohledech, od způsobu vyprávění, kde od prvopočátku jde jen a jen o leitmotiv, tedy vyšetřování paranormálních jevů v jedné na pohled normální ulici, kde se první dojmy o děsivé duchařině brzy mění v mnohem mrazivější výlet do jiných dimenzí a kde hrůza číhá v pohledu koutkem oka a záleží na vašem úhlu pohledu. Hned se mi vybavily vzpomínky na H.P. Lovecrata, Prastaré a kult Cthulhu. Děsivě příjemné překvapení, vrhám čtyři vyděšené pohledy za oponu. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Hororoví fanoušci jistě zkonzumují děsivé a originální pasáže. Je to morbidně zábavné. Tento duchařský horor se ale možná na jejich vkus až příliš zabývá soustředění na charaktery postav. Každopádně Terrified ví jak nahnat husí kůži a patří k tomu nejlepšímu v argentinské kinematografii. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl neskutečný fail. Moje pocity během filmu: Začátek: Hm, to vypadá dobře, to budou **** Střed: Ok, pořád se nic neděje a je to o ničem, to budou *** Konec: Bože, na co jsem to koukal, * Doslova a do písmene - film absolutně o ničem, v celých 87 minutách se nic nestane (pokud teda nepočítám pár laciných lekaček , do počtu asi celkem 3, které jsou navíc předvídatelné a nezáživné) a film nudí čím dál víc. Úplně obecný příběh o nějakých domkách, kde se děje něco nadpřirozeného, wow. Hlavní postavy zahrány, jak kdyby do kastingu vybrali náhodné kolemjdoucí. Nula napětí, strachu nebo nějaké empatie k postavám. Scény na sebe nenavazujou a nedávají smysl, finále jak z jiného filmu, no tohle byla neskutečná ptákovina a tenhle film se vůbec nestydím vyhejtit... ()

Související novinky

Guillermo del Toro chce v kinech znovu děsit

Guillermo del Toro chce v kinech znovu děsit

21.12.2018

Oscarový režisér Guillermo del Toro (Tvář vody, Purpurový vrch) se oficiálně upsal produkci anglicky mluveného remaku argentinského hororu Aterrados / Terrified pro studio Fox Searchlight. Původní… (více)

Reklama

Reklama