Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Judy Garland je fenomenální zpěvačka a úspěšná herečka, která se již od útlého věku stává miláčkem celé Ameriky. Její talent si podmaňuje miliony diváků na celém světě. Její kariéra je doslova splněným snem.  Ale všechno má svou cenu. Úspěch a sláva si vybírají vysokou daň. Její život provází osamělost, jejím démonem je alkohol a závislost na lécích. V zimě roku 1968 přijíždí Judy do Londýna, aby vystoupila na turné beznadějně vyprodaných koncertů. Docházejí jí peníze a její manželství se hroutí. Od počátku jejího celosvětového úspěchu v muzikálu Čaroděj ze země Oz uplynulo 30 let. Neodolatelným smyslem pro humor a vřelostí okouzluje všechny kolem, ať už se setkává s hudebníky, fanoušky či přáteli. Její sny o romantické lásce se zhmotňují, když potkává Mickeyho Deanse. Ale pod maskou šťastné hvězdy se skrývá křehká žena. Poté, co v záři reflektorů strávila tvrdou prací uplynulých 40 let, je vyčerpaná. Vracejí se jí vzpomínky na ztracené dětství a ze všeho nejvíc touží být doma se svými dětmi. Najde v sobě sílu pokračovat? (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (134)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $24,026,781Tržby Celosvetovo $37,710,574▐ Judy Garland a jej veľmi smutný príbeh, záver jej srdca drásajúcej kariéry. Ani na moment nepríde na iskru lepšieho záblesku v jej živote. V určitom ohľade dosť drastické, utrápené predstavenie, záver filmu priam mrazivý. Renée Zellweger sa zas prekonáva, brrr. /60%/ ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Renee Zellweger uz davno ukazala svetu svoj talent, ale tentoraz to bolo uplne dokonale, Judy Garland zahrala na 100%, dala do toho vsetko a velmi dufam, ze dostane Oscara! Judy je silny pribeh, smutny velmi smutny film. Uplne na zaver pri Somewhere over the Rainbow som mala zimomriavky. S Judy by som teda nemenila. Je typickym prikladom toho, ako moze slava a soubiznis cloveka znicit. Samota bola jej najvacsim spolocnikom...Svet casto nedocenuje, co ma...az ked o to pride...Je mi jej uprimne luto...Film odporucam. Predovsetkym za fenomenalny herecky vykon Renee, ale aj za pravdivu story davam pekne 4* a bavili ma aj spomienky Judy...bola to mala rebelka:-). Kino Odeon, Mannheim. 75%. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Judy je hořkosladkým příběhem ženy, která nadevše milovala svě děti a vystupování na pódiu, nicméně žila celý život pod neuvěřitelným tlakem, který si samozřejmě vybral svou daň, ba dokonce tu nejvyšší. Její talent byl darem, ale zároveň i prokletím. Gooldův film stojí především na silném námětu ze života jedné z nejznámějších hereček zlaté éry Hollywoodu a na dechberoucím hereckém výkonu Renée Zellweger, která si zcela po právu vysloužila Oscara - a to jak za svůj herecký, tak i pěvecký výkon. Judy je důkazem toho, že i celebrity jsou obyčejní lidé se svými problémy a osobními démony - avšak kvůli světlům reflektorů jsou více viditelné a bolestivé. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Renée Zellweger je úžasná, četla jsem pár komentářů, kde většina zmiňuje její kamenou plasticky upravenou tvář. Nesouhlasím. Pokud jste někdy viděli Judy Garland jakým způsobem mluvila, jakým způsobem zpívala, Renée zvládla každý její pohyb na jedničku. A ten zpěv? Úplně jsem čuměla, co ze sebe Bridget Jonesová uměla dostat. Flashbacky do její dětství byly zajímavé a hodně nám to osvětlilo její chování v budoucnu. Ale přišlo mi toho málo. Mrzelo mě, že se snímek věnuje pouze jedné části jejího života a to té v Anglii před smrtí. Věřím, že měla ještě další a zajímavější léta. Více bych se u soustředila na její začátky v Hollywoodu a ne jen tak zběžně jako je to tady. Trošku mě to mrzí, mohlo to mít větší potenciál, takhle jí vlastně film ukazuje v dost špatném světle, byť zároveň i ukáže proč tomu tak je, není to podle mě dost. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Asi by mne zaujal více retrospektivní životopis než zhruba poslední rok ztroskotané celebrity. Herecký počin Renée Zellweger ční vysoko nad obsahem filmu. Film je asi jako sama hlavní postava patetický, zmatený a nijak ukotvený. Rozhodně film "Judy" vzburcoval mou zvědavost si o Judy Garland zjistit více podrobností, ale to je možná způsobeno tím, že sám o sobě nic nesděloval. Slabší průměr, který brzy zapadne. |kino doma - aerovod| ()

Galerie (106)

Zajímavosti (11)

  • Rok před zahájením natáčení Renée začala pěvecký trénink u legendárního vokálního poradce Garyho Catony. Mezi jeho klienty patřili mimo jiné Whitney Houston, Shirley MacLaine, Andrea Bocelli nebo Liza Minnelli. Pomohl také Muhammadu Alimu posílit hlasivky poškozené Parkinsonovou chorobou a jeho služeb využil i Fab Morvan z dua Milli Vanilli. Cílem nebylo zpívat jako Judy, ale co nejvíce se přiblížit jejímu stylu. Sama Renée k tomu řekla: „V autě jsem celý rok poslouchala jen Judy, její hudbu, řeč... Občas jsem měla pocit, že i řídí.“ (kenny.h)
  • Tvorcovia filmu na úplnom začiatku nakrúcania uvažovali o špeciálnej maske, ktorú by herečke nasadili na tvár, aby sa premenila na Judy Garlandovú. Upustili však od toho. Chceli, aby Renée pracovala s mimikou. (classic)
  • Renée Zellweger taktiež sledovala nahrávky predstavení Judy Garland, čím sa doslova na vlas priblížila samotnej gestikulácií a vyjadrovaniu svojho predobrazu. (classic)

Související novinky

Zemřel herec Michael Gambon

Zemřel herec Michael Gambon

28.09.2023

Přichází smutné zprávy jak pro kouzelnický svět Harryho Pottera, tak i pro svět filmu celkově. Ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve čtvrtek 28. září odešel oblíbený a talentovaný britsko-irský herec,… (více)

Šarlatán má 10 nominací na polské Orly

Šarlatán má 10 nominací na polské Orly

24.04.2021

Polská filmová akademie zveřejnila kompletní seznam nominací pro Polské filmové ceny - Orly v rámci jejich 31. ročníku. Akademici letos vybírali ze seznamu celkem 130 děl, z čehož bylo 31… (více)

Vyhlášení výsledků 92. Oscarů

Vyhlášení výsledků 92. Oscarů

10.02.2020

Před pár desítkami minut skončilo vyhlašování výsledků 92. ročníku Oscarů a letos se zase jednou psala historie. Cenu pro nejlepší film si totiž odneslo vůbec poprvé v historii cizojazyčné drama… (více)

Parazit přepisuje historii

Parazit přepisuje historii

20.01.2020

Korejské černé komedii Parazit režiséra Bonga Joon-ho (Ledová archa, Okja) se povedlo něco, co žádnému jinému cizojazyčnému snímku před ní. Vyhrála totiž jednu z hlavních cen na cenách Screen Actors… (více)

Reklama

Reklama