Reklama

Reklama

Mazací hlava

  • Česko Eraserhead (více)
Trailer

VOD (1)

Děj filmového debutu režiséra Davida Lynche nás zavádí na periférii nejmenované průmyslové čtvrti. Podivínský samotář Henry Spencer se právě dovídá, že jeho přítelkyně Mary je těhotná. Místo roztomilého novorozence ale na svět přichází jakési monstrum. Mary se s touto situací není schopna vyrovnat a Henryho i s potomkem opouští. Nekonečné halucinace dovedou Henryho nakonec až k zoufalému činu... (Magic Box)

(více)

Recenze (709)

Marcos 

všechny recenze uživatele

Kdo je větší magor? Lynch a nebo já? On,protože napsal a natočil něco takového nebo já,protože se mi to líbilo? Mazací hlava je jeden z nejlepších hororů a nebo jeden z největších nesmyslů. Ať je to tak nebo tak,byl to sakra zážitek. Díky tomuhle filmu a díky lidem jako je David Lynch je tu opět další důvod proč mít filmy rád. ()

Rastabilly 

všechny recenze uživatele

(42%) Obskurně atmosférický festival maniakálně psychotické zrůdnosti. Vůbec nerozumím co bylo celkovým posláním, odkazem či snad smyslem filmu. A zjevně nejsem jediný, kterého tento film po shlédnutí zanechal ... naprosto prázdný. Lynchovi musím přiznat mistrnou zručnost s jakou dokázal navodit hutnou atmosféru ultimátní deprese. Vše ale padá na tom, že se ony depresivní, psychotické nebo jakékoli další výlevy nepojí se žádným smyslem či aspoň skrytou symbolikou. Prostě jen existují. Jako kopnutí do holeně, které někdo provedl, protože se tak ... prostě rozhodl. Dobré jako výzva či experiment. Ne jako film. ()

Belsazar 

všechny recenze uživatele

Vyjádřit smysluplný názor na tento film je dost složité, tedy aspoň pro mne. Každý si v tom najde něco jiného, někdo v tom nenajde nic. Pro mne je to film o tou nejstrašnějším morálním dilematu. Dokonale odporné, všeříkající. Kvalitní a velmi těžký zážitek... ()

Knor 

všechny recenze uživatele

David Lynch je divnej, divnej v dobrým slova smyslu. Je hodně těžký pochopit jeho surrealisticky ujetý myšlení. Mezi géniem a šílenstvím je hodně tenká hranice a taky takhle přesně na mě Lynch jako umělec skrze jeho filmy působí. Mazací hlava je velká ujetost, temná a depresivní a i když je to těžko pochopitelný, myslím, že přesně takhle má na diváka působit. Proto se přikláním k lepšímu hodnocení. ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Na tento film se moje mamka vydržela dívat pouze čtvrt hodiny ale můj brácha tento film přímo zbožňuje. Tak jsem se na něho schválně podívala a byl opravdu velmi zajímavý a řekla bych že i dobrý. Avšak škoda že to takhle na konci dopadlo a mimozemské dítě odešlo do nenávratna pouhým přestřižením sádry. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Naprostá Lynchova halucinační bláznivina, v níž dominuje posedlost hnusem a ošklivostí. Možná chtěl stvořit něco tak odporně ošklivého, až to bude krásné, ale na mě to tak bohužel nezafungovalo. ()

dobbin 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, jakou pointu do filmu David Lynch vložil. Zajímalo by mě, jestli je vůbec možné ho nějak "přetlumočit" do řeči běžného smrtelníka. Nebudu totiž číst interpretace a řešení nějakých chytráků, což jsou jen subjektivní názory. Hodně lidí by mělo problém vydržet jen prvních pět minut. Naštěstí pro mě, já jsem takový problém neměl a dodíval se až do konce, což v důsledkku znamenalo, že jsem hodně přemýšlel a výsledek žádný. Podíval jsem se podruhé a to samé. Nějaké symboly by se pochopit daly (sebevražda, atd.). Nějak mě prostě láká se na to podívat znova a znova a všichni okolo se na mě budou dívat jako na zvrhlého maniaka. To je prostě dost zvláštní film, který hodnotím spíš kladně ()

