Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adelaide Wilsonová (Lupita Nyong'o) přijíždí s manželem a dvěma dětmi na prázdninový pobyt na chatu na kalifornském pobřeží, kde jako malá trávila léto. Na první pohled vyrovnaná a spokojená žena v sobě skrývá velké trauma z dětství a hned po příjezdu v ní řetězec zdánlivě nevinných událostí vyvolává silnou paranoiu a pocit, že rodinná idyla brzy skončí. Předtucha se promění v realitu, když se uprostřed noci na příjezdové cestě k domu objeví čtveřice podivínů, kteří na rodinu záhy zaútočí. Děsivá noční můra je o to strašlivější, že ti útočníci vypadají úplně stejně jako Wilsonovi. Jen mají v rukou zbraně. A neváhají je použít. (Cinemart)

(více)

Recenze (498)

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Co začne jako zajímavý a napínavý "horor" s dobrou hutnou atmosférou, pokračuje a končí jako "mystická" a nudná kokotina ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Get Out se do diváka zakouslo originálním nápadem a Jordana Peela vystřelilo do pozice očekávaného hororového tvůrce a tak nějak mám dojem, že mu to stouplo do hlavy, protože jinak si naprosto nezvládnuté Us nedokážu vysvětlit. Tak trochy syndrom Richarda Kellyho se špetkou tvůrčí pseudogeniality ala M. Night Shaymalan v krizovém módu. Úvod jako obvykle navnadí, velmi rychle vám ovšem dojde, jak nesympatické kvarteto vlastně budete celý film sledovat. Brzy navíc zjistíte, že ve dvojím provedení :-). Jordane, myšlenka opět velmi dobré, ale až do opět vynikající pointy zívačkoidní a pseudoefektní. Ta snaha hrát si na něco víc je z toho bohužel na míle daleko cítit. Když ale nedokážete nabídnout zajímavé postavy, příběh taky nemáte a strašit neumíte, tak dopadnete jako Jordan Peele s jeho Us. Nafouknuté nic, které kdybychom hodnotili jenom za pointu, tak bychom nešetřili superlativy, ale to co bylo předtím bohužel z paměti nevymažeme. Takže Jordane, zpátky na zem a příště to lépe promysli a obsaď, my všichni zase tak blbí nejsme. V mém případě nebýt výborného soundtracku, který udržuje v rovině zvukové precizně znepokojující atmosféru, bych se té pointy určitě nedočkal. 40% ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Mně se Peele líbil i podruhé, pokud si udrží nekonvenční a neotřelé nápady a práci s atmosférou, odpustím mu i trochu kostrbaté rozuzlení příběhu, protože divák lačnící po Hollywoodské inovaci by měl práci tohohle člověka ocenit, už jen proto, že nejde s davem a snaží se žánr mrazivých thrillerů/hororů inovovat a reagovat s nimi na aktuální sociální problémy či zobrazovat určité podobenství s dnešní společností. Filmu bych pouze vytknul, že narzodíl od Get Out, tady tou disturbing atmosférou Peele diváka drží v šachu jen cca 45 minut, kdežto u Get Out to bylo třičtvrtě stopáže. Pro studio Universal i pro Jordana Peela velmi úspěšný projekt, který s rozpočtem 20 miliónů vydělal globální čtvrtmilirdu dolarů a je to jedno z mála kasovních překvapení roku 2019. 4* ()

domirovec 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu přiznal, Jordan Peele bude rozhodně velký talent, když už svým druhým a povedeným hororovým počinem dokázal vytvořit něco, co diváka zkrátka zaujme a zároveň ho nechá hodně o filmu přemýšlet. A v tom Us naprosto exceluje. Get Out byla pecka, mělo to atmošku a až úplně ke konci se z bombastické psycho záležitosti stal kvalitní slasher. No a Us dělá přesný opak. Ze začátku nás pěkně napíná, pak nás nechá chvíli odpočinout a to ještě na delší dobu než u Get Out, no a potom začíná povedený slasher. Má to kvalitní řemeslo, špičkový námět a skvělou atmosféru, která je úžasně doplňovaná výbornými hereckými výkony. Za mě je 57% málo a pan Peele znovu ukázal, že horory dělat umí. 4/5 ()

