Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh o kopáčích vltavínů, pro něž se ilegální těžba těchto polodrahokamů stala nekontrolovatelnou vášní, ale i způsobem obživy... Propletenec přátelství, zrady, lásky a zklamání nás zavede do specifické a unikátní společnosti nelegálních prospektorů, kteří se pohybují za hranicí zákona a ve střední Evropě 21. století žijí svůj sen o nezávislosti a svobodě – až do hořkého vystřízlivění. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (162)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Mám jednu podstatnú výčitku. Úplne do stratena vyšumený jeden ale že kurva podstatný podnet na zvrat. Popravde, nečakal som nič od tohto filmu. Nevedel som ani do čoho idem. A som veľmi milo prekvapený a potešený. Vypointované, s charaktermi, vývojom, skvelá téma a Jenovéfa, ktorá by výrazy mohla vyučovať. Strašne ju možem. Ešte poprosím film o detektoristoch a čiernom trhu, na šutre už vieme ako. Neurazí, ubehne, človek sa aj niečo naučí. 3 z ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Doufal jsem, že Zloději zelených koní by mohli být tím lepším, co za rok 2016 v české kinematografii vzniklo. Bohužel, skoro nic ve filmu nefunguje na nějaké pořádné úrovni. Klasicky toporné herectví (neumětelské dialogy a strnulost podporující postsynchrony), nezajímavé vizuální provedení a ve výsledku i dost nudný příběh. Prostě film, na který si za pár měsíců patrně ani nevzpomenu. 4/10 ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kačmar has to die.. Až do samého konce se ukrutně napíná, jaké je tajemství mezi Kačou a tou Káčou a vy si říkáte, že ti dva prospektoři klidně mohli po nocích krást poklopy od kanálů, přepadávat benzinky či pytlačit jeleny a na výsledek by to nemělo vliv. Když pak kolem sebe začnou u výkopu kroužit jak Frank s Harmonikou, musíte chtě nechtě uznat, že pokud se k easternu přistoupí lehkovážně, nedopadne to dobře.. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Skoro by to vyšlo až k štyrom hviezdam, ak by film nakoniec tak akosi nevyšumel v závere do prázdna, respektíve som mal ihneď chuť sa dozvedieť, ako to bolo s postavami ďalej. Áno, všetko sa kvázi vyrieši, hriechy minulosti vyplávajú na povrch a tak postavy môžu začať žiť nanovo v podstate s čistým štítom, lebo čo bolo, bolo, len je škoda, že Zlodeji zelených koní skončia akoby pred finále. Pritom celý príbeh mi perfektne sadol, bol som v napätí, každá scéna ma bavila, dokonca aj tie, ktoré boli možno zbytočné. Tak mám pocit, že každý scenárista sa venoval svojej dejovej línii a na konci to proste nejako spolu preplietli. Obávam sa, že ono tajomstvo z minulosti, ktoré nemusí byť ani vyslovené nahlas, aby každému bolo jasné, o čo ide, napísal Jarchovský. 70% ()

mentolka 

všechny recenze uživatele

Záměr natočit český western, zprvu vypadal velmi zajímavě, bohužel tomu tak nebylo. Již název "Zloději zelených koní" napovídá co se bude asi ve snímku odehrávat, první třetina filmu úvodu do děje, je v několika scénách zbytečná, jelikož je nám jasné co bude následovat. V tomto duchu pokračuje i zbytek děje, téměř každá scéna je více než předvídatelná. Neurčitost hlavní postavy respektive nevykreslení hlavní postavy způsobila že zde jsou 3 to má za následek, že jsem se nedokázala sžít a ztotožnit ani s jednou. Efektní dynamická kamera je sice líbivá, avšak postrádá význam. Například konkrétně "objížděni" Kači kamerou dokola, stejný prvek, který byl použit i v maďarském snímku Dealer, (kde ale podpořil bezvýchodnost situace a zoufalství) je zde pouze efektní prvek bez hlubšího zamyšlení. I přes to oceňuji snahu o český western a ukončení snímku, které alespoň nechá divákovi trochu představivosti. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Z jukeboxu hrají písně „Když jsem bejval tramp“ od Olympic a „Ó, gramofón“ od Wohnout. (SONY_)
  • Natáčení filmu probíhalo v Praze, Příbrami, Berouně nebo Českém Krumlově. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)

Reklama

Reklama