zomb0 

všechny recenze uživatele

lynch to dava kedy kdy no, ale ak si niekto myslel, uz videl psycho a nevidel eraserhead tak omyl :) nevidel:). ocenujem najme genialnu kameru a filmovu rec, a par napadov ktore vymysli proste len genius a ostatní sa len snažia napodobit to. Dalej genialny zvuk, akoze fakt nato ze je to tak stare a tocila to len hrstka ludi ma to audio stranku na vybornú, a specialne efekty su na tu dobu a moznosti tiez uctyhodne. eraserhead je jednoducho film ktori dokazuje ze nemusite tocit to co chce vecsina normalnich filmovich priaznivcov a stale si to najde medzi nimi par zastancov u ktorich bude vas film povazovaný za dielo, nie za nieco pricom sa najete, alebo zrelaxujete alebo ja neviem co...omg ()

pepino 

všechny recenze uživatele

Mazací hlava je Lynchům první celovečerní film. Přípravy na něj mu zabraly téměř 8 let. Tento snímek byl (a pořád je) velmi šokující pro svou brutalitu. Někdo ho odsuzuje, jiný chválí. Hodnotit tento film je velmi individuální. Ale já ho považuji za geniální za jeho temnou a depresivní atmosféru, na kterou je Lynch mistr. Velmi mě nadchl, ale zároveň mi zanechal na psychice silnou stopu. Film je vlastně hlubokou sondou do nejtemnějších koutů a propastí lidské mysli. Nejde ani tak o děj, jako spíše o pocitovost. (stejně jako např. u lyrických básní) . Depresivní kamera s černobílým obrazem, industriální zvuky, šílená hudba(jestli se tomu hudba dá vůbec říci-viz soundtrack), divné postavy, surrealistické výjevy a hlavně ta atmosféra celková-výsledek: vyjímečná podívaná která mě opravdu bavila ()

Marat 

všechny recenze uživatele

da se k tomuto filmu neco rict?:-) Je to vyplach lidske mysli tak dokonale zpracovany, ze clovek nicemu nerozumi :-))) Lynch toci to, co mu momentalne vejde do hlavy a rekl bych ze mnohe veci se od scenare lisi. Minimalisticky dialog tento film dela jeste vice temny. A sceny jako slecna, ktere se natahnou vlasy do ventilatoru, nebo otcuv komentar ohledne jeho instalaterske prace a trubek u jidleniho stolu proste nema chybu. A je nezbytne dodat, ze dle hlavy ditete byl stvoren tvar hlavy Vetrelce :-) ()

.DukE. 

všechny recenze uživatele

Nevím, proč všichni hodnotí jen podle toho, zda pochopí či ne. Vždyť na světě je tolik nepochopitelných věcí :) Tole je jedna z nich. Jde hlavně o to, jaké dokáže vyvolat pocity a emoce. Je to fakt jak sen. Copak sny dávají vždycky smysl? Myslím, že natočit něco až takto absurdního vyžaduje velký um. ()

Bigfuckman 

všechny recenze uživatele

Rodinný film na nedělní odpoledne tohle zcela jistě nebude. Film pojednává o otci jenž se poté co mu žena uteče rozhodne sám postarat o jejich "bejby" Velice emotivně natočeno doprovázeno velmi sugestivními zvuky. nezapomenu také na návštěvu hlavního hrdiny u rodičů své nastávající a také na servírování oběda tamtéž v podobě minikuřete zcela odporného, vytékající z něj cosi ohavného. Tenhle film je hodně těžče stravitelný. Některé scény jsou opravdu dobře natočené, jiné zas né, popřípadě jsou přebytečné či nevhodné. Je to ale psychárna, tak co se dá také od toho očekávat. Nedoporučuji toto shlédnout těhotným ženám či matkám. P.S. Ta guma na tužce má zajímavý původ. ()

Reklama

Reklama