Sarinka.luc 

všechny recenze uživatele

Dosiahol Peele vrchol svojej tvorby s Get Out? Inak si neviem vysvetlit, co som prave videla. Po vynikajucom Get Out len slaby vyplach. Zaverecny zvrat sa da vytusit uz v prvych desiatich minutach. Silene vtipy ako "Co je Home Alone?" skratka neboli vtipne a aj ked mali sluzit na odlahcenie, o nejakom napeti velmi nemozno hovorit. Dej by som zhodnotila ako home invasion na steroidoch. Snaha o nejaku hlbsiu myslienku tam bola, ale vyprchala do prazdna. Herecky obstojne. Najlepsia rozhodne Lupita. Elisabeth Moss si velmi neskrtla. Velka skoda, slabe tri. ()

Vabr 

všechny recenze uživatele

Byl jsem na to strašně natěšený a bylo mi jasné, že to bude lepší než Uteč. Lepší to tedy bylo, ale trošku mě to zklamalo vůči hodnocení na IMDB nebo Rotten Tomatoes. Jde vidět výrazné zlepšení, ale i tak se mi ten styl tolik nelíbí jako styl normálních hororů. Ten styl je dost mysteriózní - dost originální, nenapadlo by vás to, ale v něčem to smysl nedává. 1/3 mě nijak nezaujala, trošku horší. 2/3 byla o trochu lepší, ale v nějakých částech nic moc. 3/3 byla opravdu suprová a fakt dobrá. Kdyby ten film byl podle 3/3, tak bych dal jistý 4 hvězdy. Vtipy se snad vždy do filmu nehodily, proto mi vadí styl černošských filmů. Soundtracky byly dost originální (u filmů vždycky ocením) a hodily se. Máma byla opravdu dost výrazná a nejlepší. Výborně to zahrála. Potom byl táta taky dobrej. Dcera a syn tak výrazní nebyli, ale ta dcera dávala fakt hustý killy. Ten syn byl opravdu nevýraznej. Na začátku, jak jsou nějaký věty o těch vybudovaných tunelech, tak vám to nebude moc k filmu pasovat, ale ke konci to spojitost má. Dvojníci jsouopravdu dobrý nápad, ale v něčem to nedává smysl. Jejich chování je někdy hloupý. Přesvědčilo mě to, že na příští film od tohoto reřiséra to do kina nebudu riskovat. Nebylo tošpatný, ale dávám horší 4 hvězdy. VYHODNOCENÍ: RVAČKA O TRIKO MICHAELA JACKSONA SPOILER SPOILER SPOILER! Asi 15 minut před koncem jsem uhádl, že ta máma je dvojník. Jsem fakt rád, že jsem to až takhle tipnul! U konce jsem totiž ten nějakej zvrat čekal. ()

Katcat 

všechny recenze uživatele

Fuha, po uteč jsem čekala trochu víc. Vlastně to všechno vypadá skvěle, ale jak dojde na zpracování, tak akce, logika ani nic jiného není dotažené. Vlastně to bylo hodně divný. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

POZOR SPOILERY. Druhý Get Out se nekoná, ale stále je třeba ocenit předevšim pokus o originální zápletku, herecký výkony a filmařský řemeslo, což se v rámci žánru jen tak nevidí. Jen je škoda, že nezustalo pouze u "konfilktu" rodiny Wilsonovejch se svejma dvojníkama. Když pak dvojníci začali vraždit napříč městem, mysteriozní atmosféra se téměř vytratila a tyhle pasáže byly jen standardem žánru bez jakýhokoliv momentu překvapení. Ale aspoň, že žánrovou rutinu v těhlech chvílích trochu rozbila nějaká povedená hláška. Logika občas trochu haprovala a nastavený pravidla platily jen jak bylo potřeba. Závěrečnej zvrat ještě leccos vysvětlil, ale zároveň zase vytvořil další otázky. Někdy zkrátka méně znamená víc a Jordan Peele kombinoval až překombinoval. Víc přímočarosti a nadhledu by určitě neuškodilo. Čtvrtá hodně slabá hvězda za sympatickou snahu o originalitu, soundtrack a efektní "taneční" finále v podzemí. ()

