Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Theresa Osborneová najde jednoho dne na pláži láhev se vzkazem od neznámého muže, který nemůže zapomenout na zemřelou manželku. Dopis ji okouzlí, a tak se s ním svěří v redakci novin Chicago Tribune, kde pracuje. Po jeho zveřejnění se dočká nečekaného čtenářského ohlasu. Theresa se pustí do pátrání a zjistí, že autorem by mohl být Garret Blake, který se živí opravami a stavbou jachet v jedné rybářské vesnici. Vypraví se tam a seznámí se nejen s ním, ale také s jeho otcem Dodgem. Na společné večeři chce Garretovi prozradit, proč přijela, ale místo toho mu vypráví o rozchodu s manželem. Garret zase vzpomíná na svou Catherine, která zemřela před dvěma roky. Během následujících dnů se Theresa stane svědkem sporu Garreta s rodinou Catherine, která chce její obrazy. Sama se s ním nepohodne, když ji přistihne, jak se dotýká pietně uchovávaných památek na Catherine. Později se však usmíří, a Garret dokonce přijede za Theresou do Chicaga. Seznámí se s Theresiným synem Jasonem a stráví s ní romantickou noc. Jenže ráno objeví dopisy z láhve a také list, který napsala krátce před smrtí jeho žena. Cítí se podveden a odejde... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

zuzinka2 

všechny recenze uživatele

Skoro celou dobu docela příjemný romantický film, který by si zasloužil happyend. Ten konec mi prostě k celkovýmu charakteru filmu neseděl. Jinak mi občas přišlo, že je tam až příliš romantických klišé. Ale herecké výkony byly skvělé, hlavně se mi líbila vedlejší role Paula Newmena, který podává nejlepší výkon filmu. Kousek za ním je opět skvělá Robin Wright Penn, které to s Costnerem slušelo. Celkem docela silné tři hvězdičky. ()

lobo87 

všechny recenze uživatele

Videl som už niekoľko Sparksových adaptácií, z ktorých jednoznačne vedie Zápisník (a príjemné Hallströmove filmy), ale táto mi prišla najslabšia. Vôbec to však nie je zlý film. Je to taká slaďárna pre romantické duše. Páčilo sa mi ústredné trio (Costner, Wright, Newman) a zápletka s odkazom vo fľaši, ale čo Mandoki nezvládol je premrštená stopáž... 60% ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

NOVA CINEMA HD - Druhý film na předlohy od Sparkse, který jsem shlédnul během 24 hodin, fakt náhoda. Tentokráte jeho nejstarší počin a oproti "Co s láskou" to bylo o chlup horší. Zde si nemohu stěžovat na obsazení a herecké výkony, které zpravidla u Sparksových filmů dost pokulhávají, Costner s Wrightovou zahráli dobře, ale to táhlé a zdlouhavé tempo + dlouhá stopáž to táhly dolů. 65% (with J.) ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Kevin Costner podle mého názoru zakotvil tam, kam už hodně dlouho patří a rozhodující mírou vytváří výsledný dojem tohoto filmu. Samo o sobě se tu nejedná o romantiku špatnou, věřím, že by asi každého v různým způsobem specifické situaci alespoň trochu "dostala". Úplně mimo však už pochopitelně směřuje ustřelený konec, o němž jsem si nejprve myslel, že je to nějaká noční můra některé z postav. Z filmu tak pro citově nezainteresovaného diváka zbyde pouze správně dědkovský svéhlavý Newman ve svém kdovíkolikátém dechu. ()

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Kdyby nebylo toho smutného závěru, který mě vyloženě překvapil a dostal, nešla bych výš než na průměrné hodnocení, protože film nedokázal celou dobu udržet mojí pozornost. Ale vzhledem k tomu, jak to dopadlo, musím jít nahoru. Konečně jednou romantický film, který nekončí stylem "a žili spolu šťastně až do smrti ". Protože něco takového jsem od závěru filmu očekávala. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Děj filmu se odehrává v Chicagu (nachází se ve státě Illinois při pobřeží Michiganského jezera) a na bariérových ostrovech Outer Banks u pobřeží Severní Karolíny a jihovýchodní Virginie, na východním pobřeží USA. (noelcoward73)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenné knihy Nicholase Sparkse (Dlee)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno