Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Princeznu Ellenu od narození provází příslib mocné kletby, kterou na ni uvrhla čarodějnice Murien. Kletba se má naplnit v den Elleniných dvacátých narozenin, jakmile zapadne slunce. Avšak ve chvíli, kdy zajde poslední sluneční paprsek a vše se zdá ztraceno, princezna zjišťuje, že zůstala uvězněná v čase. Pokaždé, když se kletba naplní, Ellena procitne do dne svých dvacátých narozenin a je nucena ho prožít celý znovu. Aby zachránila své království i sebe samotnou, musí v sobě nalézt odvahu a čisté srdce a dávné kletbě se jednou provždy postavit. (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (584)

helianto 

všechny recenze uživatele

„Čas je tvým služebníkem, využij ho moudře.“ Tak, a já si tu pětihvězdu k pohádce, kde „jen láska silnější než strach, může zlomit strašlivou kletbu“, dám. Třeba to pomůže a zlomí se ta zoufalá kletba našich současných filmových a televizních pohádek už doopravdy (no, neříkejte mi, že to není kletba, nebo přinejmenším prokletí). Vždyť naše vrcholné pohádky charakterizují slova: „bylo – nebylo, v minulém století v zemi československé…“. Na svět přišlo ještě několik málo životaschopných pohrobků po rozpadu na dva samostatné suverénní státy, ale i z těch bylo jen nemnoho opravdu dobrých, dosahujících velikostí svých moudrých a vtipných předků. Princezna v čase zakletá mi připadala jako zjevení naděje, jako ne černá, ale očistná bouře, co vyčistí vzduch a ukáže svět krásnější a barevnější. Po dlouhé době hlavní hrdinové, princ a princezna, vypadali FAKT jako princ a princezna (zvlášť s princi to bylo poslední léta opravdu špatné, nějak se nám, chlapci, zkrátka nerodili), příběh se zajímavou zápletkou, dobře, pohádkově, ne hloupě, napsaný scénář s normálními dialogy (prakticky téměř neobsahovaly jakoukoliv známku stupidity), zajímavý hudební doprovod, krásné, fakt pohádkové záběry, krásné exteriéry. Jen rozjezd se mi zdál trochu pomalý a ten vtip, na který jsme zvyklí, ten tam taky až tak není, což ovšem na druhou stranu nemusí být na škodu, neumím-li to s humorem, radši žádný než špatný. Už loni nám vysvitla Vánoční Hvězda, doufejme, že už se začíná rozednívat. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Ani netušíte, jak velkou jsem měl chuť přihodit téhle vcelku vyvedené české fantasy nějakou tu hvězdičku navíc. Jasně, časová smyčka nebyla ničím novým, ale příběh mě bavil, s klidem můžu pochválit i různí efektové, takže vyšší známka by neměla být problémem, jenže... Herecké výkony. Nevím, jestli už jsou naši herci tak zblblí z "pásové výroby" různých seriálů na všech možných televizních stanicích, ale jen u Veroniky Freimanové, Simony Zmrzlé, Marka Lambory a nečekaně i u Martina Písaříka jsem měl pocit, že je natáčení bavilo, ostatní se spíš jen zúčastnili. Zvlášť mě zaujala Amélie; nevím, jestli ji chtěl mít režisér tak super cool, nebo podala Eliška Křenková tak unylý výkon, v každém případě se celou dobu tvářila, že musí místo účasti na divoké párty umývat okna v celém baráku. U Natalie Germani jsem měl zase celou dobu pocit, že by místo prince Jana uvítala raději nějakého fotbalistu s lukrativním zahraničním angažmá, a pořád jsem musel myslet na to, že by určitě byla hvězdou Lebensbornu. Je fakt škoda, že herci tuto jinak povedenou věc nepodpořili lepšími výkony. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Původní komentář na Princeznu zakletou v čase se mi pro dlouhou dobu psaní komentaře ztratil. Čas je atraktivní místo proti tomu, kam jsem ji kletbami poslala já. Tahle princezna je zábavná  podívaná a zjevné převzetí cizích myšlenek zakomponovaných do nového celku mě nijak nedrásá ani neuráží. Princezna sama mě na zadek neposadila, ale moje malá holčička říkala, že je krásná a koukám, že muži její vzhled obecně chválí (mně se víc líbila její kamaradka i čarodějnice). Celkově se tahle pohádka dá vidět i ve způsobu, jakým se děti dívají na pohádky, tedy zakleti v čase i několikrát během jednoho deštivého dne. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Osobne som zostala po videní tejto rozprávky trošku zmätená. Príbeh bol pomerne originálny, rovnako aj scenár, ale miestami som sa už nevedela dočkať, kedy sa príbeh posunie ďalej. Voľba napr. hudby v niektorých chvíľach, či pomerne "moderné" vykreslenie mladej princeznej nepôsobí síce rušivo, ale nejakú  chvíľku si musí divák zvykať na tento štýl rozprávania. Fantasy aspekt, kostýmy a  humor v rozprávke fungujú, lenže okrem niektorých hercov/postáv, je väčšina z nich pomerne nesympaticky vykreslená. Z toho dôvodu nie je možné dať tejto rozprávke viac ako 60% Možno pri druhom pozeraní zmením názor, ale nemyslím si. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Velmi váhám, jak Princeznu zakletou v čase ohodnotit. Na jednu stranu na můj vkus až příliš současné, s občas nedotaženým scénářem a viditelným dabingem, na druhou stranu svěží, solidně udělané a od jiných pohádek odlišné (a ano, dělali to se srdcem). Nápad časové smyčky je sice nepůvodní, mě se však zřejmě ještě dlouho neokouká. Příjemně cynická a chladná princezna, zajímavá alchynistka, trochu dřevěný, přestože pochopitelný princ. Možná se v budoucnu podívám ještě jednou a jsem zvědavý na dvojku. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (40)

  • „Je to udatný šermíř a vítěz mnoha šermířských klání, ale má jednu velkou slabinu, což je princezna Ellena. Miluje ji již od dětství a od té doby se snaží nějakým způsobem o její srdce. Ale jak to tak bývá, není to jednoduché, takže se během celého filmu snaží, aby se do něho taky zamilovala,“ přibližuje prince Jana jeho představitel Marek Lambora. (SONY_)
  • Na konci rozprávky, v scéne radujúcich sa obyvateľov, ktorá je snímaná dronom, je vidieť v pootvorenej stodole zadnú časť auta. (Frenkyt)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama