Reklama

Reklama

Na nože

  • USA Knives Out (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Satirická krimi komedie Na nože zábavným způsobem ukazuje, jak může dopadnout vyšetřování záhadného úmrtí autora tajemných detektivních příběhů, když jsou všichni v jeho blízkosti podezřelí. Svérázný detektiv Daniel Craig pojme řešení případu po svém a vyšetřování každého člena této excentrické rodiny se ukáže býti složitější, než se zpočátku zdálo. V napínavém detektivním příběhu, v duchu nejlepší tradice Agathy Christie, rozehrají herecký koncert Chris “Captain America” Evans, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon, a Don Johnson. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (944)

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak už aj ja som sa pridal do klubu divákov, čo si pozreli "Na nože". A musím uznať, že v rámci žánrového zaradenia - krimi, ide o pomerne vydarenú a hlavne inteligentnú záležitosť. Jednotlivé nitky do seba pekne zapadajú a na konci dostane divák výsledný obraz zločinu. Takýto prístup mám veľmi rád. Záver mi trocha pripomenul Poirota - všetci sa zídu na jednom mieste a páchateľ je odhalený. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $40miliónov║Tržby USA $165,363,234║Tržby Celosvetovo $312,897,920▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $14,881,896║ Tržby za predaj DVD v USA $8,494,386║ Rian Johnson robí riadne pokroky! A aj keď od úvodu to vyznelo mierne rozpačito tým výsluchom, no ale po asi 20 minútach to začalo pekne zapadať do seba a vytvorilo to výborný detektívny nádych. Sršilo to nápaditosťou, ponúkalo zvraty, napätie, pôsobivá kamera. Dokonca aj tie občasné vulgarizmy, teda tie gŕŕŕŕc scény tu mali správne miesto. Herecky veľmi veľmi uspokojivé. /80%/ ()

Reklama

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Riana Johnsona jsem měl vždycky rád a líbilo se mi, jak vychytralé jeho filmy jsou. A slovo vychytralé podle mě Na nože vystihuje nejlépe. Johnsonovi se povede diváky zpočátku ukolébat tím, že jeho novinka vypadá jako víceméně klasická detektivka, kde je několik podezřelých a mezi nimi se skrývá vrah. Ale už po nějakých dvaceti minutách si začne Johnson hrát s žánry, postupy, příběhem a celkovým režijním podáním. Několikrát razantně mění styl, dovede se vysmát divákům, klišé i svým vlastním hrdinům a celou dobu je krok před všemi v sále. Když už si totiž myslíte, že máte Na nože prokouknuté, zjistíte, že Johnson vás zase převezl. A vám se to bude líbit. Mimochodem už dlouho jsem neviděl film, v němž by na všech hercích bylo tak strašně vidět, jak moc je jejich práce a postavy baví. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Coolově stylizovaná detektivka s famózním hereckým ansámblem. Finální rozuzlení mě ovšem moc nedostalo - jednak se jeho elementy dali z dřívějších událostí předpokládat, a taky ona postava byla podezřele upozaděna. Čas strávený v dané společnosti a v tak obratné filmařské zručnosti jsem si přesto užil vrchovatě. Bavila mě více než Branaghovi noví (předigitalizovaní) Poirotové. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Na nože nakonec nejsou taková pecka, v jakou jsem doufal. Oceňuji hravost a invenčnost scénáře a stejně tak způsob, jakým Johnson boří očekávání a kombinuje zdánlivě nekombinovatelné, ale ono to bohužel ne vždy funguje. Craig je ve své roli výtečný, ale současně se do ní absolutně nehodí a tak je to v tomto filmu prakticky se vším. Škoda poslední třetiny, kdy se scénář svoji vlastní vynálezavostí dostává do úzkých a chtě nechtě nemá jinou možnost, než se stát překombinovaným. Bojím se dvojky... ()

Galerie (78)

Zajímavosti (49)

  • V závěru filmu je použita píseň „Sweet Virginia“ od skupiny Rolling Stones. (MartinS96)
  • Postava Jacoba (Jaeden Martell) poprvé promluví až po hodině a dvou minutách filmu. (vyfuk)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

16.10.2023

Režisér a scenárista Rian Johnson (Star Wars: Poslední z Jediů) zaznamenal se svou detektivkou Na nože takový úspěch, až to vedlo k akvizici práv Netflixem a objednání hned dvou pokračování. To první… (více)

Ana de Armas v romantice s Chrisem Evansem

Ana de Armas v romantice s Chrisem Evansem

03.12.2021

Místo kolegů z marvelovek se v romantické komedii od streamovací služby Apple TV+ sejdou kolegové z detektivky Na nože. Snímek Ghosted režiséra Dextera Fletchera (Rocketman, Bohemian Rhapsody)… (více)

Streamovací služby platí hercům obří částky

Streamovací služby platí hercům obří částky

21.08.2021

Filmové i televizní odvětví před časem začalo ve velkém migrovat na streamovací služby, důvodů pro to je pak spousta, jeden z nejzásadnějších jsou ale definitivně peníze. Právě těmi totiž služby jako… (více)

Reklama

Reklama