Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veterán je příběh muže, který se snaží fatálně změnit svůj život a vstoupit do společenské vrstvy, do které nepatří. Martin utekl z Česka do francouzské cizinecké legie a po letech se vrací s naditou kapsou peněz domů, aby našel pohodový život, začal podnikat a byl blízko své rodině. Armáda dala Martinovi veliký dar, schopnost přežít jakoukoli nebezpečnou situaci, ale nepřipravila jej na mnohem méně drsné podmínky, jakými je svět složitých lidských emocí a vztahů. Martin se sice s rodinou shledá, rozjíždí svůj vysněný byznys a prožívá nový vášnivý vztah s dívkou, ale i přesto, že všechno myslí dobře, postupně míří k neúprosnému pádu. Jeho trajektorii může změnit jen poslední kulka v zásobníku nebo zázrak mezi nebem a zemí… (Česká televize)

(více)

Recenze (154)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Hřebejk přešel po několika letech u kinotvorby (vyjmo pár seriálů) k přímo televiznímu filmu a přestože si nevybral nejšťastněji, tak u mě celkem uspěl. Veterán je sice až moc prachobyčejným dramatem ze života, pojednávající prakticky o problémech, které mohou potkat kohokoli z reálného světa, o problémech, které nedokážou ve filmové podobě vůbec ničím zaujmout. Mě film zčásti fascinoval jen neokoukaným hlavním hrdinou, s nímž bych si dokázal představit nějaký na silnější notu vykonstruovaný snímek. ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Nemám ráda filmy, kde si musí divák na konci hodně věcí domýšlet. Ano, může být nějaký ten otevřenější konec, kde je nějak naznačeno co bylo dál, ale v tomto díle bylo těch otevřených záležitostí na mě prostě moc - kavárna, sestra hlavní postavy, odjela teda ta Sára studovat či ne.... Navíc je hlavním hrdinou (použiju slova P. Kříže z filmu) guma, která má mozek ve svalech. Jako mladistvý spáchá trestný čin, zdrhne, slouží v armádě a pak se vrátí a my mu máme jako tleskat či co? Na druhou stranu musím ale vyzdvihnout ztvárnění tohoto hlavního hrdiny hercem Milanem Ondríkem, tato role mu fakt sedla. Ovšem jako celek žádná sláva, za Brno a Ondríka dávám 2*, Jan Hřebejk umí lepší filmy. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Konecne Hrebejk  natocil slusny film po  vsetkych tych koninach typu Svata Ctverice, zakazane Uvolneni ..... Sice sa neriersi dopad vojnovych konfliktov na ludsku psychiku, no aspon tu mae slusny, sice stale len priemerny, no dobre odsypajuci pribeh o zacleneni sa byvaleho vojaka cudzineckej legie do bezneho zivota. Hrebjk - ked chce a dostane slusny scenar, vidim ze stale na to ma, dokazom nech je slusny film Ucitelka 2016  : 69 % ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele

Rozhodovala jsem se mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. Jenže když jsem se ráno probudila, vybavil se mi Ondrík a některé scény z filmu. Příběh člověka, který se vrací po letech se spoustou peněz, ale nemá žádné přátele. Po dvaceti letech strávených v cizině má jen sestru, švagra a jejich dítě. Náhoda ho svede dohromady se zajímavou dívkou, která nezapadá do své snobské rodiny. Hlavní hrdina je tvrdý chlap s křehkým srdcem, čestný , pracovitý. V mládí udělal chybu, ale tu už napravil, takže si jistě zaslouží štěstí, kterému věřím i navzdory otevřenému konci. Neokoukané tváře, sympatický a pohledný Ondrík, zajímavá Poulová a můj oblíbený Kolařík doplněni Bokem se mi líbili. Méně už Kříž s Antalovou. Dobrá hudba. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

První spolupráce režiséra Jana Hřebejka se scenáristou Markem Epsteinem nedopadla vůbec špatně. V hlavní roli romanticky pojatého dramatu o vině a trestu, jejím odčinění, a následně i o jakémsi usmíření a odpuštění exceluje slovenský herec Milan Ondrík, s nímž zde tvoří pár zatím neokoukaná Marie Poulová. Dále se ve filmu Veterán blýskli především Jan Kolařík, Pavel Kříž a kupodivu i Vincent Navrátil. Taky musím vyzdvihnout hudební doprovod, o který se postaral Martin E. Kyšperský. Mírné nedostatky bych sice našla, třeba konec byl trochu uspěchaný, ale jinak se mi to docela líbilo. (75%) ()

Galerie (43)

Zajímavosti (17)

  • Romantický víkend spolu Martin Illes (Milan Ondrík) a Sára (Marie Poulová) tráví v Hlohovci na Hraničním zámečku. Jedná se o klasicistní zámek v Lednicko-valtickém areálu ve vlastnictví Liechtensteinů, památkově chráněný. Samotná stavba zámku probíhala v letech 1826–1827. Zámek byl v roce 1945 zkonfiskován, sloužil jako ornitologická stanice. Roku 1995 proběhla jeho rozsáhlá rekonstrukce. V současné době je zámek součástí hotelového komplexu, v samotném zámku se nachází luxusní restaurace, kavárna a vinný sklep. Ubytovat se lze jen naproti zámečku v postaveném hotelu. (klukluka)
  • Záběry, pořízené na chátrajícím stadionu, jsou pořízeny za Lužánkami v Brně, což je v době vyzniku filmu nadále největší fotbalový stadion v Česku i Slovensku s kapacitou 50 tisíc diváků. (Scott67)
  • Byt sestry Martina Illése se nachází na Pellicově ulici v Brně. Prostor na kavárnu si dojednává o pár metrů dál na ulici Pekařská, dvůr do kterého vstoupí a kavárna, kterou v něm vybuduje, se nachází na ulici Cejl v prostorách bývalé věznice. (klukluka)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno