Reklama

Reklama

Znaky

(seriál)
TV spot
Polsko, (2018–2020), 12 h 9 min (Minutáž: 44–47 min)

Hrají:

Andrzej Konopka, Michał Czernecki, Andrzej Mastalerz, Helena Sujecka, Piotr Trojan, Magdalena Żak, Robert Gulaczyk, Bianka Pilitowska, Alicja Pietruszka (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Videa (1)

TV spot

Recenze (17)

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Strašne ma vie naštvať, keď prvá séria naznačuje druhú takým spôsobom, že v nej zostane veľa nevypovedaných vecí. Fanatizmus v akomkoľvek zmysle - či už v náboženskom zmysle, alebo v predsavzatí je na hovno. Poliaci sa stále držia toho kresťanstva ako kliešť na triezvej nohe. Samé básničky, o ktorých si myslia, že nimi majú odpustené vraždy či iné násilie... Už mi s tým idú na nervy. Ale tie ich nadávky sú cool:)) ()

Matulko_ 

všechny recenze uživatele

V podstate by to aj ušlo: aj je to trochu napínavé, aj trochu záhadné, aj to prostredie je relatívne zaujímavé... Len si treba odmyslieť príšernú doprovodnú hudbu (keď už pop, tak prosím aspoň domáci). A ešte si treba odmyslieť asi najvtieravejší product placement, ktorý som za posledných pár rokov zažil. To, že nám postupne ukážu všetky asistenčné systémy Kodiaqu by som možno rozchodil. Ale aj keď som fanúšikom PC hier a tituly Ubisoftu mám vlastne rád, tak toto bolo naozaj cez čiaru. Rainbow 6 Siege či Assassins Creed a s nimi spojené reklamné predmety dostali priestor hádam v každom jednom diele. Tričko pre násťročné dievčatá? Rainbow Six. Čo si zahráme po škole? Rainbow six. Z čoho sa napijeme? Z hrnčeka Rainbow six. Aké tričko má pod kostýmom rádoby-evil-milfka? Cha, teraz som Vás nachytal, je to Watchdogs Legion, to ste nečakali, že? No a samozrejme akej voľnočasovej aktivite sa bude venovať otec s dcérou počas večera? Samozrejme objednáme si pizzu a z YouTube si pustíme Let's play Rainbow six! A keď sa náhodou nepodarí nájsť kontext pre náš product placement? Nevadí, jednoducho tam dáme nejakého herca, ako sa hrá na PC bez toho, aby to nejako zapadalo do kontextu. Kde som to skončil? Aha, jasné, čo si všetko treba odmyslieť. Tak ešte koniec druhej série. Vďaka nemu som mal pocit, že som úspešne zabil pár večerov. Dúfam, že ak bude tretia séria, tak budú aj nejakí tí marťania. Možno dovtedy vyjde aj nejaký ďalší Farcry, alebo niečo podobné. ()

Reklama

lineker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V první sérii jsem nenalezl téměř nic špatného z pohledu diváka, kterého baví krimi s trochou toho mysteriózna. Znaky jsou kriminálkou natočena v takovém stylu, který je českému divákovi blízký a povědomý. Menší policejní oddělení, nový náčelník, osazenstvo, které řeší nejen profesní problémy. Do toho ( pro Poláky tak oblíbené ) náboženské téma a jedna tajemná linka sahající do vzdálené minulosti. První série byla utnuta v tom nejlepším, ale po dvou dílech té druhé lze říci, že se na ni podařilo velmi dobře navázat. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Prvú sériu uťali v tom "najlepšom" a tak dúfam, že zvyšných častí sa dočkám čoskoro. Inak naozaj skvele vystavaná kriminálka, ktorá naplno využíva svoj seriálový formát presne na to, na čo má..jednotlivé časti neslúžia ako "vata" pred finále,ktoré vás už niekedy ani nezaujíma, lebo už aj tak dávno viete ako to skončí, ale starostlivo budujú atmosféru, umožňujú spoznať postavy a súvislosti a vytvárajú tak komplexný celok, ktorý dokáže dokonale na niekoľko hodím vtiahnuť do deja. Skutočná lahôdka z neďalekého Poľska, ktorá stojí za čas a námahu. ()

Helmut02 

všechny recenze uživatele

Tentokrát bohužel slabší kousek od našich severních sousedů, který má k vynikající atmosférické Pustině hodně daleko. Seriál trpí slabými hereckými výkony, velkým množstvím nelogičností a takřka nulovou atmosférou. Některé dějové linie (např. scény kolem kamenolomu) jsou navíc zcela zbytečné a nic do seriálu nevnáší. Snad jediné, čím seriál zaujme, jsou hezké scenérie Dolního Slezska v okolí města Nowa Ruda na dohled od českých hranic. ()

Galerie (61)

Reklama

Reklama