Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Princeznu Ellenu od narození provází příslib mocné kletby, kterou na ni uvrhla čarodějnice Murien. Kletba se má naplnit v den Elleniných dvacátých narozenin, jakmile zapadne slunce. Avšak ve chvíli, kdy zajde poslední sluneční paprsek a vše se zdá ztraceno, princezna zjišťuje, že zůstala uvězněná v čase. Pokaždé, když se kletba naplní, Ellena procitne do dne svých dvacátých narozenin a je nucena ho prožít celý znovu. Aby zachránila své království i sebe samotnou, musí v sobě nalézt odvahu a čisté srdce a dávné kletbě se jednou provždy postavit. (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (585)

kiddo 

všechny recenze uživatele

Několikrát to má fakt zajímavě nakročeno: láska zlomí kletbu, ale musí být lesbická, láska nefunguje, hrubý násilí funguje, atd. ale pak se to stočí k milionkrát viděnýmu standardu. Aspoň, že na závěr si vědec fofrem smolí odbornou studii, aby mu to někdo z cechu náhodou neukrad, to bylo velmi dobře odpozorovaný. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Já jsem nadšený! Konečně česká pohádka, kde jsem věřil, že se to odehrává v době králů, princů a princezen. Skvělé prostředí, nádherný hrad Bouzov, krásné kostýmy a konečně také pohádka s prvky fantasy. Hlavní děj v podobě opakování stejného dne jsem sice už několikrát viděl, ale bavilo mě to. Hudba také výborná, až na toho Elvise, ta píseň se do pohádky absolutně nehodí. Za mě se však jedná asi o nejlepší českou pohádku za poslední roky. Je to moderní, je to fantasy, je to vizuálně i dějově výborné. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na Hromnice o Lamboru více. Kubíkův vůbec ne špatný fantasy facelift jednoho našeho skomírajícího filmového žánru má jeden zásadní problém a to sice hudbu. Ta je totiž minimálně o třídu výš než to neucelené narativní dění a až příliš na sebe strhává pozornost. Že metoda pokusů a omylů v tomhle typu „zacyklení“ formuje charakter, je normou (aktivní princezna na cestě za zrušením kletby mění svou povahu), takže potud žádné překvapení. Ovšem A Little Less Conversation či nástup proti zlomyslnému doktoru Strangeovi v sukni ve stylu finále Avengers: Endgame, to byl řádný úlet! Stejně nechápu, proč už někde ve čtvrté časové smyčce nesáhla Ellena hned po probuzení po vzduchovce a přesně mířenou ranou neprohnala diabolku okem opeřené čarodějnice na parapetu. Ale vždyť já vím, nemohla by si na konci zahrát na Franka Farmera a muckat českého Žána Marého.. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

A safra.... já čekal průser skrz a ono to nebylo špatné! Začnu zápory - film dává bezostyšně najevo, co všechno vykrádá, pardon, kde všude se nechal inspirovat (včetně hudby). Takže když zkousnete to nepříjemné nutkání, že se za chvíli objeví Gandalf s Billem Murraym, tak si film užijete. Je totiž vidět, že tenhle film se robil z nadšení a zapálení, že si dal někdo záležet s postavami a jejich přerodem, že tady někdo přemýšlel nad rozmotáváním děje, že herce to baví a hlavně - někdo si dal záležet, aby tu nebyly směšné či směšně trapné postavy, na které jsme bohužel v českých pohádkách tak nějak nuceně zvyklí. I když námět skoro vůbec není původní, je to filmová jízda, jak má být. Poklona tvůrcům. A pokud byste ještě přitlačili na temnou notu a odpustili si odlehčující prvky, skoro vážně bych uvažoval i nad ryze subjektivními 5*. Fakt. Za Simonku Zmrzlou, která byla...hmmmm.... :-* ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Na mě až moc fantasy. Ze začátku mi to připadalo jako 50x a stále poprvé. Potom se to překlopilo do Zaklínače. Vážně nevím, co z toho. Naprostý mišmaš. Navíc princ ani princezna nejsou charismatičtí a hezcí už vůbec ne. Kdyby se to odehrávalo na nějaké vesnici, tak by to možná ještě šlo, ale takhle mi to tam vůbec nesedělo. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (40)

  • Kvůli své roli Eliška Křenková (Amélie) absolvovala trénink akrobacie na závěsných lanech a lukostřelby. (Duoscop)
  • Na téměř 20 minutách trikových záběrů pracovalo ostravské QQ studio v celkovém počtu 9 lidí bezmála půl roku. (Ren.Rus)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama