Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Okouzlující romantická komedie, ve které na plátně zazáří Al Pacino a Michelle Pfeifferová. Pfeifferová představuje Frankie, číšnici v jedné newyorské kavárně. Po sérii bolestných zklamání Frankie nehledá vztah k žádnému dalšímu muži... až dokud se nepotká s Johnnym. Pacino hraje propuštěného trestance, který začal pracovat jako nový kuchař na krátkodobý úvazek. Dočista se zblázní do Frankie. Ale Frankie usuzuje, že se k sobě hodí jako vejce natvrdo a naměkko. Nechápe, co myslí Johnny tím, když říká: "Byli jsme pár ještě předtím, než jsme se potkali". (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (165)

Madluska 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv bych pro Ala za běžných okolností přes plot neskákala, tady působil nadmíru charismaticky. Jeho Johnny totiž není žádný ignorant, ale sečtělý, všímavý a šikovný chlapík se správňáckým životním postojem. Proto mi po celou dobu sledování vrtala v hlavě jedna neodbytná otázka: Čím ho Michelle (alias Frankie) tolik uchvátila?! ()

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Tu sa prekrásne potvrdzuje, aká velerelevantná je v romantickej komédii hladko a životne napísaná dvojica a nemenej potom jej herecké obsadenie. Nemusia to byť ani ničím originálni ľudia, no ak dýchajú, ozaj dýchajú, už prirodzene získavajú nejaký ten punc špeciálnosti a upriamujú na seba všetku pozornosť. Frankie a Johnny predstavujú také postavy- dvoch priemerných ľudí, ukrutne osamelých, nie zrovna úspešných, každého so svojou vlastnou spoločensky zúfalo neojedinelou históriou. Pfeiffer a Pacino z nich vyčarovali 2 jedinečných ľudí. Svoj šarm a nasadenie zapriahli a navzájom prepojili, a donútili nás tak čeknúť v dosahu všetky zástrčky a spotrebiče či sa nám náhodou niečo nepáli :) a zatopili nás citom a tichou závisťou. A žánru priniesli absolútne neopakovateľný milostný pár. Frankie a Johnny. Ešte aj poučili ste nás. Obyčajne, opakovane, nenútene, zvodne. Parádne ste nás poučili(!) 90%. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Johnny trpělivě a s neodbytností čekatele na druhou šanci ztéká hradby kamenného hradu Frankieburg a až na konci spadne padací most přes příkop traumatu a pootevře se brána, je jasné, že bude chtít ještě více dovnitř.. Sázka na obyčejnost postav (redaktorka lifestylového časopisu a milionář na bílém Lamborghini mě nezajímají), všední problémy rodícího se vztahu, pracovní kolektiv starající se o humornou složku a precizní výkon dvojice Pfeiffer a Pacino. Co na tom, že tomu prvnímu moc nešlo změnou v držení těla zakrývat vlastní atraktivitu a ten druhý francouzsky líbá, jak kdyby chtěl z protějšku vysát všechny vnitřnosti.. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Garry Marshall natočil rok po legendárním snímku s Julii Roberts tuto pecku. Není to ani z desetiny tak divácky vděčný film, ale o to jsou AL Pacinovi a M.Pfeiffe výkony působivější. Je to spíše konverzačka a je tam i nějaké to drámo, ale určitě se tomu vyplatí dát šanci. Taková odlehčenější verze Carlita :) 8/10 ()

Chegi 

všechny recenze uživatele

Film, na který jsem se podíval především kvůli duu Al-Michelle. No a vyplatilo se mi to. Velkou předností je, že není tuctový... narozdíl od jiných romantických filmů zde nevíte, co se stane a to vás drží v napětí, jak to dopadne. A upřímně: Kdo z nás by nefandil Al Pacinovi, ve snaze sbalit Michelle Pfeiffer?? ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Do hlavní mužské role byl zvažován Jeff Bridges. Nakonec byl obsazen Al Pacino. (D3VIL)
  • Frankie (Michelle Pfeiffer) souhlasí s poodhalením svého nahého těla, aby se Johnny (Al Pacino) mohl po dobu "15 sekund" dívat. Ve skutečnosti ale scéna trvá celkem 40 sekund. (D3VIL)
  • V jedné z počátečních scén čte Frankie během jízdy autobusem časopis. Na úvodní straně je fotka sestry režiséra Garryho Marshalla, Penny. (D3VIL)

Související novinky

Moje další první velká láska

Moje další první velká láska

20.06.2006

Taky milujete romantické slaďárny o malých harantech, kteří se v sedmi chovají i vypadají na dvacet (holky, kluci spíš naopak) a první sex a skutečnou pravou lásku si odbudou do dvanáctých narozenin… (více)

Reklama

Reklama