emdvojka 

všechny recenze uživatele

Vsadil som do toho všetku nádej, že to čo uvidím ma bude baviť. Nemôžem povedať, že by to tak nebolo, ale niektoré scénky mi prišli už moc blbé. A keď hodnotím priebeh filmu povedzme že, pozitívne, tak ten koniec ho pochováva do plytkého hrobu. Bohužiaľ, pretože ak by scenárista vymyslel lepší dôvod, alebo teda príčinu vzniku "dvojníkov" a zakomponoval by tam viac strašidelných prvkov, bolo by to určite o krok lepšie. Ale takto to "schytá" len 2*. ()

DAPDO odpad!

všechny recenze uživatele

První půlhodina měla celkem dobrou atmosféru, ale co se začalo dít s nástupem dvojníků, mě palice nebrala. Po skončení filmu ve mě zůstává otázka, jak někdo může natočit takovou pičovinu. ()

geek.ondra 

všechny recenze uživatele

Brilantně natočený náhul. Nápadů, zvratů a vysvětlování je tu sice tolik že ve finále to do sebe tak úplně nezapadá a obzvlášť po posledním odhalení to vyznívá dost nevěrohodně ale na druhou stranu je to jízda která se z intenzivního survivalu dostane až do vizuálně strhující naháněčky a sledovat to je opravdu zábava. Samotný film pak dokazuje že prozatím co jako režisér se Peele vyvíjí nehorázně rychle tak jako scenárista by si možná občas měl vybrat méně zamotanou a závažnou látku. Tohle už je totiž jenom regulérní zábava a o žádné chytrosti nebo přesahu se tu mluvit nedá. 7,5/10 ()

kondor77 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem asi příliš bílej a blbej. Výborný rozjezd devalvuje zbytek filmu, jenž je ilustrativní ukázkou toho, kterak může režiséra a scénáristu v jednom pohltit vlastní ego. Jedna hvězdička za solidní rozjezd a BÍLÉHO králika. ()

baddass01 odpad!

všechny recenze uživatele

Hmm .. čekal jsem něco jiného. Get Out byla sice také slátanina, ale bylo to aspoň zábavné. Tohle bylo příšerné. Ovšem pro Afroameričany a svým politicko-sociálním sdělením i pro určité aktivistické skupiny biják povinností. ()

Sala1 

všechny recenze uživatele

Po zahraničných recenziách a filme Uteč som šiel na snímku s istým presvedčením, ktoré sa ale nevyplatilo. Vyzerá to, že film, ktorý sa tvári aspoň trochu inteligentne a inak, dokáže vyvolať v zámorí rovnaké ohlasy ako u nás prezidentská kampaň. Jordan Peele tak trochu podľahol záujmu verejnosti a pod označením "iného" prístupu vytvára ďalšiu snímku, ktorá sa snaží variť ten istý recept - trochu napätia, trochu humoru, nejaký ten zvrat a sociálny odkaz. Koncept v zásade funguje, nedá sa mu nič vytknúť. aj keď si myslím, že komornejšie poňatie zápletky by snímke pomohlo. Problém prichádza s vrstvením jednotlivých nápadov a motivácii postáv, ktoré sa strácajú v snahe zaujať. Prvá polovica filmu - na to, čo chce povedať - tempom viazne a scény ťahá skvelá Lupita Nyong´o, ktorá vlastne celému filmu dáva opodstatnenie. Od momentu "nástupu" antihrdinov sa film nevie rozhodnúť, ktorú linku sledovať, koľko jej dať priestoru a akému žánru ju zasvätiť. Snímka vzbudzuje záujem a dokáže prekvapiť, to určite, a prepáčili by ste jej aj mnoho nelogickostí, ktoré sa očividne "zámorčania" rozhodli ignorovať. Keď sa nám však odhalí dôvod a základ celej zápletky, vyznieva neuveriteľne a Glass pri nej pôsobí ako oscarovka. Keď sa od toho momentu začnete nad filmom zamýšľať - o čo filmu naozaj aj ide - prestanú vám jednotlivé súvislosti dávať zmysel. V závere príde jeden príjemný twist, ktorý ale v jadre veľa nemení. Peele sa taktiež hrá s rôznymi metaforami a významami, ktoré ale pre myšlienku filmu pôsobia účelovo. Spoliehať sa pri snímke iba na záujem je málo a Peele ako zručný filmár by si mal byť toho vedomý. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Asi mal mať tento film nejaký skrytý význam a posolstvo, ale ja som ho tam nevidel. Mal byť asi aj trochu vtipný, no nebol. Napätie žiadne. Postavy boli nerozvinuté, ich motivácia miestami nejasná a správanie nereálne. Koniec mal byť asi nejako šokujúci, no nebol, skôr bol nelogický. Jediné pozitívum bola hudba. Dosť veľké sklamanie. 6,3/10. ()

