Reklama

Reklama

Znaky

(seriál)
TV spot
Polsko, (2018–2020), 12 h 9 min (Minutáž: 44–47 min)

Hrají:

Andrzej Konopka, Michał Czernecki, Andrzej Mastalerz, Helena Sujecka, Piotr Trojan, Magdalena Żak, Robert Gulaczyk, Bianka Pilitowska, Alicja Pietruszka (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Videa (1)

TV spot

Recenze (17)

Helmut02 

všechny recenze uživatele

Tentokrát bohužel slabší kousek od našich severních sousedů, který má k vynikající atmosférické Pustině hodně daleko. Seriál trpí slabými hereckými výkony, velkým množstvím nelogičností a takřka nulovou atmosférou. Některé dějové linie (např. scény kolem kamenolomu) jsou navíc zcela zbytečné a nic do seriálu nevnáší. Snad jediné, čím seriál zaujme, jsou hezké scenérie Dolního Slezska v okolí města Nowa Ruda na dohled od českých hranic. ()

lineker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V první sérii jsem nenalezl téměř nic špatného z pohledu diváka, kterého baví krimi s trochou toho mysteriózna. Znaky jsou kriminálkou natočena v takovém stylu, který je českému divákovi blízký a povědomý. Menší policejní oddělení, nový náčelník, osazenstvo, které řeší nejen profesní problémy. Do toho ( pro Poláky tak oblíbené ) náboženské téma a jedna tajemná linka sahající do vzdálené minulosti. První série byla utnuta v tom nejlepším, ale po dvou dílech té druhé lze říci, že se na ni podařilo velmi dobře navázat. ()

Reklama

petikacka 

všechny recenze uživatele

Celkem slušně atmosférický krimi seroš. Je fuckt, že Poláci to umí a ten jejich náboženský fanatismus je taky jedinečný. Je zvláštní jak dvě sousední země můžou být, tak naprosto rozdílné v myšlení i ve víře. Jinak 1. série se trochu držela zpátky, ale dobrý a 2. série už měla jiné grády. Poněkud mě, ale štvalo, že tam spousta věcí zůstala nedořečená. Za to srážím 1*, jinak by to byla plná palba. Za mě 88% ()

sunfreedom 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak mi polská tvorba mohla tak dlouho unikat. A děkuji Netflixu, že jsem se k tomu mohl dostat i bez dvouhodinového hledání titulků atd. Znaky jsou vlastně taková normální kriminálka. Co se mi na tom ale hrozně líbí je fakt, že po dlouhé době je to seriál s takovým zvláštním feelingem, který ale není udělaný návratem nebo pseudonávratem do 80s. Škoda Kodiaq hlavní postavy mluví za vše. Což mi připomíná jednu z mála slabin - trapný product placement Škodovky a Aukra. Jinak moc dobré. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Niečo ako poľská verzia Pustiny. Väčšina častí sa mi zdala taká priemerná, ale zas na druhej strane skoro každá z nich končí zaujímavo. Celkový dojem je veľmi dobrý. Dobrú atmosféru krininálneho zapadákova len niekedy kazí nevhodná hudba, moderná, až veselá, nehodiaca sa do deja. Inak je tu dobre ukázané, že podnikatelia kočnerovského typu nechýbajú anu u severných susedov. Prvou sériou sa ale nič nekončí, takže som zvedavý na pokračovanie. ()

Galerie (61)

Reklama

Reklama