Reklama

Reklama

Eastwooda poznáváme v roli Earla Stonea, muže, který je ve svých osmdesáti letech zlomený, opuštěný a navíc čelí propadnutí majetku své firmy kvůli neplacení hypotéky. V této situaci je mu nabídnuta příležitost k výdělku – místo řidiče. Brnkačka. Jenže Earl neví, že se právě upsal jako kurýr drogovému Mexickému kartelu. Počíná si dobře — popravdě tak dobře, že zboží, které přepravuje, roste exponenciálně na objemu až vše dospěje do okamžiku, kdy Earl dostává celý kšeft na starosti. Earlovy potíže s nedostatkem peněz jsou tytam, jeho minulost je mu však neúprosně v patách a kartel není jediný, kdo na Earla dohlíží. Tajemný pašerák také poblikává na radaru snaživého agenta DEA Colina Batese (Bradley Cooper). Dávné hříchy na Earla doléhají a není jisté, podaří-li se mu všechny urovnat dříve než bude dostihnut strážci zákona nebo vymahači Kartelu. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (540)

misterz 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood je priam nehynúci herec, ktorý ma obrovskú charizmu aj v pokročilom veku. A na tom stavia aj celý film. Obsahovo iba priemerný príbeh, no aspoň s pekným odkazom v závere. Formálna stránka je však dokonalá, postava Earla Stonea si ma získala veľmi ľahko. Nadpriemer. 75/100 ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

CE je asi nesmrtelný a bude točit rok co rok film za filmem, a i letos opět film povedený, držící si kvalitu, zase mne to bavilo, hlavně to, jak se Clint svému požehnanému stáří nevyhýbá a v podstatě na něm postaví celý svůj snímek...škoda toho idylického konce a polopatické adorace rodinných hodnot, bez toho by mne to bavilo asi víc... PS: CE v době natáčení snímku rovných 88 let! ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pozerám, že scenár písal ten čo vynikajúce Gran Torino. Síce to nedosahuje kvality zeleného Fordu, ale ta atmosféra filmu je znova skvela aj tu. Moc som od tohoto neočakával, pretože som ani nevedel o čom to vlastne je. Nakoniec ma to príjemne prekvapilo a vtiahlo do deja. Ten Clint je neskutočný aj keď ma pomaly 90tku na krku. Vedľajšie postavy hrajú síce známe xsichty, ale moc nevyniknú, pretože rovnako ako aj v Gran Torine všetky zatieni drsný a stále výborný Clint. 85% - 4* ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood ve svých 88 letech je pořád v kondici jako režisér i herec a vybral si i slušně atraktivní látku- Jednoho z nejstarších pašeráků drog vůbec. Clint Eastwood hraje jak o život, tančí, pije, střihne si trojku s dvěma kočkama, převáží drogy v obrovském množství sem a tam a do toho stíhá ještě skvěle a trefně hláškovat. Povedla se i dvojice agentů Bradley Cooper a Michael Peňa, kteří jsou Clintovi neustále v patách. Velmi pohodový a příjemný film, který pobaví, napne, dojme a vykouzlí úsměv na tváři. Kdo má rád Eastwooda a filmy z oblastí kartelů a drog, ten zklamaný nebude.80% ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Výtečný film, který mě hodně bavil. Skvělý příběh, dobrá kamera, excelentní Clint Eastwood a dobře namíchaný humor s dojetím. Někteří herci tam sice za moc nestojí a čekal jsem asi trochu jiný konec (ideálně hodně krvavý), ale celkově to prostě byly velmi příjemné 2 hodinky. Velký respekt k Eastwoodovi za toto! ()

Galerie (17)

Zajímavosti (16)

  • Earl Stone (Clint Eastwood) jezdí v luxusním černém pick-upu Lincoln Mark LT. Na státní poznávací značce má pod číslem 92K B4F napsáno „Korean War Veteran“ (česky „korejský válečný veterán“). V průběhu korejské války byl Clint Eastwood v roce 1951 skutečně odveden, prošel základním šestnáctitýdenním výcvikem, ale v bojovém nasazení nebyl, protože na vojenské základně Fort Ord v Kalifornii dělal plaveckého instruktora. Z Fort Ord to není daleko do Carmelu, kde Eastwood v dubnu 1986 vyhrál volby a stal se na dva roky starostou. (Rominator)
  • Film je inspirován článkem v New York Times s názvem „90 letý pašerák drog kartelu Sinaloa“. (bearmeedek)
  • Snímek je věnován blízkým přátelům Clinta Eastwooda – „To Pierre and Richard“, jak zní na konci titulků. Pierre Rissient pomáhal Clintovi v jeho režisérkých začátcích a Richard Schickel je Clintův životopisec. (MATADOR)

Reklama

Reklama