John80 

všechny recenze uživatele

Úprimne , som čakal viac dobre to začalo ale dej je taký, že človek musí pri filme premýšľat, celá podstata filmu je o dievčati,ktoré ako malé zažije traumu v zabavnom parku a v dospelosti o par rokov na to sa jej začne všetko vraciať ,nielen v spomienkach, Raz stačilo uplne pozrieť 2* postačia ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Jestli bude Winston Duke pokračovat v takových (kasovních) hitech jako do teď, brzy z něj bude další černošská hvězda. Ale zpět k filmu. Nejsem člověk, který by se ve filmech musel patlat a rozebírat je. I když to dělám rád, a rád se kolem mytologie filmu dozvím víc byť jen třeba z úvodního textů typu: "V roce 2054 objevili vědci....", není to pro mě nutnost. Je mi celkem jedno, jestli Cap na konci Endgame je nesmysl nebo ne, je to prostě filmově dojemný a v rámci filmu to funguje. Jenže všechna tahle moje benevolence má svoje meze a My tu hranici překročil minimálně o délku maratonu. Atmosféra je skvělá, prvních 50 minut funguje dobře. Neznámý nepřítel, kamera, FANTASTICKÝ hudební doprovod. Jenže v tom nejlepším, kdy by film měl jít do svého vrcholu, se Jordan Peele rozhodl to celé hodit do kanálu a vnutit nám nějakou šílenou wtf myšlenku, která má sice nejspíš prezentovat psychologický řeči typu "my sami si jsme nepřítelem", mě to ale vyloženě štvalo a naprosto to degradovalo solidní thrillerovou první půli.Celý ten svět je postavený na úplně dementním a nelogickým konceptu, který by nefungoval ani v tom nejšílenějším sci-fi románu. Tam možná teda jo, ale autor by měl 150 stránek to vysvětlit, tady na to máme pár minut, a vyznívá to šíleně hloupě. Kde se vzali? Proč mají všichni červený oblečení? To nikomu nechybí xy tisíc nůžek? A pak otázky největší, které jsou úzce spojené se "šokujícím" závěrem, který je naprosto na hlavu postavený a prostě nefunguje, protože ještě než odjede z obrazovky slovo "cast", napadne Vás 10 logických otázek, který jsou ale naprosto stěžejní a jsou důvodem, proč si z Vás Peele dělá jen srandu a ukazuje Vám prostředníček. Filmově dobrý, pokud nad tím nezačnete trochu přemýšlet, a toho se u takového "příběhu" nevyvarujete. ()

Související novinky

Kolik si vydělají hollywoodští herci?

Kolik si vydělají hollywoodští herci?

01.05.2019

Magazín Variety vydal čerstvě článek o platech hollywoodských herců a jak se tak zdá, fanoušci streamovacích služeb nejsou jediní, komu dělá Netflix radost. Streamovací gigant totiž razantně navyšuje… (více)

Horor My je obří hit

Horor My je obří hit

24.03.2019

Režisér Jordan Peele (Uteč) se po dvou letech vrací do kin se svým teprve druhým celovečerním filmem a už teď je jasné, že z toho bude další obří hit. Snímek My má totiž po víkendové premiéře v… (více)

Reklama

Reklama